przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:416/600)

Rolady wieprzowe. 279

Rolady czy inaczej zrazy zawijane przygotowuje się  przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa. Tradycyjnie jest to wołowina, ale można spotkać też rolady robione z użyciem

Kuchnia Beaty
Gołąbki. 236

Bardzo lubię gołąbki i najczęściej przygotowuję je z ryżem i mieloną szynką lub chudą łopatką. Równie dobre są z kaszą jęczmienną czy gryczaną, ale dziś postanowiłam

Kuchnia Beaty
Śliwki w occie. 136

Bardzo lubię mięso z owocami, często używam żurawiny jako dodatku, sama robię śliwki i gruszki w occie. Soczysta pieczeń z dodatkiem śliweczek niezapomniany smak!! Jeśli zostanie

Kuchnia Beaty
Sos grzybowy. 176

Sezon grzybowy zmierza do nas wielkimi krokami, są już pierwsze piękne okazy prawdziwków, podgrzybków i kozaków. Dziś zrobiłam  pyszny sos grzybowy, doprawdy palce lizać! SKŁADNIKI

Kuchnia Beaty
Sznycle drobiowe w super panierce. 334

Drób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je

Kuchnia Beaty
Schabowy z parmezanem i ulubionymi dodatkami. 150

Schabowy z parmezanem, czemu nie??Schab to mięsko, które można szybko przygotować, dlatego szukam różnych smaków, aby zawsze zachwycał! SKŁADNIKI: 4 ubite plastry schabu (dobrze użyć

Kuchnia Beaty
Rolady wieprzowe-2 192

Jak już wspominałam bardzo lubię eksperymentować w kuchni, poszukiwać nowych  smaków. Zadowolenie moich bliskich i gości jest dla mnie bezcenne. Cieszy również bardzo fakt, że

Kuchnia Beaty
Karkówka w całości. 262

Karkówka to bardzo dobre mięso w każdej postaci. Sosy z pieczeni ciemne, aromatyczne super do kluseczek śląskich. Karkówka w całości to dobry dodatek obiadowy oraz jako

Kuchnia Beaty
Szaszłyki drobiowo-wieprzowe. 389

Zawsze mam dużo wątpliwości jakie mięsko zrobić na wczesną kolację, aby nie było zbyt ciężkie. Najczęściej przygotowuję zapiekany filet z kurczaka lub polędwiczki wieprzowej. Ostatnio przygotowałam

Kuchnia Beaty
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 507

Jeśli lubicie ryby z odrobiną finezji to danie dla Was. Dorsz to ulubiona ryba w naszym domu, no może jeszcze łosoś w niektórych odsłonach, ale o

Kuchnia Beaty
Roladki z polędwicy z suszonymi pomidorami, fetą i żurawiną. 190

Szukałam dziś inspiracji na obiadek, chciałam użyć polędwiczki, bo to chude i smaczne mięso. Skończyło się na roladkach z ulubionymi dodatkami. Polecam są nie tylko smaczne

Kuchnia Beaty
"Pyry z gzikiem" 219

Jestem wielkopolanką, więc trudno nie lubić tej potrawy - myślę że często gości również na Waszych stołach. Wariacji  przepisu na gzik jest bardzo wiele. Tradycyjnie podaje

Kuchnia Beaty
Gulasz myśliwski. 296

Dla wszystkich, którzy lubią kasze czy ryż proponuję dziś GULASZ MYŚLIWSKI. Oczywiście można go zjeść z ziemniakami, ale kasza to lepszy dodatek w tym przypadku. SKŁADNIKI

Kuchnia Beaty
Strogonow. 341

Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości

Kuchnia Beaty
Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 270

Jak wspominałam wcześniej STROGONOW to potrawa, która często gości na moim stole, ale przygotowuję go z kurczaka. W ostatnim czasie miałam okazję jeść go z polędwiczki

Kuchnia Beaty