przepis na obiad - 9000 przepisów (strona:221/600)

Kurczak słodko-ostry 294

Jeden z moich ulubionych smaków- połączenie ostrości z nutą słodyczy. Polecam na szybki obiad gdy mamy mało czasu na jego przygotowanie. 500 g filetu z kurczaka Przyprawa do mięsa 0,5 czerwonej papryki 0,5 żółtej papryki 200 g pieczarek 1 cebula 100 ml soku z ananasa 200 ml wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki

VioletoweKucharzenie
Mięsno warzywny kociołek 151

Rozgrzewający i syty kociołek dla całej rodziny.  Po takim obiedzie na pewno nikt nie odejdzie głodny od stołu. 500 g łopatki wieprzowej 3 białe cebule 2 ząbki czosnku 1 mała zielona cukinia 1 żółta papryka 0,5 czerwonej papryki 1 marchew 2 pietruszki Przyprawy: Sól, Pieprz, Liść lubczyku, Kolendra, Ostra i słodka papryka 1 szklanka wody Odrobina oleju Mięso

VioletoweKucharzenie
Wątróbka duszona z warzywami 219

danie nie wymaga zbyt wielu przypraw ponieważ smaku nadaje różnorodność warzyw, od ostrej czerwonej papryki po słodką kukurydzę z puszki. Znakomity obiad! 500 g wątróbki drobiowej Przyprawa do mięsa 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 285 g kukurydzy (1 puszka) 6 dużych pieczarek 1 marchew 6 ziemniaków 2 cebule Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 1 szklanka wody

VioletoweKucharzenie
Skrzydełka pieczone z warzywami w keczupowej zalewie 275

lubi soczystych skrzydełek pieczonych z warzywami? Przygotowując taki obiad w łatwy sposób można przemycić warzywa nawet dla tych, którzy ich nie lubią- szczególnie dla dzieci. 1 kg skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka Zalewa: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki keczupu 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru

VioletoweKucharzenie
Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami 160

Dobrze przyprawione i aromatyczne mięso, w całości przeniknięte pieczarkami i cebulą. Uwielbiam takie obiady. Bo kto nie lubi konkretnego kawałka mięsa?  500 g karkówki Przyprawa do wieprzowiny Ostra czerwona papryka Liść lubczyku 300 g małych pieczarek 2 cebule Oliwa z oliwek Karkówkę myjemy i kroimy na plastry o grubości 1,5 mc. Każdy plaster nacinamy w 3 miejscach

VioletoweKucharzenie
Makaron z wieprzowiną 135

Syty i rozgrzewający obiad dla mięsożerców i makaronoholików. Idealny dla osób uwielbiających konkretne i ostre smaki. Spróbujecie takiej propozycji? 500 g łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 2 cebule 2 marchewki 150 g pieczarek Olej do smażenia Przyprawa do wieprzowiny 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Kilka płatków suszonego czosnku 250 ml bulionu

VioletoweKucharzenie
Karkówka duszona w cebuli 174

Mięsko idealne dla osób uwielbiających cebulę, ponieważ w tym daniu jest wszechobecna. Obiad idealny również dla chorowitków, ponieważ cebula działa na przeziębienie.  5 plastrów karkówki (ok. 1 kg) 9 dużych białych cebuli Przyprawa do karkówki 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz Olej do smażenia 300 ml wody 2 kostki wołowe Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Plastry karkówki przyprawiamy

VioletoweKucharzenie
Chińczyk 361

Szybki i bardzo prosty pomysł na chińskie danie. Wystarczy kurczak, mieszanka warzyw, trochę przypraw, ryż i gotowe. Obiad idealny dla zabieganych:-) 450 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 500 g mieszanki chińskiej Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 1 łyżka sosu sojowego 100 ml wody 250 g ryżu Kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą

VioletoweKucharzenie
makaron z serem 240

Dawno nie gościł tu klasyczny studencki obiad czyli taki że wszystkie składniki można kupić w każdym sklepie i są one tanie jak to tylko możliwe, więc dzisiaj "przepis" na proste i o dziwo całkiem zdrowe danie. Składniki: - ser biały (twaróg) 100g - makaron 100 g - cukier Przygotowanie: Makaron przy pomocy garnka i kuchenki należy ugotować według przepisu z opakowania

Tanie przepisy studenckie
Kurczak miodowo-musztardowy z warzywami 167

Dzisiaj na blogu kolejne danie z kurczaka. Tym razem przygotowałam podudzia pachnące miodem i musztardą w towarzystwie warzyw. Obiad szybki w przygotowaniu, właściwie jednogarnkowy... chyba że pokusimy się jeszcze o przygotowanie surówki. Najlepsza będzie do tego sałata, choćby z winegretem... Składniki: 8 podudzi z kurczaka 4 średnie ziemniaki gałązka pomidorków koktajlowych szklanka mrożonej fasolki szparagowej 2 małe cebule główka czosnku

Czerwień i błękit
BURACZKI NA CIEPŁO 110

łask. Zaczniemy przygotowywać ćwikłę do wielkanocnych wędlin i mięs. Ale o burakach starajmy się pamiętać nie tylko od Święta ;) Dzisiaj proponuję buraczki na ciepło, jako smaczny dodatek do obiadu. SKŁADNIKI: 500 g czerwonych buraków 15 g masła  10 g soku z cytryny 5 g cukru 1/4 łyżeczki soli pieprz 50 g śmietany 18 % 5 g mąki pszennej

Kuchnia w opałach
Karkówka w sosie słodko-kwaśnym 207

usmażone, warzywa mają być lekko chrupiące. Podawać z ryżem lub makaronem. Porcja przygotowana przeze mnie była z podwójnej ilości składników. Jak widać na zdjęciu trochę tego wychodzi i mamy obiad na 2 dni, dla co najmniej 3 osób

Kuchcik gotuje
TARTA RAFAELLO 1361

rozpływający się w ustach kokosowy krem na bazie śmietany kremówki i białej czekolady... Jeśli kochacie pralinki Rafaello tak jak ja, to będziecie zachwyceni:) Ja mogłabym je jeść na śniadanie, obiad i kolację, o czym doskonale wie mój Mąż, który wracając z podróży, nawet w środku nocy, często przywozi ze sobą pudełko Rafaello dla stęsknionej żony:D Kiedyś nawet, kiedy byłam

Słodko-Słony Świat Ilony
Jak być fit do wiosny? 211

zimie nasz organizm nie ma w pełni dostarczającej ilości zdrowych tłuszczy. Warto stosować oliwę z oliwek np. do sałatek, orzechu i suszone owoce jako przekąska, a tłuste ryby na obiad czy kolacje. Poranne ćwiczenia Warto każdego poranka wykonać kilka pajacyków i przysiadów. Dodamy sobie energii na cały dzień. Spotykaj się z znajomymi Zamiast przesiadywać przed komputerem i telewizorem warto wyrwać

Truskawkowa Fiesta
(Nie)klasyczne kotlety schabowe 137

Kolejna propozycja na mięsny obiad. Tym razem (nie)klasyczne kotlety schabowe. Dlaczego taka nazwa? Ponieważ zbytnio nie różnią się od standardowych kotletów za wyjątkiem tego, że z jednej strony nie są obsypane bułką tartą tylko grzankami. Dzięki grzankom są jeszcze bardziej chrupiące. A po drugie kolejny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba :) Składniki

Amatorka kuchenna

Proponowane wyszukiwania