przepis na karkówkę - 3004 przepisów (strona:34/201)

Gulasz z karkówką i cukinią / Pork and zucchini stew 229

Dziś przedstawiam coś bardzo pożywnego. Pyszny gulasz z karkówką i cukinią, z dodatkiem pieczarek i fasolki szparagowej zapewni nasycenie na bardzo długo. Co więcej, jest bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu. Czego chcieć więcej! Jeżeli lubisz takie gulaszowe pyszności, zapraszam po więcej na bloga. Podałam je z absolutnie przepysznym makaronem ze śmietanką i grzybami i pasował cudownie. Zapraszam! Scroll down(...)recipe in English Gulasz z karkówką i cukinią (4 porcje) Składniki: 600 g karkówki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę 1 mała cukinia pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml passaty pomidorowej

karmelowy
Młoda kapusta ” Babci Jadzi „ 169

pewnych smaków trzeba dorosnąć , tak jak do garnituru bo ten malcom , też od razu , nie leży Składniki : 1 duża młoda kapusta lub dwie małe 0,5 kg karkówki lub łopatki 1 duża lub dwie małe marchewki 2 średnie cebule 1 łyżka koncentratu pomidorowego ( czubata ) 1/2 pęczka, świeżego kopru sól , pieprz do smaku 1 łyżka smalcu Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzątkiem(...)żeby zmiękła . Odcedzamy z wody , wkładamy do gara . Karkówkę kroimy w dość grubą kostkę , marchew ścieramy na tarce , a cebulę kroimy w dowolny sposób Na patelni rozgrzewamy smalec , podsmażamy na nim kawałki karkówki ,aż staną się złote , przekładamy do garnka z kapustą , przesypujemy marchewką . Na tej samej patelni , na której smażyliśmy karkówkę , podsmażamy cebulę , po czym dodajemy do pozostałych składników

Ogrodnik w podróży
Gulasz wieprzowy z karkówki 229

Gulasz z karkówki Bardzo prosty i łatwy w przygotowaniu gulasz wieprzowy. No i oczywiście pyszny. Możemy go podać z ziemniaczkami, kaszą, kluseczkami, makaronem albo ryżem, a nawet jako dodatek do placków ziemniaczanych. W każdej postaci będzie smakował wyśmienicie. Polecam!   Składniki: 0,5 kg karkówki 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 liście laurowe 3 kulki pieprzu 4 kulki ziela angielskiego(...)ostra, gałka muszkatołowa, majeranek     *** Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. W miseczce mieszamy 3 łyżki oleju z ok. pół łyżeczki każdej przyprawy. Tak uzyskaną marynatę wlewamy do karkówki i mieszamy aby pokryć nią całe mięso. Odstawiamy do lodówki na około godzinę *** *** Mięso podsmażamy, ciągle mieszając, aż uzyska złoty kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek i jeszcze chwilę

Blog z Apetytem
Karkówka w pysznym pomidorowym sosie 178

Moja propozycja na obiad z karkówki. Bardzo proste i smaczne danie. Można je przygotować na trzy różne sposoby. Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą pieprzem i papryką słodką i ostrą. Obsypać mięso mąką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni i włożyć do żaroodpornego naczynia. Obsmażyć cebulkę

Kuchnia Pokoleń
Gulasz z karkówki z warzywami 161

Gulasz z karkówki z warzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną. Składniki: 300 g karkówki papryka czerwona marchew 2 cebule pól puszki fasolki czerwonej 1/2 szklanki bulionu 1/3 szklanki passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu (u mnie ostry) łyżka cukru brązowego 2 łyżki octu winnego łyżka mąki kukurydzianej łyżka sosu(...)kukurydzianą. Sos wlewamy do mięsa i warzyw. Dodajemy fasolkę i przyprawy. Całość dusimy do miękkości wszystkich warzyw i mięsa. [caption id="attachment_7146" align="aligncenter" width="1024"] Gulasz z karkówki z warzywami[/caption] Artykuł Gulasz z karkówki z warzywami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Korzenna karkówka 161

mięsa był właśnie cynamon, zachwyciłam się tym smakiem. To połączenie jak najbardziej trafione! Kto się jeszcze nie przekonał, zachęcam do wypróbowania:) Tym bardziej zimową porą;):) około 800g – 1kg karkówki 3-4 łyżki ketchupu 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka miodu kilka listków świeżej bazylii 2 łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej szczypta ostrej(...)sobą mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy: cynamon, gałkę muszkatołową, ostrą paprykę, sól i pieprz. Na koniec dodajemy posiekane liście bazylii. Mieszamy. Powstałą marynatą smarujemy z obu stron każdy plasterek karkówki. Przekładamy do zamykanego pojemniczka i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia pieczemy na grillu lub patelni grillowej. Kilka razy obracamy je, by równomiernie się ugrillowało (my grillowaliśmy około

Smaki Na Talerzu
Najprostszy sos z karkówki 147

Bardzo prosty i pyszny sos, który pasuje do wszystkiego: do makaronu, ryżu, ziemniaków, klusek. Ja podałam ze spaghetti, ponieważ jego klejąca struktura idealnie z nim współgrała. Potrzebujemy: 700 g karkówki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku woda (W zależności od tego jakie macie mięso, będzie jej potrzeba mniej lub więcej. Na koniec ma być tyle sosu, żeby mięso lekko wystawało(...)jego powierzchnię) 2 łyżeczki mąki pszennej sól, pieprz 1 opakowanie spaghetti, u mnie Lubella Karkówkę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Z karkówki wytopi się dość sporo tłuszczu, dlatego nie dodajemy jeszcze dodatkowego. Po obsmażeniu mięsa, dodajemy cebulę pokrojoną w pióra i posiekany czosnek. Wszystko razem smażymy, często mieszając, aby czosnek się nie przypalił. Podlewamy nieco wodą

MamaOskarka
Karkówka w marynacie ketchupowej pieczona w całości 141

Przepis autorski (mój). Jeśli szukacie szybkiego i pysznego pomysłu na kawał karkówki to polecam, abyście spróbowali tej wersji. Mięso wychodzi aromatyczne, soczyste i idealnie doprawione... pycha! Poza tym doskonale sprawdzi się na obiad oraz na zimno - do kawałka chleba. Koniecznie spróbujcie! 1 kg karkówki wieprzowej Marynata: 5 łyżek ketchupu 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oleju 1 łyżka majeranku(...)łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz (według smaku) Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Karkówkę umyć, osuszyć i następnie dokładnie pokryć (w misce) przygotowaną mieszanką. Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do blachy lub naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach do miękkości

Di gotuje
Obiad i kolacja... na jednym ogniu 180

Prosta propozycja jak sobie ułatwić przygotowanie obiadu i kolacji? Mięsa:  ~1,5 kg kurczaka i tyle samo karkówki płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy. Przygotowujemy przyprawy, naczynia, tłuszcz.  Karkówkę obcinamy nożem żeby nabrała kształtu jaki nam odpowiada,  a z odciętego mięsa robimy świeżonkę jako nagrodę dla kucharza :)  Mięsa najpierw lekko solimy żeby się "spociły" wówczas dobrze(...)sobą żeby przygotować aromatyczną mieszankę. Przygotowanymi przyprawami nacieramy dokładnie mięsa, następnie do naczyń wkładamy jeszcze po dwie łyżki smalcu i przyprawione mięso. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 st.C ... karkówkę 60 min. i 5 min bez pokrywki, kurczaka 80 min. i 10 min. bez przykrycia. Karkówkę studzimy i chowamy do lodówki, na kolację będzie fajną wędliną na kanapki. Kurczaka serwujemy

chleba naszego
Karkówka w marynacie musztardowo - pomidorowej 229

Karkówka w marynacie musztardowo - pomidorowej, to p ropozycja dla osób lubiących musztardową nutę .  Mimo, że musztarda jest tutaj tylko lekko wyczuwalna, nadaje karkówce charakterystycznego smaku. Mięso podajemy z ziemniakami. Składniki: 500 g karkówki papryka słodka sól, pieprz 1 czubata łyżka mąki pszennej olej do smażenia (polecam bezzapachowy olej kokosowy firmy Skworcu ) 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku(...)czubata łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 70 g koncentratu pomidorowego Wykonanie: Karkówkę kroimy na kotleciki. Rozbijamy je tłuczkiem. Z obu stron solimy, pieprzymy, posypujemy papryką słodką i oprószamy mąką. Mięso odstawiamy na 30 minut. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Rozgrzewamy olej. Kotlety obsmażamy z obu stron

Smak mojego domu
Kresowianka – karkówka dojrzewająca 306

Kresowianka – karkówka dojrzewająca Wędliny dojrzewające są u nas w domu niekwestionowanym królem od kilku lat . Robi się je łatwo , zawsze się udają i genialnie smakują . Tym razem przedstawiam przepis na karczek – kresowiankę , czyli mięsko z dość, dużą ilością tłuszczu , który daje niebanalny , wspaniały smak , bez niego nie ma kresowianki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)Karkówka obtoczona w czosnku niedźwiedzim z dodatkiem ,mielonego kminku jest naprawdę znakomita. Polecam ,szczególnie ,że to bardzo zdrowe wyroby bez konserwantów i zbędnych dodatków , po prostu mięso i przyprawy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1,5 kg karkówki, dobrze przerośniętej tłuszczem ( musi go mieć, inaczej nie będzie to kresowianka ) 1 kg soli 1 kg cukru

Ogrodnik w podróży
Karkówka w Coca- Coli + ziemniaki z pieczonym czosnkiem 174

Obiad, który "wyszedł" z braku czasu, pomysłu i chęci na gotowanie. Wstąpiłam do sklepu po jakiekolwiek mięso, które będę mogła wrzucić do piekarnika i wyszłam z karkówką. Resztę składników wygrzebałam z lodówki. Nie sądziłam, że efekt końcowy będzie tak dobry! Składniki(na obiad dla 3 osób): Karkówka: - 3 plastry karkówki o grubości ok 2 cm - 3 cebule - szklanka Coca- Coli(...)minut zdejmuję pokrywkę, aby cebula ładnie się przypiekła. Ziemniaki obieram, kroję na mniejsze części i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzam, dodaję masło i wyciskam upieczony z karkówką czosnek. Tłukę ziemniaki na gładką masę. Smacznego

Cook&Love
karkówka zapiekana z ziemniakami i grzybami leśnymi 213

Efekt był dokładnie taki jak sobie wymyśliłam - przepyszny! Danie jest dosyć ciężkie, ale raz na jakiś czas możemy pozwolić sobie na takie szaleństwo. Należy nam się! :) Składniki: - 4 plastry karkówki - ok 35 dkg mrożonych, surowych grzybów leśnych - cebula - 6 ząbków czosnku - 7 średnich ziemniaków - dwie łyżki kwaśnej śmietany - dwie łyżki masła - kilka gałązek rozmarynu - sól, pieprz, papryka słodka w proszku(...)dnie naczynia żaroodpornego (nie muszą być jeden obok drugiego, ważne aby przykrywały całe dno, mogą się nawarstwiać), solę. Pozostałe ziemniaki kroję w cienkie plastry i odkładam na bok. Karkówkę obsmażam na maśle, następnie solę i posypuję obficie papryką i układam na ziemniakach w naczyniu. Na tłuszcz pozostały po smażeniu karkówki wrzucam pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Gdy Cebula

Cook&Love
Karkówka zapiekana z kiszoną kapustą 164

Sezon grillowy powoli dobiega końca więc karkówka wraca z powrotem do kuchni. Co powiecie na pomysł aby zapiec ją z kiszoną kapustą ? Ja już wiem że warto i nieraz wrócę do tego przepisu. Składniki : 4 plastry karkówki (grubości ok 1 cm) 0,6 kg kiszonej kapusty 200 gr pieczarek 200 ml śmietany 30 % sól, pieprz, chilli liść laurowy, ziele angielskie(...)pieprz ziarnisty masło  olej rzepakowy Przygotowanie: Plastry karkówki rozklepujemy i doprawiamy każdy plaster przyprawami z odrobiną oliwy i odstawiamy na ok 30 minut. W między czasie oczyszczamy pieczarki, szatkujemy je i podsmażamy na maśle. Kapustę kiszoną mocząc i cedząc pozbawiamy nadmiaru kwaśności (wedle uznania) szatkujemy na drobniejsze kawałki i dodajemy do pieczarek i uzupełniamy poziom wody do poziomu kapusty

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania