przepis na chleb - 13000 przepisów (strona:118/867)

Pasztetowa wieprzowo-drobiowa z pomidorem 133

SUROWIEC -wątroba wieprzowa 1 kg -wątroba drobiowa 1 kg -podgardle bez skóry 2 kg -słonina bez skóry 0,5 kg -boczek bez skóry 0,5 kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Słonina z przyprawami i ziołami 318

SUROWIEC, ZIOŁA I PRZYPRAWY -1 kg słoniny ze skórą 3-4 cm najlepiej swojskiej smaloną słomą -sól nie jodowana 120 g/kg i 1 l wody -pół

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Słonina czosnkowa 215

SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE  -2 kg słoniny najlepiej grubej 4-6 cm -czosnek dobrej jakości 2-3 główki -pieprz cayenne -pieprz ziołowy białowieski- jest

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Łopatka wędzona 301

SUROWIEC -1,5 kg mięśnia łopatki PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól w ilości 80 g na litr wody i 1 kg mięsa lub 40 g peklosoli

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa zwyczajna 209

podpiekana                                                  

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
PROSTY CHLEB WIELOZIARNISTY 143

Samodzielne pieczenie chleba jest ostatnio bardzo modne. Nic w tym... Artykuł PROSTY CHLEB WIELOZIARNISTY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Bigos wędzony 151

SKŁADNIKI -kapusta średniej wielkości -kiszona 1 kg -wędzone skórki wieprzowe -2 kości schabowe wędzone PRZYPRAWY I ZIOŁA Ilość ziół i przypraw dajemy według własnego smaku i

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa Jałowcowa Mix 238

Podsuszana Po wędzeniu SUROWIEC -szynka 1 kg -boczek 1 kg -wołowina ścinki 1 kg -łopatka 1 kg -podgardle 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 17

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Polędwica dojrzewająca w próżni 310

Surowiec -schab 1,5 kg Przyprawy i materiały pomocnicze -peklosól 20 g/kg -sznurek wędzarniczy Wykonanie Kupiony schab myjemy pozbawiamy go mizdry (biała błona ) i warkocza (część

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wędzone skórki wieprzowe 214

SUROWIEC -skórki wieprzowe PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona -haki wędzarnicze -sznurek wędzarniczy WYKONANIE Kupione lub obcięte skórki solimy z ręki i odstawiamy do lodówki na

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa krucha z galaretką 664

SUROWIEC -szynka 5 kg -boczek bez skóry dość chudy 4 kg -podgardle bez skóry (najlepiej z przyrostem mięsnym )1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
chleb bezglutenowy (bez drożdży i jajek) 132

słodko, z truskawkami i polewą czekoladową – też dobry pomysł). Ostatnio mocno przyglądałem się wypiekom z użyciem babki jajowatej (znakomicie reguluje funkcjonowanie układu pokarmowego). Szukałem przepisu, aby przygotować dobry chleb bez jajek i drożdży, taki który będzie idealną opcją dla wszystkich alergików (dostaje dużo pytań od Was o takie wypieki). Po kilku próbach udało mi się zrobić najlepszy chleb bezglutenowy(...)jaki jadłem od dawna. Moim zdaniem jest idealny! Chrupiąca i rumiana skórka, a środek mięsisty i delikatny. Smak przypominający normalny chleb, który pamiętam za czasów sprzed paleo. Nadaje się do podania na słodko, słono i ostro. Każdy znajdzie swoją ulubioną wersję. Składniki: ¾ szklanki mąki jaglanej ¾ szklanki komosy ryżowej 4 łyżki babki jajowatej 1 łyżka miodu 3 łyżki oliwy łyżeczka sody

PaleoLife
Kiełbasa kminkowa-podsuszana 170

SUROWIEC -szynka 2 kg -łopatka 3 kg -karkówka 3 kg -podgardle 1 kg -pachwina 1 kg PRZYPRAWY -kminek mielony 1,5-2 g/kg -kminek cały 1

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.