gotuje” prawdopodobnie odcinek z moim sernikiem dyniowym odbędzie się 22 listopada, ale oczywiście, informację potwierdzę na blogu. Składniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 1 łyżka mielonych migdałów masa: 700g twarogu półtłustego mielonego 250g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka(...)waniliowej, sok z 1 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 7 łyżek likieru kokosowego wierzch: 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego płatki migdałowe wiórki kokosowe Wykonanie: spod: biszkopty zblendować na piasek, zmieszać z likierem, migdałami, kokosem,(masa ciasteczkowa ma być wilgotna, nie sucha!) taką masą wyłożyć tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia, spód podpiec przez 10minut w 180C masa
Raj dla Podniebieniaskładniki na biszkopt: 90 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru 4 jajka wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, miksujemy. Na koniec dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do blaszki (ok. 35×20 cm) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy(...)dwie, trzecią można podać jako osobne ciasto ). Pomiędzy roladki nakładamy tężejącą galaretkę. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie na całe ciasto wykładamy pozostałą cz. kremu i przykrywamy biszkoptem. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. (Ciasto proponuję przygotować dwa dni przed podaniem. Ciasto przechowywałam w lodówce
Domowy Smak Jedzeniaszklanki gorącej wody. Ubijamy 200 ml śmietany 36% na sztywno. Jogurty naturalne mieszamy z cukrem pudrem i dodajemy ubitą już śmietanę. Stopniowo dodajemy żelatynę cały czas energicznie mieszając. Połowę biszkoptu wkładamy do brytfanki i wykładamy na niego 1/3 masy jogurtowej. Następnie banany kroimy na pół, skraplamy je cytryną żeby nie czerniały i wykładamy cały spód ciasta (ja zużyłam do tego(...)bananów). Połową masy która nam została przykrywamy banany i kładziemy drugą połowę biszkoptu. Pozostałe banany kroimy w kostkę, skraplamy cytryną i dodajemy do masy jogurtowej, wykładamy na wierzch ciasta. Czekoladę rozpuszczamy w 100 ml śmietany 36% i polewamy nią ciasto. Przed podaniem należy chłodzić kilka godzin :) SMACZNEGO
Słodkie ciachomega smaczne, ale pokraczne dzieła. Ale w tym torcie na szczęście liczyło się wnętrze i to ono gwarantuje "efekt WOW!". Udało się - chrześniak był zachwycony, więc ja byłam szczęśliwa. :) Biszkopty pieczemy w formie prostokątnej o wymiarach dolnych ok. 33x25 cm i górnych ok. 35x28 cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Kolorowy biszkopt (3 blaty): 4 duże jajka
Cooking MonsterPodobne ciasto znajdziecie na wielu stronach pod nazwą delicja makowa. Nie mam pojęcia, kto uznał, że niewielki dodatek maku do biszkoptu, właściwie niewyczuwalny w smaku i wyłącznie pełniący rolę dekoracyjną zasługuje by znaleźć się w nazwie ciasta! Ciasto jest pyszne; kawowy krem na bazie serka mascarpone, z dodatkiem likieru amaretto jest boski! Jego słodycz przełamuje dodatek konfitury z żurawiny. Całość(...)proszkiem do pieczenia i mak. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, piec ok 25 minut. Po wystudzeniu delikatnie oderwać papier. Likier wymieszać z cytrynową wodą, ponczem nasączyć biszkopt. Na wierzch wyłożyć nierównomiernie żurawinę. Żelatynę zalać zimną kawę, zaczekać do napęcznienia, podgrzać do rozpuszczenia (nie wolno zagotować!). Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder, następnie delikatnie wmieszać mascarpone, amaretto
6niebosztywno. Pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną żelatynę i bardzo szybko mieszamy. Mleko podgrzewamy z 1 cukrem waniliowym. Masę kajmakową podgrzewamy z 3 łyżkami mleka aż się rozpuści. Biszkopty maczamy w mleku i układamy do szklanej miski, następnie rozkładamy pokrojone banany, polewamy karmelem i rozkładamy porcję bitej śmietany. Czynność tą potarzamy jeszcze raz i dekorujemy ostatnią warstwę ciastkami, karmelem(...)bananami. Z pozostałych składników przygotowujemy 2 miskę ciasta karmelowego. Chłodzimy je kilka godzin, najlepiej smakuje na 2 dzień kiedy biszkopty całkowicie zmiękną. Ciasto jest bardzo smaczne i słodkie. Ciężko się jemu oprzeć. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolisztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Wkładamy do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 ° . pieczemy około 35-40 minut. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na dwie równe części. Na jedną część biszkoptu rozsmarowujemy całą masę krówkę
Słodkie ciachowiem kiedy się za nie zabiorę. To ciasto chciałam Wam polecić bo naprawdę warto je upiec :)jest łatwe i szybkie w przygotowaniu a szybko znika z talerzyków :) Biszkopt kakaowo-kawowy do tego pianka z kremówki, serka mascarpone i czekolady, śliwki, myy pyszotka. Zapraszam do wypróbowania :) Biszkopt kakaowo-kawowy: 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao
Sama słodycz i szczypta chilipyszny i delikatny deser z galaretek i twarożku,idealny do kawki i bardzo prosty do zrobienia-polecam Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów lub kilka herbatników 1 opakowanie galaretki kiwi 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 1 kg sera sernikowego Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 1 szklance wrzątku, odstawić by ostygły i zaczęły tężeć. Na dnie tortownicy(średnica(...)23cm)rozłożyć ciastka. Twaróg sernikowy podzielić na 3 części.Do każdej dodać po 1 tężejącej galaretce i dokładnie wymieszać.Na biszkopty wylać najpierw czerwoną masę twarogową,potem pomarańczową i na koniec zieloną.Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki aby całkowicie stężało,gotowe
Swojskie jedzonkoprzepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 5 jaj 100 g cukru 100 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g ) 60 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Białka ubić(...)sztywno, dodać 3 łyżki do garnuszka z mlekiem kokosowym i wymieszać. Tak przygotowana masę kokosową przelać do ubitej śmietany i dokładnie połączyć całość. Wykonanie - Na spód kokosowego biszkoptu wyłożyć połowę masy kokosowej, wyrównać, powykładać herbatniki i przykryć je pozostałym kremem. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować wiórkami. Smacznego
Domowa cukiernia EwyCiasto zainspirowane stroną MojeWypieki , jednakże zrobiłam biszkopt na bazie budyniu czekoladowego oraz zmodyfikowałam troszkę krem. Biszkopt przełożony kremem serowym, z warstwą bitej śmietany oraz dżemem z czarnej porzeczki, która nadaje całego smaku ciastu idealnie pasuje na każdą okazję. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej
słodki brateksię do tortów które musimy transportować, albo zależy nam na trwałości ozdób. Ozdobiony różami z masy cukrowej. Polecam Wam ten torcik. Szybki do zrobienia. Bardzo wdzięczny do ozdobienia. Biszkopt - upiekłam dwa takie biszkopty (przepis jest na jedną porcję) 3 jajka (żółtka i białka osobno) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek cukru 1/4 łyżeczki proszku
Piekarz-Kucharz-Garkotłukborówki amerykańskiej - 250 g sera białego półtłustego - 400 g serka homogenizowanego - 1 łyżka esencji waniliowej - 4 łyżki cukru pudru - 2,5 łyżki żelatyny - biszkopty na spód S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, dolewamy gorącej do 1/3 wysokości szklanki, studzimy(...)borówek miksujemy, dodajemy ser biały, serki homogenizowane, esencję waniliową, cukier puder i roztwór żelatyny, miksujemy na gładką masę. w tortownicy układamy biszkopty, wylewamy na nie masę, wstawiamy do lodówki na 30 minut. po tym czasie dekorujemy sernik resztą borówek i schładzamy jeszcze przez około 2 godziny. smacznego
Gocha gotuje!temu jego wnętrze jest idealnie kremowe i wilgotne. PRZEPIS NA SERNIK CYTRYNOWY Z LEMON CURD Składniki na sernik cytrynowy: ( tortownica średnicy 25-26 cm ) Spód do sernika: 120 g biszkoptów 70 g masła Składniki na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego ( kupuję marki własnej Tesco ) 250 g cukru 120 g masła w temperaturze pokojowej 5 jajek 1 cytryna(...)skórka Wykonanie sernika cytrynowego: Biszkopty rozdrobnić w malakserze, masło rozpuścić. Ciepłe masło wlać do okruszków biszkoptowych. Dokładnie połączyć składniki. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno przełożyć składniki spodu i dobrze docisnąć. Masło utrzeć z cukrem na jasną masę. Oddzielić żółtka od białek. Do utartego masła dodawać partiami po jednym żółtku i porcji twarogu. Cały czas
kolorowotorcikowoszykujemy polewę. Czekoladę topimy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.W misce od miksera umieszczamy masło wraz z cukrem i ubijamy. Nie przestając miksować dodajemy serek i lekko przestudzoną czekoladę. Upieczone biszkopty wykładamy na kratkę aby nieco ostygły. Jeden z biszkoptów smarujemy polewą, układamy drugi i z wierzchu smarujemy ponownie. Możemy ozdobić w dowolny sposób. Smacznego
Kolizje Smaków