Puszyste i pachnące zawijane bułki drożdżowe z dżemem, to doskonała przekąska dla dzieci i dla dorosłych
Przepisy KulinarneOjczyzną drożdżowego kapuśniaczka, jak wynika z rejestru prowadzonego przez Ministerstwo Rolnictwa, jest Brzozów na Podkarpaciu, który w ten sposób na zawsze zapisał się w historii! Kapuśniaczek to przecież wspaniała przekąska, nasza, polska, jakiej gdzie indziej nie znajdziecie. Nasz własny tapas albo pattie, tym smakowitszy, że raczej nie jest jedzony na co odzień, ale w pięknych okolicznościach wigilii. Domowe kapuśniaczki
Niedzielny kucharzJeśli chcecie zaskoczyć swoich gości niebanalną przekąską- ta propozycja jest właśnie dla Was. Gotowane buraki nadziane sałatką z dodatkiem śledzia, sprawdzą się na każdej imprezie
Z Hrabiną w kuchniPierniczki to nie tylko smakowita przekąska, ale także świetna ozdoba na choinkę, którą można później zjeść;). Ich przygotowanie dostarcza wiele radości a zapach wprowadzi w świąteczny klimat:). Pierniki: 2 i 1/4 szklanki mąki 80g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko L 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy do piernika Dodatkowo: 1 szklanka cukru pudru trochę ciepłej wody
Szefowa kuchniSzukacie prostej i łatwej przekąski,którą kochają wszyscy?To dobrze trafiliście. Nuggetsy lubią wszyscy i duzi i mali i sprawdza się świetnie na każdej domowej imprezie lub po prostu na obiad z frytkami...,zobaczcie jakie to proste
Swojskie jedzonkoprzygotowania, kiedy składniki się przegryzą *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA I WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Świąteczna ryba w warzywach pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwersji z dynią hokkaido. Nadała im nie tylko ciekawy smak, ale także uroczy, pomarańczowy kolor. Zachęcają do jedzenia i smakiem i wyglądem. Są przepyszne same w sobie jako przekąska, albo z dodatkami w formie kanapek. DYNIOWE BUŁECZKI NA PARZE (EZ PIECZENIA, BEZGLUTENOWE) Składniki na 3 bułeczki Czas przygotowania 45 minut 2-3 kawałki upieczonej dyni 100 g płatków jaglanych
HealthyCreationssałatki, dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kolorowa sałatka z makaronem i wędzonym kurczakiem pochodzi
Blog z ApetytemOpis Mikołajkowe truskawki: Mikołajkowe truskawki to świetny pomysł na przekąskę czy deser dla dzieci, ale również i dla dorosłych. Takimi mikołajkami możesz ozdobić tort lub podawać je jako samodzielny deser. Jest to bardzo prosty i szybki deser do przygotowania. Wystarczy nam tylko kilka podstawowych składników oraz odrobina kreatywności. Jeżeli Wasze pociechy mają urodziny właśnie w okresie świątecznym, polecam przygotować
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSKŁADNIKI: - olej kokosowy - (80 g) - wiórka kokosowe - (50 g) - orzeszki ziemne - (70 g) - miód pszczeli - (15 g) (jeśli preferujesz bardziej słodkie przekąski dodaj więcej miodu) - kakao - (20 g) - odżywka białkowa (150 g) u mnie o smaku kokosa - płatki owsiane - (50 g) -woda -(ok.10 łyżek) WYKONANIE: Olej kokosowy, miód, kakao wyłóż do rondelka. Rozpuść na małym ogniu (około 1 min), cały
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasDomowy, mięsny, otulony słodką galaretą na bazie półsłodkiego wina, słodkich malin i żurawiny pasztet to świetny pomysł na świąteczną przekąskę. Składniki: Pasztet 500g udka z kurczaka bez kości 500g karkówki bez kości 200g wołowiny 300g wątróbki drobiowej 9 ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe 2 marchewki 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 jajka 1 szklanka mleka 1 kajzerka
Szalona Kuchnia Ewelinypysznym, kremowym sosem z dyni. U mnie w roli głównej dynia hokkaido. To zdecydowanie mój ulubiony gatunek, po upieczeniu jest przepyszna i można ją jeść bez dodatków jako przekąskę. Poza tym nie trzeba jej przed pieczeniem obierać, ponieważ po upieczeniu jej skórka staje się miękka i dobra do zjedzenia. A przecież lubimy ułatwiać sobie życie 😉 Kawałki upieczonej dyni oraz puree
HealthyCreationskilka dni - najczęściej w mieszance soli, cukru, soku z cytryny i koperku. Ja do swojej wersji dodaję także starte buraczki - dzięki temu mięso ma cudowny, różowy kolor. Idealne jako przekąska z sosem śmietanowym z chrzanem i kaparami, super jako dodatek do chleba. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu ale wymaga kilka dni leżakowania, więc trzeba pamiętać
Smaczny zeszyt