przekąski - 40822 przepisów (strona:865/2722)

Tatar ze śledzia 313

Zapraszam po mój ulubiony tatar ze śledzia . To bardzo prosty i sprawdzony przepis na pyszną i szybką do zrobienia przekąskę. Tatar śledziowy polecam szykować na ważniejsze spotkania rodzinne oraz na Święta.  - super pomysł na podanie śledzi - prosto, pięknie i pysznie - sprawdzony przepis

AniaGotuje.pl
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI + FILMIK 83

Paszteciki drożdżowe są idealne na przekąskę, do barszczyku i nie tylko. Mięciutki, pachnące i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  700 g mąki pszennej  100 g masła rozpuszczonego  50 g świeżych drożdży  1 jajko 1 szklanka mleka  1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli

Kulinarne Fantazje Marioli
Mleczna kanapka 568

grudniowej edycji konkursu Mąki Basi, w którym biorę udział jest- MLECZNA KANAPKA Sprężysty, czekoladowy biszkopt z cudownie mlecznym wnętrzem. Idealna do kawy czy herbaty a przede wszystkim zdrowa przekąska dla naszych pociech. Składniki, biszkopt: 50g mąki Basia extra Wypiek 6 jajek 100g cukru 50g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli

W garach u Gosi
Najlepsze przepisy na domowe wędliny dojrzewające 228

kaczki. Duck Prosciutto szynka prosciutto z kaczej piersi. Wygląda dokładnie tak samo jak Duck Breast Prosciutto ze sklepu za 10 Euro za 100 gramów . pierś kacza suszona to wspaniała przekąska, która wybornie smakuje, ma intensywny smak i soczystą teksturę. Według mnie dojrzewająca kaczka jest smaczniejsza od suszonej wieprzowiny! Suszona pierś z kaczki. Dried duck Brest. Homemade Duck Prosciutto robi się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sznycle po wiedeńsku 303

odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Sznycle podajemy z kawałkami cytryny *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Sznycle po wiedeńsku pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi 87

Szybka w przygotowaniu, słodka przekąska. Ślimaki z ciasta francuskiego z nadzieniem z orzechów laskowych, kakao, daktyli i masła - bez dodatku cukru. W sam raz na imprezę do ręki albo do śniadaniówki dla dziecka. Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi Składniki: kawałek ciasta francuskiego ( ok 250 g) 100 g orzechów włoskich  6 miękkich daktyli 2 łyżeczki kakao 1/3 łyżeczki

Smaczny zeszyt
Śledzie Gajowego 928

Śledzie gajowego. Śledzie pachnące lasem. Dodatek jałowca i grzybów czyni śledzie niebagatelną przekąską.  Na święta koniecznie zrobię właśnie takie. Wydanie śledzi z grzybami jest bardzo smakowite! Składniki: * 4 płaty śledziowe a'la matias * 20 g suszonych grzybów * 3 kulki jałowca * 1/2 szklanki wywaru z gotowania grzybów * 1/5 szklanki octu * 1/3 szklanki oleju * 1 cebula * 2 łyżki oleju do smażenia

Pieprzyć z Fantazją
Toruńskie pierniczki – mięciutkie i przepyszne 114

możemy polukrować lub polać czekoladą *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Toruńskie pierniczki – mięciutkie i przepyszne pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ambasada śledzia – recenzja 84

Ambasada śledzia to bar z polskimi tapas, czyli przekąskami zakąskami w Krakowie na Stolarskiej, gdzie można wyskoczyć na jednego. To też niezwykłe małżeństwo, które połączyła prawdziwa kuchnia i miłość do podróży. Teraz to także nowa książka Wydawnictwa Zwierciadło. Jak pisze Ambasada śledzia, śledź łączy klasy społeczne, nie stawia granic i trzyma sztamę z każdym bez względu na pochodzenie. Dlaczego warto

Ugotowane pozamiatane
Bożonarodzeniowe lizaki ciasteczkowe 87

domowników. Proste pełne smaku i przy tym bardzo zdobne.  Moje pachną wanilią, kardamonem oraz cynamonem do tego skórka z cytryny i gwarantuję, że każdy będzie zachwycony tą słodką przekąską. Całość dopełnia dekoracja z białej czekolady oraz kolorowa posypka.  Zadbajcie o oprawę estetyczną waszego stołu, jeśli jeszcze nie macie na nią pomysłu to  nie zapomnijcie, że ciekawe dekoracje

vaniliowoczekoladowa
,,Batoniki owsiane z suszonymi owocami polane białą czekoladą’’ 105

Pyszne i zdrowe batoniki owsiane z suszonymi owocami. Jest to sycąca i energetyczna przekąska, którą możemy wykonać sami w domu. Sprawdzą się w podróży i jako drugie śniadanie. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio, oraz Stovit. Składniki: 80 g płatki owsiane 20 g mąka pełnoziarnista 10 g masło orzechowe 2 szt jajek 40 g suszonych owoców

Podróż w kulinaria
Kruche rogaliki z powidłami śliwkowymi 104

Kruche, delikatne rogaliki z domowymi powidłami śliwkowymi. Kruche rogaliki są idealną przekąską do szkoły, do pracy, do kawy, lub na świąteczny stół u boku innych ciast i słodkości. Składniki: 300g mąki pszennej 100g masła 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1 słoiczek powideł śliwkowych bez cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz powideł

NiePieprz.pl
Świąteczna granola 86

jest przypieczona, wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.  Dodajemy pokrojone morele i śliwki. Mieszamy i przekładamy do słoika.  Podajemy z jogurtem naturalnym, mlekiem lub traktujemy jako przekąskę.  Smacznego

bistro mama
Śledzie w jogurcie z bakaliami – pyszne 111

prezentować przepisy i inspiracje na święta Bożego Narodzenia. Od dziś, codziennie zapraszam na nowy, świąteczny przepis. Jak co roku będą to dania mięsne i wegetariańskie, ciasta, desery, przystawki i przekąski. Jeśli lubicie śledzie w sosie śmietanowym, zapraszam Was do wypróbowania przepisu na Śledzie w jogurcie z bakaliami. To troszkę lżejsza i mniej kaloryczna wariacja na temat klasyku. Wybierzcie ulubione bakalie

Dorota Smakuje
Keto paella mixta (Paleo, LowCarb) 118

znajomych. Ta mieszanka owoców morza, kurczaka, smażonych na oliwie warzyw oraz aromatycznych przypraw potrafi zawrócić w głowie! Spróbujcie, a z pewnością się zakochacie w tej potrawie! Dania Danie główne , Przekąska Kuchnia Hiszpańska , Śródziemnomorska Keyword owoce morza , paella Porcje 6 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki 1 cebula drobno pokrojona 3 ząbki czosnku posiekane w cienkie plasterki

Modern Cave Girl