dodać drobno pokrojoną porę, odsączony z zalewy groszek konserwowy wsypać pieprz mielony, cukier, dać sok z cytryny i majonez wszystko dobrze wymieszać i na godzinę schować do lodówki smaczna przekąska do pieczywa pszennego, razowego.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmacie pomysłu na przekąskę, to zapraszam na moje kabanosy w cieście razowym. Ilość pałeczek zależy od długości kabanosów. Moje miały dł. 20 cm więc z ciasta przygotowałam 10 szt., ale jeśli użyjecie krótszych kabanosów, to będziecie mieć ich więcej. Pamiętać należy że wałeczki z ciasta powinny być o połowę dłuższe niż kabanosy . Składniki na 10 pałeczek: 10 cienkich
Moniki Smakołykimożna użyć również mniejszych papryczek, które w wielu sklepach sprzedawane są w różnokolorowych zestawach. Ja planuję wypróbować ten sposób na ostrych papryczkach chili :) Jest to fajna przekąska lub dodatek do śniadań lub kolacji. Po zjedzeniu papryczek, pozostałą oliwę można wykorzystać ponownie lub do przyprawienia sałatek. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaprostu wolicie słodsze rzeczy- żaden problem. Dodajcie do całości 2 łyżki miodu i sprawa załatwiona. Chlebek ten jest niezwykle wszechstronny jeśli chodzi o zastosowanie. Śniadanie? Nie ma sprawy. Przekąska? Proszę bardzo. A może kolacja? Jeśli po treningu to koniecznie! Ze względu na skład jest on doskonałym źródłem węglowodanów prostych i złożonych, które są paliwem dla organizmu, a których brakuje
peanutbuttermonstermarchewki. Calej słodyczy nadaje im miód. Są świetną alternatywą dla sklepowych batoników, które napakowane są cukrem i konserwantami. Można sięgać po nie bez wyrzutów sumienia Polecam jako przekąska lub drugie śniadanie dla dzieci do szkoly i doroslych w pracy. Przepis pochodzi z programu Pascala : „Pascal po polsku”. Post Batoniki marchewkowo
Marta Gotujenocnym obiedzie , został mi jeszcze kawałek łososia :) Po sprawdzeniu co mam w lodówce postanowiłem zrobić z niego przekąskę. Wyszła naprawdę pyszna, smaki użytych produktów fajnie się ze sobą komponowały :) Marynatę zrobiłem bardzo podobną jak poprzednio, z tą różnicą, że dodałem tym razem sok z cytryny zamiast z limonki i natkę pietruszki dodałem do marynaty, a nie po parowaniu
Parowar Facetacebula, ser, są także i pieczarki. To wszystko w połączeniu z makaronem w postaci mini kokardek. Całość zapiekana w formach do muffinek, niczym małe zapiekanki. Ciekawy pomysł na imprezową przekąskę. ;) Składniki (na 10 muffinek) : - 100 g bardzo drobnego makaronu (u mnie kokardki małe Farafille z Lubelli) - 1/2 puszki pomidorów - kilka pieczarek - cebula - 100 g startego, żółtego sera - 2 łyżki
Kuchnia Ellietartaletki, czyli małe babeczki. Najlepiej smakują z bitą śmietaną, galaretką czy (jak w mojej wersji) z pysznym kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną. Świetnie sprawdzają się na stole z karnawałowymi przekąskami. Składniki (na 6 babeczek): kruche ciasto -70 g miękkiego masła -150 g mąki pszennej -ok. 3 łyżek cukru pudru (30 g) - żółtko - szczypta soli - łyżka wody krem budyniowo-czekoladowy (spokojnie
Kuchnia ElliePrzekąska idealna na imprezę, bądz na wieczór przy lampce wina oraz przy filmie:) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka, 2 jajka, płatki kukurydziane, mąka, olej, gyros, pieprz, sól, mleko. 1. Pierś z kurczaka kroimy. Namaczamy w mleku, odstawiamy do lodówki na ok. 1h., aby mięso było bardziej delikatne. 2. Przygotowujemy 3 miseczki: - z mąką - z jajkiem
Kuchnia Pełna PasjiIstnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Kuchnia Pełna Pasjiścieramy na tarce. Wszystkie składniki wykładamy na ciasto, doprawiamy oregano. 5. Włączamy piekarnik, rozgrzewamy. Sakiewki pieczemy w temperaturze 220*C nie dłużej niż 15 minut:) Taką przekąskę możemy serwować z sosem czosnkowym
Kuchnia Pełna Pasjipestek pokroić drobniej, cebulę drobno pokroić matiasy pokroić na mniejsze kawałeczki i wsypać do miseczki wymieszać z pieprzem, octem, oliwkami, cebulą i schować do lodówki na 30 minut smaczna przekąska na szybko do chlebka razowego............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięBuraczki faszerowane chrzanowym serkiem Almette i cebulą. W lekkiej marynacie z oliwy, cytryny, soli, cukru i pieprzu. Smaczna, ciekawa przekąska, świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Składniki: -3 buraki średniej wielkości (takie jak na zdjęciu) -pół opakowania serka chrzanowego almette+łyżka śmietany/jogurtu -mała cebula -łyżka oliwy, soku z cytryny -sól,pieprz, cukier do smaku Przygotowanie: Buraki
Kuchnia EllieDzisiejszy przepis to pomysł na sałatk ę lub jak to woli przekąskę słodko-kwaśną z nutą sezamu oraz na sos , który z powodzeniem można użyć jako jako dressing do innych sałatek lub marynatę do mięs w stylu azjatyckim . Do tak przygotowanych ogórków lub innych warzyw można dodać inne składniki, aby stworzyć pyszną sałatkę w stylu azjatyckim. SKŁADNIKI 1-2 ogórki
ZofianaPomysł na szybką przekąskę idealną na karnawałową imprezę oraz dla niespodziewanych gości. Roladki nie wymagają wielkiego zachodu, robią się błyskawicznie, a smakują wybornie. Jeśli chcecie przepis na wieloskładnikowe roladki w wersji z serem feta to zapraszam --> TUTAJ SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 kg pieczarek 1 "trójkącik" sera topionego pieprz ziołowy czosnek sól masło klarowane WYKONANIE Pieczarki
Zofiana