przekąski - 40822 przepisów (strona:433/2722)

Parówki z serem w cieście francuskim 188

Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim  - doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno. SKŁADNIKI parówki (u mnie z szynki) żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówek opakowanie ciasta francuskiego   (wystarczy do ok. 10 parówek) papryka słodka 1 jajko     PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około(...)stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni. Podajemy z keczupem , sosem czosnkowym lub innym ulubionym.   Możemy pokroić parówki w krążki i podawać jako zimną przekąskę.   Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Dynia z czosnkiem i tymiankiem 130

Szybka przekąska lub naprawdę dobry dodatek do mięs DYNIA. Właśnie zrobiłam i zjadłam, i całą odpowiedzialnością polecam! przekąska dla jednej osoby szykujemy: - Dynia - mała cebula - ząbek czosnku - łyżeczka tymianku - szczypta soli - dwie łyżki wody - dwie łyżeczki masła 200-300 gram dyni, obranej i oczyszczonej kroimy w kostkę. Małą cebulkę i ząbek czosnku drobno siekamy . Rozgrzewamy 2 łyżeczki masła ,dodajemy cebulkę

Pasje Jolki
Tęczowe lizaki 166

przekąska może nie jest najszybsza i najprostsza w przygotowaniu, ale mina dzieci, które rozgryzą tęczowego lizaka z pewnością jest warta naszego czasu i wysiłku. Lizaki możemy też zrobić "przy okazji": jeśli zostanie nam trochę masy podczas robienia tęczowych babeczek na pewno jest to dobry sposób, żeby ją wykorzystać. Do przygotowania tej przekąski wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe, ciasto wystarczyło

Ciastkozercy
Miodownik z kremem budyniowym. 288

 Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie sprawia

Kuchnia Łukasza
Sernik z budyniem. 290

 Jeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi

Kuchnia Łukasza
Karkówka pieczona w serku kremowym. 211

 Czasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej

Kuchnia Łukasza
Amerykańskie naleśniki- Pancake (pankejki). 6462

 Pancake lub częściej nazywane w Polsce pankejki, to bardzo puszyste i smaczne placuszki, najczęściej podawane z syropem klonowym lub miodem i masłem. Ja bardzo lubię

Kuchnia Łukasza
Domowy makaron. Czy to aż takie trudne? 186

 Większość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze

Kuchnia Łukasza
Bezowe duszki. 240

 Halloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a

Kuchnia Łukasza
Sernik dyniowy na Halloween. 279

 Przyznam się, że nie obchodzę Halloween, bo dla mnie to jest głupie, aby przebierać się w kostiumy potworów lub wycinać potworków z dyni lecz bardzo

Kuchnia Łukasza
Chleb żytni. 178

 Rozpocząć początek dnia z kromką domowego pieczywa, chyba lepiej być nie może. Chlebek na tyle spodobał się rodzinie, że zniknął w ciągu dnia, a upieczony

Kuchnia Łukasza
Marynowana sałata rzymska. 258

połówki. Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs. Szybka przekąska. Składniki: 3 liście bazylii 3 pomidorki koktailowe 3 kulki małe mozzarella kilka kropel octu balsamicznego Całość spiąć wykałaczką i skropić octem

Kulinarny karnet Christophera
Domowy Twix. 443

 Czy widzieliście, że zrobienie twix`a w domu jest na tyle proste, że z jego przygotowaniem poradzi każdy? Ja sam się zdziwiłem, że jest tak

Kuchnia Łukasza
Kalafiorowa zupa krem. 204

 Połączenie kalafiora i ziemniaka kojarzy się dla mnie z puree, ale także można z tych dwóch pysznych warzyw wyczarować zupkę krem. Przyznam się, że taką

Kuchnia Łukasza
Koreczki na imprezę 163

Koreczki- sprawdzona i pyszna przekąska na każdą spontaniczną imprezkę czy przystawkę do kolacji :) Składniki: 10 zielonych oliwek, 10 marynowanych cebulek, 10 ząbków czosnku w oleju, 7 mini kabanosów chorizo Pekpol, 1 ogórek konserwowy. Przygotowanie:     Kroimy na mniejsze kawałki kabanosy chorizo oraz ogórek konserwowy. Na specjalne patyczki do szaszłyków nadziewamy najpierw zieloną oliwkę, kawałek kabanosa chorizo, ząbek czosnku(...)oleju, chorizo, kawałek ogórka, chorizo i na koniec cebulkę marynowaną. Układamy koreczki na talerzu. Stanowią one idealną przekąskę na kolację lub zagryzkę

Aga w kuchni