Sernik z jogurtów to idealna propozycja na deser. Lekki, puszysty i bardzo, bardzo smaczny. Składniki: Składniki na ciasto: 2 żółtka 80 g masła lub margaryny 70
Wasze PrzepisyBarszcz biały, lub inaczej białe-kwaśne. Na wywarze z golonki wieprzowej i warzyw, z lanymi kluseczkami. Składniki oraz sposób przygotowania: Gotuję wywar z golonki wieprzowej lub
Wasze PrzepisyZapiekanki to szybka propozycja na obiad, gdy nie mamy czasu na przygotowanie bardziej czasochłonnych potraw. Składniki oraz sposób przygotowania: Bagietka posmarowana masłem. Na to pieczarki usmażone
Wasze PrzepisySernik z delicjami – prosty do przygotowania, doskonały na przeróżne rodzinne przyjęcia. Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek wody 100 g mąki tortowej
Wasze PrzepisySurówka z młodej kapusty po koreańsku to pyszna surówka w stylu azjatyckim idealna jako dodatek do dania głównego. Składniki: główka kapusty ok. 2,5kg jedna duża
Wasze PrzepisyJeżeli są tutaj miłośnicy serników to ten przepis jest w sam raz dla nich! Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt z 5 jajek. Białka ubić +5 kopiatych
Wasze PrzepisyJeśli szukasz pomysłu na lekką, smaczną kolację to koniecznie wypróbuj ten przepis na sałatkę z buraczkami i serem feta. Składniki: sałata lodowa troszkę rukoli buraczki ugotowane
Wasze PrzepisyDomowy kisiel żurawinowy - zdrowy deser dla dzieci i na Wigilię Listopad to czas, kiedy w sklepach dostępna jest świeża żurawina, warto zatem przygotować coś pysznego z
Korniszonkidopełnia tu dodatek suszonych pomidorów, czosnku, orzechów włoskich oraz świeżych i suszonych ziół. Ten bezmięsny przysmak jest niezwykle prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i interesująco się prezentuje. To świetna przekąska na letnie przyjęcia, ale też znakomity dodatek do sałatek czy pieczonych warzyw. Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody, 25 g suszonych pomidorów (niesiarkowanych(...)następnie wstawić do piekarnika na dalsze 8 – 10 minut. Klopsiki tuż po upieczeniu są jeszcze częściowo miękkie, po przestygnięciu – zwarte, dlatego też najlepiej smakują w temperaturze pokojowej, jako samodzielna przekąska lub np. dodatek do sałatek. Smacznego! The post Jaglane klopsiki z oliwkami appeared first on Blog o gotowaniu
Even Better Foodsezonie jesiennym warto skorzystać z okazji i przygotować sobie pyszną przekąskę w postaci jadalnych kasztanów. Ja zazwyczaj jem je same, lubię ich delikatny, lekko słodkawy smak. Ale można też podawać je z dodatkiem soli lub miodu. "W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle" W Polsce kasztany kojarzą się przede wszystkim z Francją za sprawą słynnego dialogu z serialu(...)minut. Kasztany podawaj od razu po upieczeniu, żeby zjeść je na ciepło. Obierz je z łupinki i znajdującej się pod nią skórki i ciesz się pysznym smakiem przekąski
Z notatnika dietetykaMięciutkie, wilgotne i delikatne ciasto leśny mech to wyjątkowy smakołyk dla amatorów słodkich smaków. Ciasto przygotowane jest na bazie szpinaku i kremu z mascarpone jest łatwe
Smakowite DaniaCóż, wygląda na to, że wszystko powstało z prostego błędu w pisowni, a słowo Bhaji jest tak naprawdę indyjskim terminem określającym proste curry warzywne. Dzisiejsze danie, czyli głęboko smażona przekąska cebulowa to w rzeczywistości Bajji i pochodzi z południowego stanu Karnataka. Jest to bardzo popularne uliczne danie, przekąska w Bangalore i Mangalore. Bajji cebulowe, zazwyczaj składa się z pokrojonej
RafalCookNaprawdę dawno mnie tu nie było. Od połowy lata skupiłem się bardziej na sobie, a od września jestem w nieustannym poznawaniu tajemniczego świata gastronomii (studiuję
Kuchnia Łukaszadopełnia tu dodatek suszonych pomidorów, czosnku, orzechów włoskich oraz świeżych i suszonych ziół. Ten bezmięsny przysmak jest niezwykle prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i interesująco się prezentuje. To świetna przekąska na letnie przyjęcia, ale też znakomity dodatek do sałatek czy pieczonych warzyw. Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody, 25 g suszonych pomidorów (niesiarkowanych(...)następnie wstawić do piekarnika na dalsze 8 – 10 minut. Klopsiki tuż po upieczeniu są jeszcze częściowo miękkie, po przestygnięciu – zwarte, dlatego też najlepiej smakują w temperaturze pokojowej, jako samodzielna przekąska lub np. dodatek do sałatek. Smacznego! The post Jaglane klopsiki z oliwkami appeared first on Blog o gotowaniu
Even Better Food