przekąski - 41822 przepisów (strona:344/2789)

Sernik z jogurtów 69

Sernik z jogurtów to idealna propozycja na deser. Lekki, puszysty i bardzo, bardzo smaczny. Składniki: Składniki na ciasto: 2 żółtka 80 g masła lub margaryny 70

Wasze Przepisy
Barszcz biały 63

Barszcz biały, lub inaczej białe-kwaśne. Na wywarze z golonki wieprzowej i warzyw, z lanymi kluseczkami. Składniki oraz sposób przygotowania: Gotuję wywar z golonki wieprzowej lub

Wasze Przepisy
Zapiekanka z pieczarkami i serem 54

Zapiekanki to szybka propozycja na obiad, gdy nie mamy czasu na przygotowanie bardziej czasochłonnych potraw. Składniki oraz sposób przygotowania: Bagietka posmarowana masłem. Na to pieczarki usmażone

Wasze Przepisy
Sernik z delicjami 68

Sernik z delicjami – prosty do przygotowania, doskonały na przeróżne rodzinne przyjęcia. Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek wody 100 g mąki tortowej

Wasze Przepisy
Surówka z młodej kapusty po koreańsku 48

Surówka z młodej kapusty po koreańsku to pyszna surówka w stylu azjatyckim idealna jako dodatek do dania głównego. Składniki: główka kapusty ok. 2,5kg jedna duża

Wasze Przepisy
Serniczek na surowo z brzoskwiniami i galaretką 67

Jeżeli są tutaj miłośnicy serników to ten przepis jest w sam raz dla nich! Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt z 5 jajek. Białka ubić +5 kopiatych

Wasze Przepisy
Sałatka z buraczkami 65

Jeśli szukasz pomysłu na lekką, smaczną kolację to koniecznie wypróbuj ten przepis na sałatkę z buraczkami i serem feta. Składniki: sałata lodowa troszkę rukoli buraczki ugotowane

Wasze Przepisy
Domowy kisiel żurawinowy 119

Domowy kisiel żurawinowy - zdrowy deser dla dzieci i na Wigilię Listopad to czas, kiedy w sklepach dostępna jest świeża żurawina, warto zatem przygotować coś pysznego z

Korniszonki
Jaglane klopsiki z oliwkami 90

dopełnia tu dodatek suszonych pomidorów, czosnku, orzechów włoskich oraz świeżych i suszonych ziół. Ten bezmięsny przysmak jest niezwykle prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i interesująco się prezentuje. To świetna przekąska na letnie przyjęcia, ale też znakomity dodatek do sałatek czy pieczonych warzyw. Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody, 25 g suszonych pomidorów (niesiarkowanych(...)następnie wstawić do piekarnika na dalsze 8 – 10 minut. Klopsiki tuż po upieczeniu są jeszcze częściowo miękkie, po przestygnięciu – zwarte, dlatego też najlepiej smakują w temperaturze pokojowej, jako samodzielna przekąska lub np. dodatek do sałatek. Smacznego! The post Jaglane klopsiki z oliwkami appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Kasztany jadalne 91

sezonie jesiennym warto skorzystać z okazji i przygotować sobie pyszną przekąskę w postaci jadalnych kasztanów. Ja zazwyczaj jem je same, lubię ich delikatny, lekko słodkawy smak. Ale można też podawać je z dodatkiem soli lub miodu.   "W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle" W Polsce kasztany kojarzą się przede wszystkim z Francją za sprawą słynnego dialogu z serialu(...)minut.   Kasztany podawaj od razu po upieczeniu, żeby zjeść je na ciepło. Obierz je z łupinki i znajdującej się pod nią skórki i ciesz się pysznym smakiem przekąski

Z notatnika dietetyka
Ciasto leśny mech + film 78

Mięciutkie, wilgotne i delikatne ciasto leśny mech to wyjątkowy smakołyk dla amatorów słodkich smaków. Ciasto przygotowane jest na bazie szpinaku i kremu z mascarpone jest łatwe

Smakowite Dania
Cebulowe placki z Indii czyli Onion Bhaji Faceta w Kuchni 88

Cóż, wygląda na to, że wszystko powstało z prostego błędu w pisowni, a słowo Bhaji jest tak naprawdę indyjskim terminem określającym proste curry warzywne. Dzisiejsze danie, czyli głęboko smażona przekąska cebulowa to w rzeczywistości Bajji i pochodzi z południowego stanu Karnataka. Jest to bardzo popularne uliczne danie, przekąska w Bangalore i Mangalore. Bajji cebulowe, zazwyczaj składa się z pokrojonej

RafalCook
Ciasto dyniowe z oliwą 101

 Naprawdę dawno mnie tu nie było. Od połowy lata skupiłem się bardziej na sobie, a od września jestem w nieustannym poznawaniu tajemniczego świata gastronomii (studiuję

Kuchnia Łukasza
Jaglane klopsiki z oliwkami 84

dopełnia tu dodatek suszonych pomidorów, czosnku, orzechów włoskich oraz świeżych i suszonych ziół. Ten bezmięsny przysmak jest niezwykle prosty w przygotowaniu, smakuje wybornie i interesująco się prezentuje. To świetna przekąska na letnie przyjęcia, ale też znakomity dodatek do sałatek czy pieczonych warzyw. Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody, 25 g suszonych pomidorów (niesiarkowanych(...)następnie wstawić do piekarnika na dalsze 8 – 10 minut. Klopsiki tuż po upieczeniu są jeszcze częściowo miękkie, po przestygnięciu – zwarte, dlatego też najlepiej smakują w temperaturze pokojowej, jako samodzielna przekąska lub np. dodatek do sałatek. Smacznego! The post Jaglane klopsiki z oliwkami appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food

Proponowane wyszukiwania