Post Bułeczki z czosnkiem i ziołami (na maślance) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Brokuły z sezamem w sosie miodowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Chińskie ciasteczka z wróżbą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Parówki zawijane w boczku i nadziewane serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojemąki, czy też drożdżowe pyzy, zwane KLUCHAMI NA PARZE albo ŁACHAŃCAMI, podawane zamiast ziemniaków do mięs i sosów. Z pyzami i MODRĄ KAPUSTĄ gospodynie najchętniej podają pieczoną kaczkę. Jako przekąska często służy galaretka z mięsa, zwana GALARTEM albo ZIMNYMI NÓŻKAMI. Przepisy na wielkopolskie potrawy można znaleźć tutaj: http://www.poznan.pl/kuchnia_wielkopolska/ . PYRY Z GZIKIEM. /tradycyjna kuchnia wielkopolska;/ dla 2-3 osób
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj znowu czeka mnie długi dzień w pracy. Często zdarza mi się wyjść rano z domu i wrócić późnym wieczorem. W takich dniach nie ma czasu
Zgrabne GotowanieBataty - niektórzy je uwielbiają, inni nie mogą ich przełknąć. Dla mnie jest to dobry dodatek do dań, jednak nie mogę ich jeść w większych ilościach.
Zgrabne GotowaniePo raz kolejny przepraszam za długą nieobecność. Wiedziałam, że napisanie przepisu na sushi zajmie mi dużo czasu, dlatego przekładałam to z dnia na dzień. Sushi
Zgrabne GotowanieNie wiem czy już to kiedyś wspominałam, ale uwielbiam sałatki. Mogłabym jeść je codziennie. Z kurczakiem, tuńczykiem, warzywne, z ryżem lub makaronem, wszystkie są przepyszne. Są
Zgrabne GotowaniePo jednej nieudanej próbie, w końcu wyszły! Pyszne paszteciki z kapustą i grzybami. Idealnie pasują do barszczu czerwonego. Mam nadzieję że nie tylko u mnie zagoszczą
Zgrabne GotowanieU mnie przygotowania świąteczne pełną parą. Praktycznie całe dni spędzam w kuchni, ahh uwielbiam to :) Prezenty już kupione i spakowane, zakupy zrobione, dom posprzątany, mogę w
Zgrabne GotowanieNowy Rok przyszedł a wraz z nim nowe postanowienia. Ja obiecałam sobie, że w końcu wezmę się za pisanie pracy magisterskiej i obronie się w terminie
Zgrabne GotowanieDzisiaj mój debiut w przygotowywaniu frittaty. Co prawda często robię zwykłe omlety, smażone na patelni, ale prawdziwej frittaty wcześniej nie robiłam. Przyznam, że taka zapiekana w
Zgrabne GotowanieNie wiem jak Wy, ale ja już zaczynam czuć wiosnę :) Słońce i dodatnie temperatury - to znak, że powoli się zbliża. Ładna pogoda podwójnie mnie motywuje do
Zgrabne GotowanieNigdy nie przepadałam za ziemniakami i nie jem ich na co dzień. Ale jak już jem to właśnie w takim wydaniu. Chyba każdy lubi frytki, przynajmniej
Zgrabne Gotowanie