I zapowiadana druga odsłona przygotowanego, chlebowego tortu. Do jego przygotowania wykorzystałam różnego rodzaju szynki, sery, pomidory, kiszone ogórki, paprykę konserwową, sałatę, oliwki, jajka, musztardę, majonez i
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZapowiadałam, że jeszcze coś zakręcę. Więc zakręciłam. Roladę drobiową z dodatkiem szczypiorku, kurkumy, suszonych daktyli. Wrzucona na wrzątek na niecałe dwa kwadranse, stanowi ciekawą alternatywę dla
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWszystkim zaniepokojonym przedłużającym się milczeniem na blogu donoszę, iż żyję, miewam się dobrze i po kilkudniowej nieobecności w blogowej przestrzeni - powracam:) Rzecz jasna moja kuchnia
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZbierałam się do ich przygotowywania od dłuższego czasu. Wreszcie ostatnie Święta Wielkanocne zdopingowały mnie do ich przetestowania. Stwierdzam, że można je serwować nie tylko od
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPomysł zapakowania galaretki do skorupki po jajku zaczerpnięty z wirtualnej przestrzeni, przetestowany po raz pierwszy w Święta Wielkanocne i powielany przy okazji domowych imprez:) Jajko galaretka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g 450 g szpinaku mrożonego 130 g fety 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18-procentowej 1 garść startego
Monia miesza i gotujeskładniki: 350 g młodej cukinii 1 cebula biała 7 pomidorów suszonych 150 g sera żółtego startego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej
Monia miesza i gotujeskładniki: 20 kulek małych mozzarelli 20 listków bazylii zielonej i fioletowej 6 pomidorków suszonych z oleju 20 pomidorków koktajlowych Na krótkie patyczki do
Monia miesza i gotujeskładniki: 12 kromek chleba tostowego 3 owoce kiwi 6 plastrów szynki dojrzewającej masło do posmarowania kromek 4-5 pomidorów suszonych 6-8 czarnych oliwek 1 łyżka
Monia miesza i gotujeskładniki: 2 średnie cukinie 250 g ricotty 10-12 pomidorków suszonych z zalewy 3 listki świeżej bazylii olej Rapso do skropienia cukinii przyprawa
Monia miesza i gotujeZapraszam na kolejny przepis z użyciem produktów Prymat które otrzymałam w ramach konkursu „Twój sposób na imprezę” . Dziś dipy - czosnkowy i barbecue. składniki: 250 g krewetek
Monia miesza i gotujeskładniki: 8 kulek winogrona 80 g arbuza bez skóry i pestek 1 garść borówek 1/2 serka camembert Winogrona przekroić na pół. Arbuza pokroić w dużą
Monia miesza i gotujeskładniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody szczypta soli 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 350 g serka śmietankowego sól ziołowa do smaku
Monia miesza i gotujeZostał mi z obiadu woreczek ugotowanego ryżu więc na szybko na podwieczorek powstały małe chrupiące placki. składniki: 1 woreczek ugotowanego ryżu ( użyłam białego Sonko
Monia miesza i gotujeW sezonie jesienno-zimowy lubie zjeść śledzika. Zapraszam więc na moją wesję śledzika w sosie musztardowym. składniki: 500 g płatów śledziowych solonych 2 łyżki musztardy sarepskiej
Monia miesza i gotuje