przekąski - 41822 przepisów (strona:2424/2789)

Dziwne? Ale zjadliwe #6 Niebo(RAKI) w gębie czy kulinarne rozczarowanie? 189

Czasem nas trzepnie i kupimy ze Stwórcą coś "głupiego" do jedzenia. A potem masz babo, głów się i kombinuj co z tym zrobić. Padło na raki

bastalena
Bułeczki drożdżowe z borówkami 354

Bułeczki drożdżowe z borówkami to pyszne i mięciutkie bułki z dużą ilością owocowego nadzienia,  które każdy wielbiciel słodkich drożdżówek zje z wielką przyjemnością. Zamiast borówek

Smakołyki Bereniki
Tatar z łososia w ogórku 226

Tak bardzo posmakował mi Tatar z łososia na styl japoński , że postanowiłam zrobić kolejny tatar, ale w innym wydaniu. Padło na tatar z łososia w

Blondynka Gotuje
Kolorowe ogórkowe łódeczki 141

Lekkie i smaczne łódeczki z ogórka nadziane serkiem i udekorowane kolorowymi dodatkami. Świetna propozycja na śniadanko lub przekąskę. składniki: 6 dużych ogórków gruntowych 450 g serka

Monia miesza i gotuje
Focaccia z oliwkami i pomidorami koktajlowymi 249

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia czyli drożdżowe pieczywo pochodzące z kuchni włoskiej. Przedstawiam trochę inny przepis z dodatkiem pomidorków koktajlowych i oliwek. Dziś przygotowana

Marta Gotuje
Moje domowe nachosy 168

Bardzo łatwe w przygotowaniu, można je dowolnie przyprawić - papryką ostrą, słodką, ziołami prowansalskimi, oregano, czosnkiem. Świetnie pasują do sosu serowego czy sałatki meksykańskiej. Ja podałam je

Kulinarny Pamiętnik
Zdrowe frytki z selera i marchewki 188

Składniki: pół dużego selera 3 średnie marchewki ulubione przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, curry, papryka ostra, papryka słodka) łyżeczka oleju Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyłam, obrałam i

Kulinarny Pamiętnik
Zdrowe frytki i talarki ziemniaczane 301

Świetna - bo zdrowa - alternatywa dla tradycyjnych frytek smażonych na głębokim tłuszczu. Chrupiące, idealne jako przekąska albo dodatek do dania głównego. Składniki (na jedną dużą porcję): cztery

Kulinarny Pamiętnik
Zakręcone ziemniaczki 9466

Znakomite, naprawdę tak samo dobre jak te kupowane na stoiskach nad morzem, a nawet lepsze, bo z niewielką ilością tłuszczu, doprawione ulubionymi ziołami. Pomysł na ich

Kulinarny Pamiętnik
Drożdżówki z truskawkami i bułeczki z nutellą i kruszonką 166

Składniki: * na ciasto: 500 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła saszetka (7 g) suszonych drożdży 250 ml ciepłego mleka pół łyżeczki soli 6 łyżek cukru

Kulinarny Pamiętnik
Błyskawiczne kruche ciasteczka 399

Czasami zdarza się, że mamy ogromną ochotę na coś słodkiego, a nie ma nic takiego pod ręką a i do sklepu daleko :-) Albo znajomi wpadają z

Kulinarny Pamiętnik
Parówki w chlebie tostowym 190

Dzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę. Składniki: 3 parówki, przekrojone na pół 6 plasterków

Kulinarny Pamiętnik
Paluchy chlebowe 231

Super przekąska na imprezę, świetnie sprawdzają się w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki: 0,5 kg mąki (+odrobina do podsypywania ) szklanka ciepłego (nie gorącego) mleka saszetka suszonych drożdży pół łyżeczki cukru jajko 1/3 szklanki oleju rzepakowego (+3 łyżki do smarowania paluchów) łyżeczka soli oregano, bazylia lub inne ulubione zioła Przygotowanie: Do mleka wsypałam drożdże i cukier, dokładnie wymieszałam i odstawiłam

Kulinarny Pamiętnik
Placki ryżowo-warzywne 152

Składniki: 4 porcje 300g ryżu (ja dałam jaśminowy) 2 ząbki czosnku czerwona papryka pęczek cebulki dymki (głównie białe części) 3 żółtka 1 jajko pęczek natki pietruszki

Gorący kąsek
Masło orzechowe /arachidowe/ 196

Dawno temu postanowiłam zrobić po raz pierwszy samodzielnie masło orzechowe. Stwierdziłam, że te sklepowe ma za dużo symboli E. Nie umiem porównać mojego od sklepowego, gdyż

Truskawkowa Fiesta