Jutro ostatnia sobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna jako uzupełnienie szwedzkiego stołu
Kulinarne przygody GatityW ramach zbliżających się Ostatków podrzucam jeszcze jeden fajny pomysł na karnawałowy stół, i nie tylko karnawałowy oczywiście. Tortilla española to klasyk hiszpańskich tapas, czyli przekąsek
Kulinarne przygody GatityWielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dzisiaj propozycja na prostą pastę do faszerowania jajek, na bazie paluszków krabowych. Wielkanocne jajka możemy tez urozmaicić innymi farszami, na przykład
Kulinarne przygody GatityWielkanoc..., więc nie może być inaczej, dziś znowu jajko w roli głównej ! Oto szybki przepis na jajka w troszkę innej odsłonie
Kulinarne przygody GatityPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych idą pełną parą. A jak Wielkanoc to nie może na świątecznym stole zabraknąć pasztetu. Pasztet piekę zawsze parę dni wcześniej i potem
Kulinarne przygody GatityDzisiaj oczywiście wielkanocnego menu ciąg dalszy. Oto propozycja na lekkie urozmaicenie świątecznego śniadania: rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i śmietankowy serkiem. Jej przygotowanie nie jest zbyt
Kulinarne przygody GatityWiem, że po Wielkanocy pewnie już nie możecie patrzeć na jajka, ale zawieruszył mi się tu jeszcze jeden bardzo prosty i fajny przepis. Gości w naszym
Kulinarne przygody GatityLato w pełni, pora więc na kolejną lekką sałatkę. Tym razem będzie to sałatka z fasolką szparagową i fetą. Ja użyłam żółtej
Kulinarne przygody GatityPasta z bobu, przepis na nią jest banalnie prosty. Zrobi ją każdy. Idealna z grzanką. Wypróbowałam ją również na ciepło jako dodatek do makaronu
Kulinarne przygody GatityWprawdzie za oknem trochę ciepło, ale naszła mnie ochota na pizzę. A jak jest ochota, to nie ma innego wyjścia, tylko trzeba odpalać
Kulinarne przygody GatityPanini to bardzo fajna alternatywa dla klasycznej kanapki czy też sandwicha. Wprawdzie ich przygotowanie wymaga więcej czasu i pracy, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego
Kulinarne przygody GatityZa oknem powiało chłodem... jesień, niestety... Pora więc wrócić do nieco cięższych dań. Na początek polecam aromatyczną, pikantną i rozgrzewającą sałatkę ziemniaczaną, idealna na nadchodzące
Kulinarne przygody GatityZapraszam dzisiaj na przepis, który tak naprawdę powinien pojawić się dopiero w listopadzie przy okazji Św. Marcina i święta gęsiny, ale dzisiaj wychodzi 2 numer Magazynu
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon jesienny na dobre się rozpoczął, a ja wykorzystuje moje zapasy. Druga odsłona placków z dyni, bo tylko na nie mam ochotę. Zapraszam do wypróbowania I
Truskawkowa FiestaThe post Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje