Dzisiaj proponujemy alternatywę dla żurawiny, która w połączeniu z camembertem stanowią klasyczny duet. Zamiast żurawiny postanowiliśmy wykorzystać owoc granatu, który również charakteryzuje się
Kuchnia od dwojgaZima zawsze kojarzy mi się z końcem starego i początkiem nowego. Zima, śnieg i mróz powtarzają się co roku i przypominają o tym, że właśnie skończył
rabarbarowoOd połowy grudnia do końca Karnawału to czas kiedy w naszym domu niepodzielnie króluje śledź ! Pojawia się na naszym stole w różnych postaciach
Kulinarne przygody GatityJeżeli Waszym postanowieniem noworocznym jest detoks od cukru i kupnych słodyczy, a macie ochotę na coś słodkiego - to zachęcam do przygotowania domowych ciasteczek bakaliowych bez dodatku
UgotowaćLubicie marchewkę i pomarańcze ? Jeśli tak, to pokażę Wam w jaki sposób przygotować oryginalną surówkę do obiadu :) Dzięki wykorzystanym składnikom, surówka jest bogata w witaminy –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lekko cytrusowe z pikantną nutką. Kotleciki z dorsza w takiej odsłonie świetnie sprawdzą się zarówno jako przystawka w wersji mini jak i danie obiadowe . Są naprawdę
Wielki apetytPołączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie. Składniki 150 g wędzonego łososia na zimno 2 łyżki kaparów
R'n'G KitchenKlimat świąt jeszcze jest odczuwalny, więc jeszcze można upiec ciasto związane z tym klimatem. Na tą porę roku idealnie pasuję wszelkiego rodzaju bakalie i orzechy, więc
Truskawkowa FiestaPyszne, chrupiące serowe ciasteczka wytrawne z dodatkiem kminku polecają się na imprezę karnawałową. Możemy je podać same do chrupania i przegryzania, z jakimś fajnym dipem czy
Kulinarne przygody GatityNie na darmo mówi się, że je się oczami. I to prawda jest! No, bo popatrzcie na te kolorowe kanapki. Nie macie ochoty ich zjeść 😊 Kanapka
Kulinarne przemysleniaLubię przygotowywać potrawy z użyciem ciasta francuskiego przede wszystkim dlatego, że małym nakładem pracy oraz czasu wyczarujemy prawdziwe cuda. Poza tym, nie znam nikogo, kto nie
Kuchnia BazyliiPyszna kolorowa galaretka drobiowa bardzo często gości na stołach podczas imprez czy świąt. Podana w postaci tymbalików nie tylko efektownie wygląda na talerzu, ale
magiczna kuchnia KasiTerrina to nic innego jak rodzaj pasztetu . Dziś proponuję Wam terrinę z delikatnego twarożku z dodatkiem pysznych kurek, cebulki i zieleniny. Zaskakujące połączenie ciasteczkowego spodu
babka w formieTiropity to małe greckie ciasteczka, które można również przyrządzić z kupnego ciasta filo. Ich nazwa to dosłowne tłumaczenie greckiego wyrażenia "placki z serem". Nadzienie
Kuchnia MagdaLeny