SKŁADNIKI Sa ł atka 2 puszki tuńczyka w sosie w ł asnym 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 4 og ó
La grande e la piccola cuocaDo naszego ostatniego zielonego curry zrobiliśmy chlebki naan na drożdżach . Satysfakcjonujący nas efekt kulinarny otrzymaliśmy za drugim razem, gdyż w pierwszym podejściu ciasto o konsystencji jak
niecodziennikparyGofrownica daje tyle możliwości, zgodzicie się? Można tworzyć tak różnorodne ciasta, z różnych mąk, z różnymi dodatkami i te opcje się po prostu nie kończą 🙂 Te
FlymetothespoonJajka faszerowane szynką to jedna z najczęściej wybieranych wersji na Wielkanoc. Wszystkie składniki mamy najczęściej w lodówce, a amatorów takiego połączenia nie trzeba szukać daleko. Inne
Pasja SmakuWielkanoc to Święta, w których na naszych stołach królują jajka . Przygotowałam przepis na proste i szybkie jajka, faszerowane suszonymi pomidorami oraz serem feta. Są przepyszne i
Przepisy na widelcuŻurek to punkt obowiązkowy naszego Wielkanocnego obiadu. Zapewne u wielu z Was jest podobnie. Żeby nie było nudno i standardowo, mam dla Was przepis na paszteciki
PatiGotujePisałam Wam już nie raz że ciasto francuskie powinno się zawsze znaleźć pod ręką. Jak nie w lodówce, to w zamrażarce. I co?? I sama zapomniałam
Kuchnia w czekoladzieZ bliża się Wielkanoc w związku z czym postanowiłam przygotować kolejną wersję jajek faszerowanych . Tym razem zdecydowałam się na jajka faszerowane buraczkiem z dodatkiem fety i
Codzienne GotowanieCiasteczka serowe, scrabble, dobre wino, czyli jak spędzić wolny czas w domu? Jak spędzacie z rodziną wolny czas w domu? U mnie domownicy mają swoje pasje
Tajemnice SmakuWegetariański pasztet z białej fasoli z orzechami, grzybami, żurawiną i z żurawinową galaretką Leśny pasztet… dlaczego nazwałam ten pasztet leśnym? Jak wiadomo grzyby, orzechy
Tajemnice SmakuCzy wy też myśleliście, że zrobienie domowego serka jest trudne? Tymczasem okazuje się, że to istny banał i nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek sobie z tym
okolicepalnika.plZazwyczaj nie należymy do największych wielbicieli soczewicy, ale soczewicę po syryjsku po prostu ubóstwiamy. Jest kwaśna, lekko słodka i bardzo tłusta. Poza tym dostarcza sporo białeczka
Roślinożerni urlopowiczeDzisiaj mam coś dla fanów tradycyjnych, męskich smaków i boczusia. Bardzo charakterne wielkanocne jajka faszerowane boczkiem i korniszonami – to jest prawdziwy sztos! Dzięki dodatku sera
FlymetothespoonSkładniki: 400 ml mleka 500 gr mąki pszennej 7 g drożdży instant 12 ząbków czosnku 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki oleju 1 jajko sól 2
Qchnia po prostuMałe, delikatne babeczki z kremem, orzechami i kiwi. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var
Mrs. Endorfina