I pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu bałam się piec cokolwiek na drożdżach. Nawet ciasto na pizzę mnie przerażało, o drożdżówkach i cieście drożdżowym nie wspominając
Weekendy w domu i ogrodzieŚwietny pomysł na szybką przekąskę. Smakuje równie dobrze jak pizza. Podawać można z sosem czosnkowym http://gotuj-ze-mna.pl/sosy/sos-czosnkowy/, ketchupem z cukinii http://gotuj-ze-mna.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/ itp. Polecam smakuje dzieciom jak również dorosłym. Składniki Ciasto na pizze według przepisu:http://gotuj-ze-mna.pl/przystawki/pizza-w-g-julii/ 6 polędwiczek z kurczaka 6 suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w paski oliwa z suszonych pomidorów bakłażan mozzarella ,tarta czosnek
gotuj ze mnąFoccacia to klasyczne włoskie danie, które głównie występuje jako przekąska. Mimo długoletniej tradycji, a może właśnie z jej powodu, każdy region Włoch ma inny sposób na przygotowanie tego pieczywa. Czasami foccacia to po prostu chrupiące ciasto na pizzę podawane tylko z solą i oliwą. W innych przypadkach do puszyste pieczywo, często robione z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, rozmarynem lub szałwią - podawane
Milion SmakówWariacja na temat pizzy. Nie dość, że mini to jeszcze ciasto francuskie zamiast klasycznego na pizze, słodkawy sos BBQ zamiast sosu pomidorowego, żółty ser zamiast mozzarelli. Do tego salami i ostre chilli. Mimo tego doskonale się sprawdza jako przekąska - zwłaszcza na imprezach. Dla niektórych może być nieco za ostre - ale wtedy to idealny pretekst, żeby sięgnąć po kolejnego drinka
Milion Smakówsmakowały genialnie! Sekret tkwi w cieście! Czas przygotowania: Kilka minut Pieczenie: 25-30 minut Poziom trudności : Średnie Liczba porcji : 4 Jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin? Jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin – tak aby nie marnować jedzenia, a zarazem smacznie zjeść? Odpowiedź brzmi: calzone. To chrupiący włoski pierożek, taka zawinięta pizza – doskonała przekąska np. do oglądania filmu. Podany(...)będzie pysznie ! Nasza ulubiona wersja to calzone nadziane warzywami (wrzucamy wszystkie warzywa, którym zbliża się termin ważności) i hiszpańską kiełbasą chorizo – która podkręca smak. Składniki: Ciasto: Ciasto na calzone możesz zrobić według tego przepisu na ciasto drożdżowe Jeśli nie masz drożdży lub czasu – możesz zrobić calzone wykorzystując to ciasto na bazie mąki samorosnącej Z obydwu przepisów zrobisz cztery
Niedzielny kucharzPizza z cukinii to pyszna alternatywa – pizza na warzywnym spodzie jest lekka i szybka w przygotowaniu. Taki sposób na wykorzystanie cukinii sprawdzi się jako obiad, przekąska na imprezę, a także jako ciepła kolacja. Jak zrobić pizzę na spodzie z cukinii? Aby przygotować pizzę na spodzie z cukinii, należy startą na tarce i odciśniętą z wody cukinię wymieszać z jajkiem(...)resztę dodatków. Całą pizzę ponownie włóż do piekarnika i piecz jeszcze przez 10-15 minut – do zarumienienia. Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Pizza z cukinii – lekka domowa pizza na warzywnym spodzie! 10 porad na podkręcenie metabolizmu! Ciasto z ptasim mleczkiem
Via GustoOstatnio zamarzyło mi się calzone. Wybór padł na mocno serowe z dodatkiem szynki. Co prawda w nazwie mowa jest o trzech serach, a w składnikach wymienione
Smaki Na Talerzutroszkę są droższe...troszkę :D Pierwszy raz robiłam to kilka lat temu w formie od pizzy. Jednak lahmacun piecze się jako placki. Tak jest zresztą wygodniej. Fajna przekąska, smaczna i syta. Nie jest trudna w wykonaniu. Z mojej porcji wyszło mi 3 placki. Potrzebowałam: Ciasto * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki mąki razowej * 1/3 szklanki ciepłej wody * drożdże
Pieprzyć z FantazjąFocaccia to potrawa kuchni włoskiej, rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przeważnie przygotowuje się bez dodatków tylko z solą, ziołami polanego oliwą ciasta
Moniki Smakołykiśniadanie, a ja natomiast przygotowałam je na nasz wyjazd i świetnie sprawdziły się jako przekąska w podróży. Dodatki mogą być różne, począwszy od smażonych z cebulą pieczarek, szynki, pomidorów, sera, kiełbasy, czy co tam jeszcze znajdziemy w lodówce. Polecam! Składniki na mini pizze CIASTO: 550 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży (lub 7g instant) 1 łyżeczka cukru
Rozpustne gotowanieNie zawsze pizza musi być na drożdżowym spodzie, chociaż najczęściej taką robimy. Równie smaczna jest ta na kruchym cieście. Spód jest cienki, lekko chrupiący i
Walijskie Pichcenielubi pizzy? Oto alternatywne babeczki dla dzieci. Nawet największe niejadki dadzą się skusić. Świetnie sprawdzą się także na imprezach jako przekąska. Praktyczne, fajne i smaczne r ozwiązanie. Robi się je wyjątkowo szybko a efekt jest naprawdę świetny. Ciekawe czy i Wy je polubicie? Miski w dłoń i do roboty! Składniki: Ciasto: 3 dag drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska(...)łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Nadzienie: 20 dkg pieczarek 10 dkg sera oliwki kukurydza filet z kurczaka pół papryki żółtej i pomarańczowej oregano/ przyprawa do pizzy pieprz Sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 3 łyżki Wykonanie: W głębokiej misce mieszamy drożdże z solą i cukrem aż staną się płynne. Dodajemy olej i ciepłe
Podróż w kulinariatradycyjna sałatka gruzińska zawsze muszą być na stoleChaczapuri i inne przekąskiChaczapuri (Khachapuri) to placek nadziewany serem (puri – chleb, chaczo – ser). Jedzony o każdej porze jako przekąska. To gruzińska pizza – w każdym mieście znajdziemy bary specjalizujące się w tym przysmaku. Chaczapuri różnią się smakiem w zależności od tego, jaki ser znajdziemy w środku – warto popróbować i znaleźć(...)umieć przyrządzić. Za to jak natrafiłam na ten jedyny – niebo w gębie.Tradycyjne gruzińskie chaczapuri w formie placka. Prawie jak pizza z serem A tak robi się tradycyjne chaczapuri w gruzińskiej chacie. Kulę z sera owija się ciastem drożdżowym i rozpłaszcza. Potem prosto do bardzo gorącego pieca lub na patelnięAdżarskie chaczapuri – odmiana występująca w Adżarii. Ma kształt łódki
Poezja smakuskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko 250 ml letniego mleka 50 g drożdży 50 g masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli wykonanie
Domowy Smak Jedzenia