Śledzie w miodzie – to bardzo dobre połączenie smaków :) Odkąd znalazłam je na blogu Danka pichci, to zakochałam się w nich bez pamięci i są moim
Kulinarne PrzebojeCiasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! To prawdziwy hit! Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie, wyrabia się je bardzo szybko i wykonanie całej pizzy
Kulinarne PrzebojeRolada szpinakowa z szynką to pyszna alternatywa dla rolady szpinakowej z łososiem :) Tak więc jeśli nie lubicie zbytnio wędzonego łososia, a macie ochotę na taką właśnie
Kulinarne PrzebojePieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej, możecie przygotować w wersji podstawowej – czyli z pieczarkami panierowanymi tylko w bułce tartej, lub w wersji rozszerzonej – z
Kulinarne PrzebojeFrytki z batatów – czyli fryteczki ze słodkich ziemniaków. Bataty niestety w większości polskich domów goszczą znacznie rzadziej niż tradycyjne ziemniaki, a warto wiedzieć, że znacznie
Kulinarne PrzebojeRoladki z szynki z sałatką chrzanową – to propozycja na sałatkę podaną nieco inaczej niż standardowo :) Takie roladki można również nadziać np. sałatką jarzynową (zobacz przepis
Kulinarne PrzebojeSkrzydełka z piekarnika – o tak! Uwielbiam pieczone skrzydełka kurczaka! Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz i nie przeszkadza mi nawet to, że mają kości
Kulinarne PrzebojeŚledzie – jedni je uwielbiają, drudzy nienawidzą ;) Ja należę zdecydowanie do tych, którzy śledzie mogliby jeść i jeść, zmieniając tylko formę ich podania :) Tak więc na
Kulinarne PrzebojeCarpaccio w wersji wege stało się ostatnimi czasy bardzo popularne. To taka współczesna zmieniona wersja tradycyjnego mięsnego carpaccio, lecz bez mięsa. I tak powstają wersje z
Zasmakuj KuchniGdy przygotowujecie imprezę np grilla dla znajomych zazwyczaj chcecie ich czymś zaskoczyć. Może to być np rwany chlebek w formie kawałków harmonijek, które potem się odrywa
Bernika - moj kulinarny pamietnikkomponują się z delikatnymi i łagodnymi w smaku składnikami, jak np. kasza kuskus czy pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus 1 cebula
Kuchnia MagdaLenykomponują się z delikatnymi i łagodnymi w smaku składnikami, jak np. kasza kuskus czy pieczarki. I to one nadają charakter potrawie. Takie pieczarki mogą pełnić funkcję samodzielnej przekąski na kolację lub imprezę, ale również idealnie pasują jako dodatek do obiadu, np. do kawałka mięsa i/lub sałatki. Składniki: 5-6 dużych pieczarek (portobello) 100 g kaszy kuskus 1 cebula
Kuchnia MagdaLenySpaghetti po polsku z mięsem mielonym to przepis wywodzący się z klasycznego spaghetti Bolognese. Polska wersja tego przepisu zawiera znacznie więcej mięsa niż ta tradycyjna. Jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI: ( na 2 porcje ) czerwona papryka marchew ząbek czosnku 2 cm imbiru
Atlas Smakówznakomicie zarówno na ciepło, jak i na zimno więc doskonale sprawdzą się także na wynos no do lunch boxa. Po pokrojeniu na mniejsze kawałki świetne również jako przekąska na stole podczas imprezy do rożnego rodzaju dipów. Składniki – tosty serowe (6 sztuk widocznych na zdjęciu): 2 jajka 15 g (1łyżka) majonezu dobrej jakości – najlepiej domowego na bazie delikatnej oliwy
Ola la LCHF