Krucha tarta z gruszką i serem to wytrawny wypiek , który łączy w sobie słodkie owoce z serowym nadzieniem. Chrupkości tarcie nadaje nie tylko kruche ciasto ale
MeCooksRolada z kurczaka z serem i warzywami Rolada z piersią kurczaka ze szpinakiem, fetą i papryką z piekarnika to świetny pomysł na obiad. Tak drobiowa
Lekcje w kuchniŚwięta tuż…tuż. A na talerzu krokusy… Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj
To co kochamUwielbiam ciasto ptysiowe! Przygotowuję z niego nie tylko pyszne Eklerki, karpatki , profiterolki , ale też wytrawne ptysie. Dziś, właśnie na takie mam dla Was przepis! Delikatne, chrupiące
Ostra na SłodkoSpecjalnie na sylwestrową zabawę zrobiłam datę nowego roku 2015 z ciasta na pizzę,(po przepis klikamy tutaj )które posmarowałam jeszcze olejem czosnkowym,posypałam startym serem i
Swojskie jedzonkoOpis Smażone krewetki w cieście: Smażone krewetki w cieście to przepyszna przekąska, w której się ostatnio zakochałam. Nie przepadałam nigdy za owocami morza, ale krewetki w chrupiącej i złocistej panierce są moim ulubionym daniem. Przepis na krewetki w cieście nie jest tak bardzo skomplikowany jak to może się wydawać. Przygotujemy je bardzo szybko i z wielką łatwością. Osoby, które nigdy(...)przygotowywały żadnych owoców morza, mogą być spokojne. Każdemu wyjdą pyszne. Krewetki w cieście to bardzo fajna propozycja na imprezę. Możesz podać je także na przystawkę w czasie kolacji z przyjaciółmi. Goście na pewno będą pod wrażeniem Twoich kulinarnych zdolności. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki: 50 dag mrożonych krewetek (z ogonkami) 1 jajko 2 łyżki mleka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneszefowie kuchni. Zamieszczanych jest ponad 60 inspirujących przepisów. Niedawno Food & Friends obchodził 4 urodziny, na które zaprosił do Hotelu Narvil . Skoro magazyn „o jedzeniu” to główną atrakcją imprezy było menu, które skomponowali Anton Bjuhr z Gastrologik oraz Witek Iwański z restauracji Aruana w Serocku. Gastrologik to nagrodzona michelinowską gwiazdką restauracja w Sztokholmie, istniejąca od trzech lat. Restauracja Aruana(...)szefa kuchni – Witka Iwańskiego, który dzień po urodzinach zdobył tytuł Młody Talent, przyznany przez przewodnik Gault&Millau 2015. Menu składało się z 5 części: Amuse – zabawka – amuse-bouche przekąska, First course – pierwsze dania, Intermezzo – w muzyce krótki przerywnik, w kuchni przerywnik między daniami, ma na celu oczyszczenie kubków smakowych i przygotowanie ich na kolejne doznania smakowe, Second course – drugie
królestwo garówszczególnie w przypadku bufetów, gdzie potrawy muszą być dostępne przez dłuższy czas. Urządzenia te są powszechnie używane podczas śniadań w hotelach, a także w stołówkach, firmach cateringowych oraz na imprezach okolicznościowych, takich jak wesela czy bankiety. Ich obecność pozwala na wygodne serwowanie ciepłych posiłków bez potrzeby stałego nadzoru i podgrzewania potraw. Podgrzewacze gastronomiczne, na przykład dostępne na tej stronie style(...)wiele osób musi być obsłużonych jednocześnie, a potrawy muszą być ciepłe przez cały czas trwania wydarzenia. Używane są do podgrzewania zarówno dań głównych, jak i zup, napojów czy przekąsek. Rodzaje podgrzewaczy gastronomicznych Podgrzewacze elektryczne – wykorzystują energię elektryczną do utrzymania ciepła. Podgrzewacze te są łatwe w obsłudze i pozwalają na precyzyjne ustawienie temperatury. Mogą być stosowane zarówno wewnątrz
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneI już po świętach, a przecież cały rok czekaliśmy na nie hm...nigdy nie zrozumiem przemijania. Teraz trzeba pomyśleć o zbliżającym się Sylwestrze, a co za
Kubki smakuŚledzie i groszek to bardzo smaczne połączenie. Jak zwykle jest prosto, pysznie i tanio, z produktów dostępnych w każdym dyskoncie. Śledzie to wdzieczny temat, bo nie
Szefowa kuchniSzybka, nieźle wyglądająca i smaczna sałatka z kupnych pierożków. Można ją zrobić z mniejszych pierożków, czyli tortellini, ale ja użyłam większych - tortelloni, ponieważ wcześniej miałam okazję
Kuchenne zapiski EdytyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podaję wam pomysł na pyszną sałatkę z warzywami i chrupiącym kurczakiem. Sałatka ta doskonale pasuje na wszelkiego
Marta GotujeKocham ciasto drożdżowe! Zwłaszcza te, w których kryją się owoce sezonowe. W lasach zagościły jagody, więc pewnie nikogo nie zdziwi fakt, że na blogu zapraszam Cię
Wielki apetytsobie dość gęsty i wtedy nie musimy dodawać tak dużo żelatyny. Dla najbardziej zagorzałych zwolenników tego rodzaju dań tak przygotowany kurczak w galarecie może być też po prostu atrakcyjną przekąską na co dzień, bez związku z jakąkolwiek szczególną okazją. Bez względu na okoliczności trafionym dodatkiem, podobnie jak w przypadku szynki w galarecie, będzie dobry majonez. Oczywiście „dobry” wyklucza tutaj pierwszy(...)minut na samodzielne przygotowanie domowego majonezu . Wędzony kurczak w galarecie 2015-11-04 14:37:35 Kurczak w galarecie z kolorowymi warzywami, czyli atrakcyjna zimna przystawka zarówno na imprezę jak i na co dzień. Zapisz przepis Drukuj Składniki 500g wędzonych udek/podudzi z kurczaka 200g kukurydzy konserwowej (odsączonej) 100g groszku – świeżego, mrożonego lub konserwowego (odsączonego) 1 mała czerwona papryka (200g
Kulinarna PokusaW ostatnim czasie sałatki z kurczakiem cieszą się ogromną popularnością. I nic w tym dziwnego mięso drobiowe, które jest jej głównym składnikiem można przyrządzić na wiele
BabskiePorady.pl - Przepisy