Wyraziste, mocno serowe kulki z winogronową niespodzianką, obtoczone płatkami kukurydzianymi i podane z plastrem świeżego ogórka to świetny pomysł na podanie płatków kukurydzianych w nowatorskiej odsłonie
Szalona Kuchnia EwelinyBardzo smaczna i prosta zupa krem z klopsikami drobiowymi. Idealna dla dzieci, niejadków i wielbicieli brokuła. Składniki: 450g (opakowanie) mrożonego brokuła świeży koperek przyprawy: czosnek granulowany
Truskawkowa FiestaMiałam ochotę na grzanki… Ale nie takie zwykłe z opiekacza. Grzanki, których nie jadłam “całe wieki”. Moczone w jajku z mlekiem i smażone
Moja DelicjaRemoulade z selera to po prostu sałatka selerowa wykonana na bazie tradycyjnego, francuskiego sosu remoulade. Sos remoulade to sos majonezowy z dodatkiem musztardy oraz kwaśnych dodatków
Codzienne GotowanieDelikatne i puszyste. Pomarańczowe baby z serka wiejskiego zaspokoją wymagające podniebienia. 380 g mąki (ok. 2,5 szklanki) 80 g słodziwa (ok. 1/2 szklanki) 1 łyżeczka
KucharzycaBurrata to według mnie najwspanialsze, co wymyślili Włosi (a jest tego trochę...). Ten pulchniutki woreczek z mozzarelli skrywa w sobie cudowne strzępki sera ukryte w śmietance
Food SquareTaką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na
Di gotujeTatara wołowego nie może u nas zabraknąć przy żadnej większej okazji. Czy są to święta, czy czyjeś imieniny czy przyjęcie rodzinne z innej okazji. To także
Zielona KuchniaIdealny posiłek dla zabieganych. Prosta i bardzo smaczna sałatka. Syci na bardzo długo, dzięki wędzonemu kurczakowi, ponadto warzywa dostarczają witamin i błonnika. Składniki: 200g wędzonego kurczaka
Truskawkowa FiestaPrecle bez parzenia Precle to dość pracochłonna potrawa , a raczej wypiek . Oczywiście to że nie jest ze mnie mistrzunio piekarnika to już wiecie .Tak więc nie
Ogrodnik w podróżySernik inny od klasycznego? Zawsze warto spróbować innych smaków, bo człowiek poznaje świat całe życie. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3
Truskawkowa FiestaTym razem chyba wszystkim znana galareta, nazywana też zimnymi nóżkami, studzieniną, dawniej auszpikiem a w czasach PRL-u serwowana w restauracjach z kieliszkiem wódki jako meduza
Ola la LCHFMoja propozycja szybkiej w przygotowaniu, imprezowej potrawy, w której główną rolę odgrywa makaron oraz składniki bogate w substancje odżywcze: szpinak, cebula oraz czosnek. Wszystko to łączy
Szalona Kuchnia EwelinyDzień dobry w 2019 roku! Jak miło wrócić do pisania na blogu! Kto się stęsknił? Bo ja na pewno !! Zaczynamy nowy rok z naszym najbardziej ulubionym
PaleoLife