Ta salsa to dzieło przypadku, chciałam podsmażyć różne warzywa do obiadu i postanowiłam je drobno posiekać. I wyszła salsa i zwykle było więcej niż zamierzałam, więc
Cytryna&Co.Uwielbiam pieczoną paprykę, szczególnie tę podłużną. Już sama upieczona z oliwą i solą jest wyśmienitą przystawką. Trzymam ją w lodówce i dodaję do różnych dań. Robię
Cytryna&Co.Jeżeli ktoś jest tak wiekową osobą jak ja ;), na pewno pamięta trzy specjały turystyczne gwarantujące "dobrze zbilansowaną" dietę podczas wojaży w XXw. a także menu niejednego
Cytryna&Co.Mój Szwagier dał mi przepis na super pastę z makreli i awokado. Robiłam ją już kilka razy z drobnymi modyfikacjami, ponieważ nie jem kurzych jaj i
Cytryna&Co.Kiedyś na wyjeździe przez pomyłkę i trochę z ciekawości kupiliśmy ze znajomymi czarną sól kala namak zupełnie nie wiedząc co to jest. Niechcący posoliliśmy nią sos
Cytryna&Co.Rodzajów hummusu robię chyba z osiemset w zależności od went twórczej. Czasami ambitnie namaczam ciecierzycę przez noc i gotuję w osolonej wodzie, częściej jednak idę na
Cytryna&Co.Zainspirowana ostatnimi kulinarnymi ekscytacjami w różnych restauracjach postanowiłam poeksperymentować ze smakami. Bardzo lubię połączenie mięsa/ryb i mango. Sprawdziło się ono również w tym przypadku
Cytryna&Co.Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich
babka w formieDzisiaj chciałabym zaprezentować Wam niezwykle prosty i lekki pomysł na obiad prosto z Hiszpanii. Choć ośmiornica, może brzmieć dla nas dość „tropikalnie” to warto
Be Fit Be StrongAnanas jest owocem który codziennie rano ląduje w moim śniadaniu razem z jogurtem i płatkami. To jeden z moich ulubionych owoców. Jednak tym razem przez pomyłkę
Bernika - moj kulinarny pamietnikZnajdą się tutaj miłośnicy pieczonych bakłażanów? Jeśli tak, to proponuję przyrządzić i skosztować tę pyszną sałatkę, a nie pożałujecie Ja uwielbiam bakłażany, a w połączeniu z
Smaki ArmineZ cyklu: "Mniej mięsa, więcej strączków" - burgery z fasoli. Z sosem pomidorowym - rewelacja :). Wg pomysłu Ewuni. Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej fasoli 1 szklanka ugotowanej
Rodzinka w kuchniJa wiem, że tego smaku nie da się podrobić, że nie da się odwzorować, że ten smak jest jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny. Jeśli jedliście
Bernika - moj kulinarny pamietnik