Lubicie zapiekanki z pieczarkami? Trochę wstyd się przyznać ale jest coś wciągającego w bule z pieczarkami i serem, i pewnie spora część z Was ma z
Cooking for EmilySkładniki/4 porcji: – 2 jabłka – 1 łyżka cynamonu – 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni. W małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon
I LOVE LIFEDelikatne, a zarazem słodkie ciasto z dodatkiem soku z cytryny. Słoneczną barwę zawdzięcza mące kukurydzianej, która idealnie nadaje się dla osób z problemem spożycia glutenu. Składniki
Truskawkowa FiestaJuż Wam pisałam, że uwielbiam domowe pieczenie z mięsa mielonego, więc często je przyrządzam z różnymi dodatkami. Wolę takie wersje podania mięsa mielonego niż klasyczne, smażone
Di gotujeZostał mi mały kawałek pora. Za mało na samodzielną surówkę, dlatego wymyśliłam taką pyszną pastę na kanapki. Rzadko kiedy jadam kanapki na śniadanie, ale ta pasta
Smaki ArmineTakie skrzydełka nikomu nie wadzą, a wszystkim robią dobrze. Przysmak typu fast, a zdrowy fest! Pieczone i z niespodzianką w środku 😉 Założę się, że chrupiące kojarzy
WiszniówkaSałatka, która ostatnio bardzo często gości w moim domu. Idealnie sprawdza się do zabrania do pracy, ale również do podania gościom. Jednym z plusów jej przygotowania
ChilliJemyKiełbasa krakowska w drobną kosteczkę się pokroiła, z startym serem i suszonymi pomidorami połączyła. Pieprzem z kolendrą oraz chili doprawiła, i na cieście francuskim położyła
Moniki SmakołykiKażdy obchodzi Walentynki💕 na swój sposób. Na początek z tej okazji miałem dostać biały barszcz...😀 Jednak Aga zrobiła jeszcze małą niespodziankę! 🍪🍪🍪 Składniki: 100g
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePlacuszki jajeczne to bardzo smaczne bezmięsne danie. Ja pamiętam je z czasów dzieciństwa, bo często w piątki jadaliśmy je na obiad. Kto jeszcze nie próbował, gorąco
Zainspirowana w kuchniUwielbiam ją. Kremową w hummusie, strzelająca między zębami w sałatkach, udająca słodki krem w miksie z czekoladą albo własnie taką – chrupiącą, otoczoną pysznymi przyprawami, dużo
FlymetothespoonJak mijają Wam ferie? U nas niestety plany się pokrzyżowały i Emilka zamiast na nartach wylądowała na 2 tygodnie u mojej mamy na wsi. Jadę do
Cooking for EmilyWiosna zawitała ponownie na bloga! Trochę słońca się pokazało i chce się więcej i więcej. Dziś mam dla Was propozycję idealną na imprezę, śniadanie i Wielkanoc
CzarnawisienkaGrillowany camembert to wbrew pozorom bardzo efektowna przystawka. Smakuje po prostu obłędnie, nieco chrupiąca skorupka kryje płynne, aksamitne, kremowe wnętrze. Osobiście bardzo lubię grillowane
Kuchenne aromaty