przekąska - 23005 przepisów (strona:1170/1534)

Koktajl malinowy 157

Kolejna propozycja dla ochłody idealna i dla dorosłych, i dla dzieci. Łatwa, szybka, zdrowa i na czasie :) Składniki (na dwie porcje): 2 garści malin duży kubek

Weekendy w domu i ogrodzie
Fava - grecka pasta z żółtego grochu 214

Jestem zafascynowana kuchnią Grecką, dlatego też w najbliższym czasie będę chciała podzielić się z Wami przysmakami, które miałam przyjemność spróbować podczas moich tegorocznych wakacji. Pasta fava

W kuchni Katie
Szybkie i proste naleśniki z twarogiem 223

Nie jadłam naleśników chyba wieki temu..., może nie tak dużo, ale nie przypominam sobie kiedy przygotowywałam na nie ciasto. Naleśniki w tej wersji robi się bardzo

Truskawkowa Fiesta
bób gotowany 188

składniki: 500 g młodego bobu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki wykonanie: Bób opłukujemy. Wrzucamy do gorącej wody

Domowy Smak Jedzenia
ogórki w zalewie z przyprawą do potraw z grilla na zimę 186

składniki: 2000 g ogórków gruntowych 500g cebuli 3 łyżki soli 270 g cukru 700 ml wody 250 ml octu 1 czubata łyżki przyprawy do grilla 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami 182

Podobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej

Pociąg Do Kuchni
Wytrawne Babeczki vol au vent 203

Eleganckie, wytworne, zwykle zaskakują nadzieniem. Świetne jako przystawka, zakąska, niezastąpione na cocktail party. Ile babeczek, tyle nadzień. Tutaj wersja wytrawna, ale nie bójcie się eksperymentować z

Pociąg Do Kuchni
Indyk z owocami w galarecie 209

Indyk z owocami jest niezawodnym połączeniem. Kompozycja jest kolorowa, żywa i radosna. Połączenie smaku łagodnego indyka ze słodkimi i kwaskowatymi owocami jest odświeżające. Składniki: – 1

Pociąg Do Kuchni
Inny tatar z łososia 172

Tatar – podobno polskie danie. Ale tylko podobno. Zwłaszcza ten z łososia jednoznacznie kojarzy się z Azją. Połączenia smaków intensywne, świeże, docierające na samo dno kubków

Pociąg Do Kuchni
Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką 229

Proste, ale wykwintne. Wytrawno-słodko-ostro-ziołowe – mieszanka smaków pieszczących kubki smakowe z prostych składników. Składniki: 1 bagietka 100 g masła 3 ząbki czosnku, pietruszka

Pociąg Do Kuchni
Sos tatarski prawdziwy 184

Prawdziwy sos tatarski, bez konserwantów, sztucznych dodatków. Żaden z gotowców go nie zastąpi. Rewelacyjny do mięs, wędlin, pasztetów, jajek. Niektórzy jedzą go łyżkami. Składniki: 5 ogórków

Pociąg Do Kuchni
Ośmiorniczki baby w czerwonym winie 262

Niecodzienne. Ekscytujące. Aromatyczne. Niezapomniane. Ekscentryczne. Rozpływają się w ustach, a winna redukcja z pomidorkami będzie jednym z Waszych ulubionych sosów. Składniki: – 800-1000 g ośmiorniczek

Pociąg Do Kuchni
Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo małże św. Jakuba 196

Karmelizowane przegrzebki, albo małże św. Jakuba, vel scallopsy. Wykwintna przystawka. Dobrze podsmażone rozpływają się w ustach i gwarantuję, że zaskoczą wszystkich. Delikatny lekko mleczny smak miesza

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z krewetek 228

Sałatka z krewetek. I tych najmniejszych, bo koktajlowych i tych większych. W połączeniu ze słodką brzoskwinią i słonawymi oliwkami ta sałatka z krewetek tworzy prawdziwy koktajl

Pociąg Do Kuchni
Aromatyczna sałatka z matiasów z chilli 201

Sałatka z matiasów pełna aromatu i pełnej gamy smaków. Słoność matiasów miesza się z aromatem czosnku, lekką słodkością cebuli, pikantością chilli, a do tego wszystkiego nieśmiało

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania