Ten sos jest bardzo szybki i nieskomplikowany. Jednocześnie bardzo charakterny, zdecydowany i wykwintny. Nie da się go popsuć, przedobrzyć, nie doprawić. Suszone pomidory i niebieski pleśniowy
Karo in the KitchenTa kanapka spokojnie zaspokoi duży, obiadowy głód. To inny, nowy sposób na wykorzystanie pysznego, wołowego steka. Wysmażony w najlepszy możliwy dla wołowiny sposób – czyli medium rare
Karo in the Kitchenmnie w domu dania jednogarnkowe sprawdzają się najlepiej, ponieważ często muszę je przygotowywać dzień wcześniej. Cukinia duszona z kiełbasą, ziemniakami i papryką to smaczny i prosty letni obiad, który jest równie smaczny w dniu przygotowania, jak i po podgrzaniu. To danie kompletne, które nie wymaga dodatków. A przy okazji jest to danie kuchni podkarpackiej, więc podwójnie zachęcam :) Składniki: 2 średniej
Trzeci talerzBardzo sezonowa potrawa – młode wiosenne śledzie, delikatna ale wyrazista słodko-kwaśna sałatka z nowych ziemniaków. Śledzie nie wymagają szczególnej troski i obróbki, są bardzo szybkie do
Karo in the KitchenMłode gołąbki w śmietanowym sosie Młoda kapustka ..mniam.. Szkoda mi zawsze, jak ją przygotowuję ,tych dużych zewnętrznych liści , tak więc oczywiście nie była bym sobą
Ogrodnik w podróżyKiełbasa pieczona w piwie to żadna nowość. Nowością nie jest też dodanie do kiełbasy musztardy czy cebuli. Ale jeśli kiełbasiane dania i sposoby podania rozłożymy na
Karo in the KitchenPołączenie pieczarek, sera żółtego i fileta z kurczaka pewnie każdy zna ;) Ja dziś proponuję nietypową roladę, która smakuje wyśmienicie. Nie należy do kategorii dietetyczne, ale jakże
Tagebuch po polskuRibeye to najładniej poprzerastana część antrykotu, wycięta pomiędzy 6 i 12 żebrem. Steki z antrykotu, pod warunkiem dobrze sezonowanego mięsa, przez naturalną zawartość równomiernie, marmurkowo rozłożonej
Karo in the KitchenSzybka i elegancka propozycja na obiad lub kolację. Kombinacja faktur i smaków: wieprzowiny i delikatnej ryby, kremowego z przypieczonym, chrupkiego z miękkim. Zrobienie całości nie zajmie
Karo in the Kitchentakego eintopfu zjejś kōnsek dobrego chleba abo jako fajno bōłka- przeca niy trza zawsze warzić jak za starego piyrwy [26] Smacznego! [1] zostało [2] opłaciło [3] ugotować [4] prostego [5] obiad [6] marnować czasu [7] danie jednogarnkowe [8] będziecie [9] kawałki kiełbasy [10] boczek wędzony [11] seler i por [12] dużo [13] dawniej [14] raz [15] nie ma się wzdęć
Chop w kuchniPostanowiłam zrobić prosty dodatek do obiadu. Ryż 3 kolorowy ze świeżą bazylią. Idealnie nadaje się jako zamiennik ziemniaków. Składniki 100 g ryżu 3 kolorowego czyli 1 torebka 1 jajko 1 garść posiekanych liści świeżej bazylii łyżeczka curry 1/2 łyżeczki papryki chilli 2 łyżki masła sól, pieprz Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyjmujemy z wody i możemy zostawić
Piekielna Kuchnia PatiSosy do makaronów na bazie masła i śmietany są pyszne… I przy okazji mają milion kalorii. Ten sos jest inny. Kremowo miękki i gładki, delikatny. On
Karo in the KitchenCiężko jest się najeść rosołem. Ale nie tą, słoneczną i kremową zupą z dodatkiem mięsa kurczaka. Delikatna, lekka ale jednocześnie bogata w smaku. To świetna propozycja
Karo in the KitchenProsty i jakże pyszny dodatek do obiadu, który często gości na naszych stołach. Buraczki zasmażane pasują do różnego rodzaju mięs i najbardziej w towarzystwie ziemniaczków. Smaczne są na ciepło i na zimno, chociaż osobiście preferuję wersję na ciepło. Polecam Składniki: 800 g buraków 1 mała cebulka 1 łyżka oleju rzepakowego 1 pełna łyżka masła 1 i 1/2 łyżki octu jabłkowego
Oryginalny smakKrokiet z farszem grzybowym Po krokietach szpinakowych , kapuścianych i pieczarkowych nadszedł czas na krokiety z leśnych grzybów . Czas akuratni , bo w lasach pojawiły się piękne pachnące
Ogrodnik w podróży