doprowadzić moją tarczycę do normalności. Droga do wyzdrowienia którą przeszłam (a kawałek tej drogi nadal przede mną) nie była ani łatwa, ani przyjemna. Ważne, że jestem już na prostej, ale moim utrapieniem pozostały skoki wagi. Po bardzo trudnym dla mojego organizmu półroczu - choroba, wyczerpujące leczenie, brak ruchu spowodowany problemami z sercem - postanowiłam wziąć się za siebie i zadbać(...)Antyoksydanty oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3, stymulują przemianę T4 w T3 w wątrobie działają przeciwzapalnie, są bardzo ważne w chorobach autoimminlogicznych II śniadanie: Kanapka na żytnim chlebie razowym z serem feta, pomidorem i rukolą Komentarz dietetyka: Posiłek zawiera węglowodany złożone, błonnik, kwas foliowy. Ze względu na często zaburzoną gospodarkę węglowodanową w przebiegu chorób tarczycy zalecany jest wybór
Kulinarne InspiracjeMasło czy margaryna? Jeśli mam wybór, zawsze pada na masło. Gorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki
Karo in the Kitchensmak. Sprzedawany jest w całości lub zmielony. Można go stosować do świątecznych wypieków, budyniu, kompotów (zwłaszcza śliwkowego, gruszkowego i z jabłek), a także do wieprzowiny, cielęciny i drobiu oraz chleba. Całe gwiazdki podnoszą smak kawy, herbaty i grogu. Anyż idealnie komponuje się z pieprzem, koprem, cynamonem i goździkami oraz imbirem. Przechowywany w całości w szczelnym pojemniku utrzymuje świeżość przez ponad
Ciastka - domowe słodkościkobiet posyła tam niezbyt już młodą Francuzkę, by mogła znaleźć schronienie. Aby się odpłacić za dach nad głową, będzie usługiwać kobietom. Codzienne gotowanie błotnistej mazi z chleba i suszonych ryb nie jest jej spełnieniem, ale czując swą wdzięczność, należycie wypełnia swoje obowiązki. Zjednuje sobie również mieszkańców wioski, obdarzają ich uśmiechem, radością i pogodą ducha. Już dawno osada(...)Wysiada prąd. Właściciel restauracji dostaje propozycję nie do odrzucenia od lokalnej mafii. To jedzenie! Włochy rządzą na talerzach całego cywilizowanego świata. Za co kochamy włoskie jedzenie? Jest proste, sycące i zawsze smaczne, idealnie wpisuje się w nasze kubki smakowe. Pokazane w filmie dania są na tyle kuszące i apetyczne, aż skłoniły mnie do stanięcia przy garach i upichcenia
W kuchni Karmel-itki