Torcik truskawkowo-kokosowy to delikatne i lekkie ciasto, idealne na wiosenne i letnie przyjęcia, na co dzień i od święta. To połączenie prostych smaków, które idealnie do siebie pasują: lekko kwaskowatych truskawek i słodkiego kokosa. Ciasto można przygotować w tortownicy o średnicy 21cm . Torcik truskawkowo-kokosowy Składniki: BISZKOPT KOKOSOWY 2 jajka 60g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 80g drobnego
Smakołyki Berenikilubicie słodke) abo jako Wōm sie yno uwidzi 20 kryjma. Smacznego 1 przepisami 2 koleżanka 3 mamy 4 opłacało 5 do środka 6 bitą śmietaną 7 nadziewane 8 proste 9 wrzeć 10 ostudzić 11 później 12 piekarnik 13 kłaść 14 drzwi 15 posuszyć 16 gdzieś 17 tu: wysoka temperatura 18 gotowe 19 cukier puder 20 na jaką macie
Chop w kuchniDziś z racji zbliżającego się weekendu mam dla Was przepis na bardzo popularne ciasto, o wspaniałym kolorze i wyjątkowym, delikatny smaku. Jest ono proste, bardzo efektowne, szybko się przyrządza, a goście na pewno będą zachwyceni ;) Wcześniej przygotowywałam muffinki na wzór tego ciasta, też fajnie się prezentują. Zdecydujcie sami, co Wam bardziej odpowiada :) Ja polecam oba przepisy
Czerwona PorzeczkaPlacuszki bezglutenowe są wykonane w 100% z mąki ryżowej, pełnoziarnistej. Są proste i szybkie w przygotowaniu oraz nie sprawiają trudności podczas smażenia. Są delikatne i puszyste, nieco suche, dlatego polecam je zjeść np. z jogurtem, domową konfiturą czy mnóstwem owoców :) Składniki: 50 g mąki pełnoziarnistej ryżowej (PRO-BIO) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zdrowie na języku :Pktóry wygrała Asia z Grunt to przepis! . Sama już zrobiłam te babeczki z pewnymi modyfikacjami i byłam z nich bardzo zadowolona. Wilgotne, puszyste, a do tego bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. I dla nieprzekonanych - majonezu wcale w nich nie czuć! Oryginalny przepis znajdziecie tutaj , ale ja tylko go sformatowałam, nie ingerując w treść, która jest świetnie dopieszczona
Anioszek w kuchniDzisiaj to proste danie w nowoczesnym wydaniu: ciecierzyca i czerwona kapusta zamiast grochu i białej kapusty (pomysł pochodzi z książki Elżbiety Kowalewskiej). Do tego młode ziemniaki ugotowane na parze w łupince i polane olejem lnianym. To danie świetnie smakuje też z maślanką. Składniki: ½ szklanki ciecierzycy ½ małej główki czerwonej kapusty 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego majeranek, mielony
Qlinarnie i Qlinarnieznajomych, koleżanki i kolegów z pracy do tych wspaniałych lat. Zabierz ze sobą łakocie, przekąskę z tamtych cudownych chwil i wróć na moment do dni gdy wszystko było tak proste, tak piękne i takie teraźniejsze na ówczesny czas. Ja z moją córcią świętujemy ten dzień wspólnie, to nasz dzień i mimo, że plany były zupełnie inne mamy zamiar
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiUpał… A na takie dni najlepsze są… domowe lody! Dlatego dziś chciałabym się z Wami podzielić prostym przepisem na śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango. Idealne, słodka chwila… Spróbujcie. Lody przygotujecie bez maszynki i bez dodatku jajek. Idealny smak i delikatna konsystencja domowych lodów. Nic tylko jeść… Ja swój pyszny lodowy deser podałam rodzinie
Słodkie okruszkiProsta, szybka i smaczna sałatka Sałatka ze szpinaku i tuńczyka Składniki : Tuńczyk z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami - 160 g ( 1 puszka ) szpinak świeży - 250 g Sos : sos sałatkowy- paprykowo ziołowy - 1 torebka
Kuchnia DanusiRicotta smakuje świetnie w każdym wydaniu, zarówno na słodko jak i na słono. Tym razem proponuję Wam wersję na słono- szybką i prostą quiche z udziałem ricotty i cukini, którą możecie serwować jako przekąskę lub danie główne. Ja na przykład bardzo lubię podawać quiche z zieloną sałatą doprawioną sosem winegret. Dla 4 osób: ● 120 g ricotty ● 2 średnie cukinie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaświata , czyli mix kuchni meksykańskiej ( tortilla ) z kuchnią azjatycką ( teriyaki i liście mizuny-sałaty japońskiej ) , włoską ( parmezan ) i polską ( boczuś, cebulka, rzodkiewka ) . Naprawdę fantastyczny smak , a do tego jeszcze prosty sos na bazie majonezu i słodkiego sosu chilli , kupa zdrowych warzyw ..mniam , po prostu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , jako odskocznię od karkówki , choć
Ogrodnik w podróżySzybkie i proste zapiekanki na kolacje. Jeśli nie masz czasu na przygotowywanie jakiejś wymyślnej kolacji to polecam właśnie te zapiekanki. Składniki 200g pieczarek dwie duże cebule około 100 g sera żółtego pieprz sól ketchup olej Przygotowanie Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce, najlepiej na dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni
Facet i nożeZaczął się sezon na szparagi, więc tym razem chciałabym zaproponować Wam jedno z moich ulubionych dań z udziałem szparagów, niezwykle proste i smaczne. W przeciwieństwie do innych ciast naleśnikowych, japońska tempura (która wbrew pozorom nie wywodzi się z Japonii, lecz z Portugalii) jest bardzo delikatna i lekkostrawna, ponieważ dodana do niej lodowata woda sprawia, że tłuszcz nie przedostaje
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskadodajemy ryż. Doprawiamy danie, cały czas mieszając. Gdy danie jest gotowe, nakładamy je na talerze, a pozostałą część zostawiamy na jutro. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest prosty. Gotujemy ryż, kroimy składniki, wrzucamy wszystko do woka i mamy obiad. Po drugie: jest szybki. Czas, w którym gotuje się ryż, wykorzystujemy na krojenie pozostałych składników. Reszta dzieje się błyskawicznie
Proste-przepisy.plstrony delikatnie pękł, co jednak w niczym nie ujmuje jego smaku Z podanych składników potrzymacie jeden sooolidny bochen prawdziwego, pszennego chleba. Przepis pochodzi z mojego ukochanego bloga: mojewypieki.com Drukuj Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g aktywnego zakwasu żytniego 550 g mąki pszennej chlebowej 50 g mąki pszennej razowej lub otrąb owsianych (ja dałam(...)Obniżamy temperaturę do 230 stopni, pieczemy jeszcze ok 30 min. W połowie pieczenia chlebek obracamy, aby obie strony się zrumieniły. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/prosty-chleb-pszenny-chrupiaca-skorka/ BosowKuchni Artykuł Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku