proste i szybkie ciasto - 6642 przepisów (strona:224/443)

Pasta twarogowa z pomidorami i rzodkiewką 173

Dobre pasty kanapkowe powinny być przede wszystkim zdrowe, smakować rewelacyjnie i być proste i szybkie w wykonaniu. Pasty kanapkowe są dobrą alternatywą dla sklepowych

Kuchnia Pełna Pasji
Szybkie przekąski -w 5 min 310

PRZEKĄSKI W 5 MIN Śliwki zawijane w boczku: -opakowanie śliwek suszonych -boczek wędzony w plastrach wykałaczki śliwkę zawijamy w boczek przekuwamy wykałaczką,pieczemy na papierze do

Swojskie jedzonko
Imprezowe mini tarty z kajmakiem i solonymi migdałami 175

solą himalajską Quick Snack Moreso opcjonalnie cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 3 żółtka, masło lub margarynę (siekam nożem, aby szybciej zagnieść ciasto), cukier puder i proszek do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto ręką. Foremki (u mnie z wyjmowanym dnem) smarujemy delikatnie margaryną. Następnie każdą wylepiamy ciastem (ja zgniatam kawałek ciasta w rękach tworząc a la placuszek

Słodkie okruszki
Mug cake czyli ciasto w filiżance w 4 minuty (bez glutenu) 191

zaplanowałem zupełnie coś innego, ale okazało się, że zdjęcia ciasta ze śliwkami i kruszonką gdzieś przepadły!! Po prostu nie ma, znikły, zapadły się pod ziemię, diabeł ogonem nakrył… a tak naprawdę to karta w aparacie została sformatowana przed zrzuceniem zdjęć… Nie pozostało mi nic innego jak zrobić coś na szybko, w końcu poniedziałek i na blogu powinny pojawić się(...)piekarnika na około 10 minut w 180 stopniach (lub do czasu aż patyczek wbity w środek będzie wychodził czysty). I mug cake gotowy. Smacznego! Artykuł Mug cake czyli ciasto w filiżance w 4 minuty (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
delikatne placuszki serowe, czyli wschodnie syrniki 137

Polecam na podwieczorek lub na słodkie śniadanie. Pyszne, bardzo delikatne placuszki z sera twarogowego, jajek i mąki. Wyśmienite z cukrem pudrem lub dżemem czy kwaśną śmietaną

babka w formie
Muffinki czekoladowe- przepis podstawowy. 122

szybko. Wybór był jasny- muffiny! Wystarczy wszystkie składniki niedbale połączyć, włożyć do pieca na 20 minut, a później już tylko napawać się ich niesamowitym kakaowym smakiem. Przepis jest prosty, szybki i niezawodny. Lubię babeczki z tego przepisu, gdyż ich smak nie przytłacza, kakao nie dominuje, przez co idealnie nadają się do tworzenia nowych, wysublimowanych połączeń. Ja czasami dodaję pokrojoną(...)kakao, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Jeśli mamy ochotę dodajemy rodzynki, pokrojoną czekoladę, posiekane orzechy, skórkę pomarańczową, owoce lub co nam jeszcze wyobraźnia podpowie. Powstałą masę nakładamy

Rozpustne gotowanie
A śliweczka... - prosty placek śliwkowy 166

zapowiadał się tak męcząco. Przynajmniej piec można prawie bez zakłóceń.  Choć lepiej wybierać jakieś proste pomysły. Należy do nich prosty placek ze śliwkami, który zawsze się udaje i znika prawie zawsze tak szybko, że nie zdąży prawie wystygnąć. To przepis obecny w naszej rodzinie od dawna, wypełnia dużą blachę, moja ma około 40 na 35 centymetrów(...)szybko dało się rozetrzeć. Ucieram od razu żółtka, cukier i masło. Do ładnie połączonych dodaję mąkę przesianą z proszkiem. Ubijam na sztywno białka i dodaję do ciasta. Często, prawie zawsze ciasto jest na tyle gęste, że dodaję śmietanę, aby łatwiej dawało się rozprowadzić w wysmarowanej i posypanej bułką blaszce. Już łącząc pianę z ciastem mam rozgrzewający się piekarnik. Ciasto równo

I tu będę miała takie te
CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM 161

Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym.W sam raz do kawusi i jako słodka przekąska.Bardzo smaczne,chrupiące i mające lekko słonawy smak. SKŁADNIKI 1/2 szklanki mąki pszennej

Mała w garnku miesza
Awaryjne pączki z serka homogenizowanego 134

zrobić, to te pączki Was uratują Przepis jeszcze z czasów licealnych otrzymany od koleżanki Kasi. Jest banalnie prosty i osoba niegotująca na co dzień, da sobie z nim radę. Nie ma tu drożdży, dlatego nie musisz obawiać się, czy ciasto wyrośnie czy nie. Zamiast lukru możecie użyć tylko cukru pudru. Pączuszki można nadziać po usmażeniu. Jeśli jesteście purystami i chcecie(...)pączki, użyjcie do ich wykonania gałkownicy do lodów, umaczanej w wodzie. Pączki jak to każdy smażony wyrób z ciasta, warto odsączyć na ręczniczku papierowym w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Warto uważać na temperaturę oleju. Nie może być za wysoka, gdyż pączki szybko nabiorą ciemnego koloru a w środku pozostaną niedosmażone. Zbyt niska temperatura tłuszczu spowoduje wsiąkanie w pączek tłuszczu. Artykuł

Mieszam w Garnku
WARZYWNA ZAPIEKANKA FRANCUSKA 152

Szybki obiad gotowy w 30 minut - w tym tylko 10 minut naszej pracy. Ja go nazywam obiadem z gotowców, gdyż do jego przygotowania używamy gotowej mieszanki warzyw na patelnię oraz gotowego ciasta francuskiego. Idealnie się sprawdzi, gdy nam się śpieszy i nie mamy czasu na stanie w kuchni oraz wymyślanie wykwintnych dań. Zapiekanka, mimo że wykonana z tak prostych

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto ucierane ze śliwkami 131

szybko rozpanoszyła się na dobre. I choć nie żałuje słońca, zimne poranki brutalnie przypominają, że lato już minęło. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło i jak co roku możemy cieszyć się bogactwem jesiennych darów, w tym niezliczoną ilością różnych gatunków śliwek. Ja tym razem wykorzystałam małe, fioletowe cudeńka i zrobiłam ciasto ucierane. Przepis prosty

Fitsweet.me
QUICHE Z RICOTTĄ I CUKINIĄ 150

Ricotta smakuje świetnie w każdym wydaniu, zarówno na słodko jak i na słono. Tym razem proponuję Wam wersję na słono- szybką i prostą quiche z udziałem ricotty i cukini, którą możecie serwować jako przekąskę lub danie główne. Ja na przykład bardzo lubię podawać quiche z zieloną sałatą doprawioną sosem winegret. Dla 4 osób: ● 120 g ricotty ● 2 średnie cukinie(...)jajka ● 30 cl gęstej śmietany* ● 60 g świeżo tartego żółtego sera** ● 2 ząbki czosnku ● 2 gałązki tymianku ● 1 opakowanie ciasta francuskiego*** ● Kilka łyżek oliwy z oliwek ● 2 szczypty gałki muszkatołowej ● Sól, pieprz  Cukinie pokrój na cienkie plasterki, podsmaż je przez około 5 minut na rozgrzanej oliwie na patelni, dodaj drobno posiekane ząbki czosnku i rozdrobnione listki tymianku. Dopraw solą

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Babeczka w trzech smakach 136

można dostać świeże truskawki zdecydowałam się na babeczki w trzech smakach - z czekoladowym, waniliowym i truskawkowym kremem. Proste (i szybkie!) babeczki czekoladowe ozdobione trójkolorowymi różyczkami z kremu zamieniają się w naprawdę uroczy i eleganci deser. Składniki na proste babeczki czekoladowe + czekoladowe draże (lub czekolada) Składniki na krem budyniowy + gorzkie kakao, kilka truskawek Przed zrobieniem babeczek warto przygotować sobie(...)budyń na krem i odstawić do przestudzenia. Babeczki robimy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej foremki wkładamy po kostce czekolady lub czekoladowe draże. Pieczemy 20-25 minut. Krem robimy według przepisu . Dzielimy na 3 części - małą, średnią i dużą

Ciastkozercy
Tęczowy jogurtowiec z owocami 265

ciasto na bajecznej paterze mniammmm , o rany!!! obłędny!!!, wręcz bajkowy”, przyjemnie czyta się takie komentarze! Tęczowy jogurtowiec z owocami jest tego warty, piękny, smaczny, będzie ozdoba każdego przyjęcia. A przepis na ten tęczowy jogurtowiec z owocami jest banalnie prosty. Do jego przygotowania wykorzystałam nową serię galaretek Winiary (4 szt) o pięknych tęczowych kolorach. Niestety nie tężeją one tak szybko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb tostowy 179

Pamiętacie o konkursie ? Zapraszam, macie jeszcze  czas do północy. Dawno nie piekłam chleba tostowego, ale przepis na bardzo prosty i szybki do zrobienia znalazłam  tutaj . 20  g świeżych drożdży  250 ml ciepłej wody  350 g mąki pszennej tortowej, typ 450  50 g mąki kukurydzianej lub BŁYSKAWICZNEJ kaszki manny  1 łyżka cukru(...)łyżeczka soli  50 ml oleju  Drożdże rozpuścić w ciepłej (nie gorącej) wodzie. Dodać mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, cukier, sól i olej. Wyrobić na jednolite ciasto. Zostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Przełożyć do formy keksowej o wymiarach 28 x 9 cm (mierzone po dnie). Zostawić do wyrośnięcia ok. 30 minut. Piec ok. 30- 35 minut

Moje domowe kucharzenie