Pizza ” Śniadaniowa „z sadzonym jajkiem Pizza , to u nas częsty gość na kolacji w weekendy . Jest szybka , smaczna , nigdy nie bywa nudna , gdyż można
Ogrodnik w podróżyDzisiaj bulion, który jest podstawowym składnikiem kuchni japońskiej. Dashi to wywar z suszonych płatków ryby bonito (katsuobushi) oraz wodorostów konbu. Używa się go jako baza różnych
Oryginalny smakurosłam i wyprowadziłam się z domu, na początku na studia, co oznaczało samodzielne gotowanie i pierwsze przygody w kuchni, zaczęłam sięgać po groszek konserwowy znacznie częściej, dodawałam go do zupy, szybkich sałatek, do dań z kurczakiem, potem do dań z makaronem. I tak moja miłość do zielonego groszku rosła, rosła z każdym posiłkiem. Bo groszek to też świetne źródło białka(...)moja droga w kulinarnym niebie! To chodź i skosztuj! PRZEPIS NA NAJLEPSZE RAVIOLI: CIASTO - 5 żółtek - 180 g mąki pszennej tortowej - łyżeczka oliwy z oliwek - 1-2 łyżki letniej wody Na stolnicę wysyp mąkę zrób wgłębienie, wybij do niego żółtka, dodaj oliwę i wodę. Zagnieć szybko elastyczne i miękkie ciasto. Ciasto owiń folią i odstaw na 15 minut
SMYKWKUCHNImiasteczka z małymi kafejkami i piekarenkami, przed którymi można usiąść przy niewielkich stolikach i obserwować powoli toczące się życie mieszkańców, zatapiając zęby w pysznym quiche'u :) Zmieszajcie tych kilka prostych składników i rozkochajcie swoje podniebienia w smaku francuskiej tradycji :) Quiche Lorraine Potrzebujesz: Spód: 110g mąki 50g masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody Nadzienie: 140g wędzonego boczku 75g sera(...)wyrazistego, ja użyłam długo dojrzewającej Goudy) 2 jajka 1 żółtko 280ml śmietany (18%) szczypta soli 3 szczypty czarnego mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3mm i wyłóż nim tortownicę (spód i boki) - nadmiar odetnij nożem. 3. Ponakłówaj obficie widelcem i włóż do lodówki na min. 30min
Kuchnia w Słońcu Skąpanamocno czekoladowy z ciasteczkami oreo. Jest bardzo smaczny, kremowy, rozpływa się w ustach i cudownie pachnie czekoladą. Wygląda fantastycznie, powinien spodobać się fanom ciasteczek oreo. W przygotowaniu jest prosty i szybki, trafia na moją listę ulubionych serników, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czekoladowy Sernik z Oreo Składniki: Spód: 20 ciastek(...)około 60-65 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Sernik mało rośnie. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Ostygnięty sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegu tortownicy ( patrz FILM ). Mleczną czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce i ozdobić nią sernik, robiąc esy- floresy. Na koniec sernik posypałam jeszcze drobno pokruszonym ciasteczkiem oreo. Sernik
Mała Cukierenkainny, szybki przepis na moje ciasto marchewkowe . Ciasto do wyrobienia bez miksera, wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski i wymieszać rózgą kuchenną lub końcówką od miksera. Łatwiej się nie da! W podstawowej wersji dodatkiem są siekane orzechy włoskie, bakalie, a ciasto udekorowane kremowym serkiem philadelphia. U mnie dziś przepis bez dodatków. Spróbujcie, z pewnością Wam zasmakuje Proste
Zasmakuj Kuchnikawy, do koszyczka wielkanocnego, czy też będą uroczą i smakowitą dekoracją świątecznego stołu. Ciasto można upiec w większej formie lub w blaszce na muffinki. A po co majonez? Nie martwcie się, ponieważ jest całkowicie niewyczuwalny, ale dodaje babeczkom delikatności oraz sprawia, że zbyt szybko nie wysychają. Koniecznie spróbujcie! (U mnie wyszły 4 babeczki o średnicy 10 cm i wysokości
Di gotujekawy, do koszyczka wielkanocnego, czy też będą uroczą i smakowitą dekoracją świątecznego stołu. Ciasto można upiec w większej formie lub w blaszce na muffinki. A po co majonez? Nie martwcie się, ponieważ jest całkowicie niewyczuwalny, ale dodaje babeczkom delikatności oraz sprawia, że zbyt szybko nie wysychają. Koniecznie spróbujcie! (U mnie wyszły 4 babeczki o średnicy 10 cm i wysokości
Di gotujeSzybkie i nie do popsucia – kopytka z kaszy jaglanej zawsze się udają! Te kopytka zrobicie bez dodatku jajka i bez glutenu – ciasto z kaszy jaglanej spajają
Karo in the KitchenBardzo mocno migdałowy tort, ponieważ masa jak i biszkopt są o smaku migdałowym. Jest to jeden z smaczniejszych tortów jakie zrobiłem, smak bardzo zbliżony jest do
AleTorcikZdarza się, że przygotowujesz przyjęcie i brakuje Ci pomysłów na przystawki. Wszystko zależy od Twojej kreatywności i zaangażowania. Pokażę Ci kilka szybkich i prostych przystawek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Do przygotowania tej szarlotki potrzeba mam niewiele składników i niewiele czasu. Przepis jest banalnie prosty, czym wzbudził moje zaciekawienie- nie żebym bała się trudnych przepisów ale
Pieguskowa Kuchniaprzepis będzie bardzo prosty i szybki. Świetny na obiad, ale też jako dodatek na kanapkę. Powstał z braku pomysłu na obiad, z niewielu składników. Zrobiłam na próbę, a że okazał się całkiem smacznym rozwiązaniem to postanowiłam pokazać go też tutaj ;) Aquafabę, która pozostanie po odsączeniu ciecierzycy możecie oczywiście wykorzystać piekąc biszkopt lub ostatnio publikowane przeze mnie ciasto :) Wegański
FitKotNiby takie proste danie, szybko je się robi, a jakie dobre i, jak można porządnie się nim najeść. Składniki: (dla 4 osób) 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody 2 szklanki mąki szczypta soli 2 małe jajka lub jedno duże olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i zmiksować. Ciasto powinno być lejące
Wołowina od rekina