ROGALIKI DROŻDŻOWE Z DŻEMEM MAM DLA WAS DZISIAJ,PROSTE DO ZROBIENIA ROGALIKI, DO KTÓRYCH DROŻDŻE TYLKO KRUSZYMY DO CIASTA-WIĘC NA PRAWDĘ PROSTE A ZA TO BARDZO PYSZNE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU SKŁADNIKI: 50 dag.mąki 1/2 kostki drożdży cukier waniliowy 1/4 szkl.cukru kostka margaryny lub masła (250g) 2 jajka 1/2 dużego kubka śmietany 12% dżem wiśniowy
Swojskie jedzonkociasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO drożdżowe ze śliwkami i kruszonką PRZYGOTOWANIE: 3 h SKŁADNIKI CIASTO DROŻDŻOWE: – 480 g mąki pszennej – 2 opakowania
nietylkopasta.plświeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO kruche z rabarbarem PRZYGOTOWANIE: 50 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej
nietylkopasta.plkoleżanką potoczyła się na temat ciasta francuskiego, które bardzo lubię. Opowiedziała mi o tym w jaki sposób przyrządza z niego pierożki. Przepis prosty i dość szybki. W sam raz na przegryzkę lub obiad. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, ok 400 gr piersi z kurczaka, 1 cebula, 2 serki topione (ja dałam goudę i edamski), olej, sól, pieprz, tymianek. Przygotowanie
Państwo Wojtczuk gotująCudowne połączenie delikatnie orzeźwiającego ciasta z lekkim, waniliowym kremem i soczystymi ziarnami granatu. Prosta, szybka, a zarazem efektowna babka, zachwycająca intensywnie zielonym kolorem. Postawiona na świątecznym stole stanie się jedyną w swoim rodzaju, smaczną dekoracją i jestem pewna, że nikt nie odmówi sobie przyjemności sięgnięcia po kawałek. Zapraszam również po przepis na różową babkę truskawkową i babkę pomarańczową . Składniki(...)wymieszać. 4) Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną (wcześniej mąkę dokładnie wymieszać z proszkiem i sodą) i wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników !!! 5) Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. 6) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 min – 60 min, do suchego patyczka. 7) Po upieczeniu babkę
Fitsweet.meCudowne połączenie delikatnie orzeźwiającego ciasta z lekkim, waniliowym kremem i soczystymi ziarnami granatu. Prosta, szybka, a zarazem efektowna babka, zachwycająca intensywnie zielonym kolorem. Postawiona na świątecznym stole stanie się jedyną w swoim rodzaju, smaczną dekoracją i jestem pewna, że nikt nie odmówi sobie przyjemności sięgnięcia po kawałek. Zapraszam również po przepis na różową babkę truskawkową i babkę pomarańczową . Składniki(...)wymieszać. 4) Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną (wcześniej mąkę dokładnie wymieszać z proszkiem i sodą) i wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników !!! 5) Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. 6) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 min – 60 min, do suchego patyczka. 7) Po upieczeniu babkę
Fitsweet.meQuiche to szybka i wszechstronna wytrawna tarta. Podstawa jest zawsze taka sama – kruche ciasto, jajka i gęsta śmietana. Dodatki – jakie kto lubi. Możecie zrobić quiche całkowicie
Karo in the Kitchenjuż zapewne wiecie nie jestem mistrzynią cukiernictwa i desery spotkać moćna u mnie niezmiernie rzadko, a jeśli już to są one bardzo proste, nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu. Podobnie rzecz ma się z ciastem które chciałabym Wam dziś zapronować. Jest ono banalne w przygotowaniu, choć może zająć nieco czasu ze względu na galaretkę, która musi osiągnąć odpowiednią konsystencę
Codzienne GotowaniePolecam Wam dzisiaj prosty przepis na ucierane ciasto z borówkami (myślę, że i inne owoce sprawdzą się w nim doskonale). Ciasto jest lekkie, dosyć słodkie, a
babka w formieZrywałam śliwki i… zapachniało mi jesienią. Upały zdecydowanie zelżały, wreszcie można się na chwilę rozłożyć na leżaku i nie wyparować niczym wampir w pełnym słońcu
Karo in the KitchenBrownie z ciecierzycy to chyba jedno z najszybszych ciast jakie kiedykolwiek zrobiłam. Nie dość, że naprawdę nie ma przy nim wiele pracy, dla wielbicieli czekolady jest
Karo in the KitchenZima to świetna pora na cytrusy – z krajowych owoców niewiele nam zostało. Długie i ciemne wieczory zachęcają do odpoczynku na kanapie z dobrą książką, gorącą herbatą
Karo in the KitchenSkładniki: ciasto: 2 szkl mąki krupczatki 1szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 3 ugotowane na twardo żółtka masa: 3 białka 1 szkl wiórków kokosowych skórka
Luźna Kuchniaowszem i często też prosi o jakieś przekąski na mecz. Nie jestem zwolenniczką jedzenia chipsów i wolę zrobić mężowi wówczas takie szybkie przekąski. Są bardzo proste do przygotowania, więc polecam! Ślimaczki z ciasta francuskiego SKŁADNIKI: pół opakowania ciasta francuskiego kilka plasterków żółtego sera kilka plasterków kiełbasy żywieckiej pół czerwonej cebuli 2 łyżki musztardy francuskiej 1 jajko zielona cebulka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPaszteciki ze szpinakiem świetnie sprawdzą się jako przekąska, dodatek do barszczu lub drugie śniadanie do pracy. Takie pasztecki można zajadać na ciepło lub na zimno, w
greengoodies