Witajcie Kochani :) zapraszam dzisiaj na pyszne proste ciasto z ananasem i konfiturą pomarańczową Eterno . Połączenie tych smaków w niby zwyczajnym cieście daje niesamowity smak i aromat. Takie ciasto przygotujecie w mig gdy zapowie się niespodziewanie jakiś gość. Zapraszam do wypróbowania :) Wszystkich zainteresowanych wspaniałymi produktami firmy Eterno zapraszam do sklepu internetowego http://eterno.pl/ Składniki : 4 szklanki mąki
Sama słodycz i szczypta chiliDziś mam dla Was pyszne i proste ciasto. Truskawki, rabarbar ale możecie użyć innych owoców. Na pewno też będzie smacznie. Choć na dworze upał to coś słodkiego jednak by się zjadło. I korzystając z tego, że mam jeszcze trochę rabarbaru i kupiłam truskawki wyszło ciacho właśnie takie. Oczywiście uda się każdemu nawet początkującej pani domu. Więc do dzieła
Ewa w kuchniDziś mam dla Was pyszne, proste ciasto, które piekłam na przyjęcie ślubne mojej przyjaciółki i muszę się nieskromnie pochwalić, że zrobiło furorę . Jest kruche niezbyt słodkie, ożywia je lekko kwaskowy dżem i ta warstwa orzechów na wierzchu, po prostu pyszne. Dodatkowo ma jedną ważną zaletę, można je spokojnie przechowywać w lodówce około tygodnia. Ciasto: 3,5 - 4 szkl mąki
Cynamonowe szczęścieDzisiaj mamy dla Was kolejne proste ciasto, do którego nazwa przykleiła się od sympatycznego (hym… ) bohatera kreskówek z racji jego częściowego koloru czyli Shreka Jest to ciasto składające się z kilku warstw ale nikt nie powinien mieć problemu aby je złożyć w całość. Co prawda w tej opcji musimy użyć piekarnika (w przeciwieństwie do takiego 3bit
Kuchenne WariacjeSłodkie, oj bardzo słodkie i banalnie proste ciasto bez pieczenia z batonikami Lion. Wystarczy je odpowiednio wcześniej przygotować by cieszyć się jego rewelacyjnym smakiem. Przepis podpatrzyłam na stronie Słodkich Fantazji ( tutaj) . Ciasto przygotowałam z troszkę innych proporcji. 7 paczek herbatników maślanych 460 g masy kajmakowej I masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany
VioletoweKucharzenieProponuję proste ciasto, które można urozmaicić obkładając andrutem. Przepis pochodzi z mojego bardzo starego zeszytu. W podobny sposób można wykończyć piernik lub ciasto na białkach. Pokrojone na małe kawałki całkiem fanie się prezentuje. Składniki: 0,5 kg mąki 25 dag masła lub margaryny 30 dag cukru pudru 7 jajek 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wódki lub słodkiego wina
Praktyczna plpamiętam, to ciasto to przewijało się w moim domu i w domach moich znajomych. I wyrazy uznania dla kogoś, kto przepis stworzył i wzór pasków w cieście stworzył:) Ciasto jest proste, jak wiele ciast z tamtych czasów. Proste, łatwe w przygotowaniu i smaczne, bez dzisiejszych kombinacji i bez kremów:) Piekąc zebrę uatrakcyjniłam ją trochę, by była miła(...)cukier i nadal ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka, olej, wodę lub oranżadę. Lekko wymieszać. 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito do ciasta i ponownie lekko i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części: do jednej dodać kakao, do drugiej połowę mąki pszennej (tej pozostałej 0,5 szklanki), do trzeciej kilka kropli barwnika
In my kitchenBardzo lubię Raffaello, a przyznam, że to domowe bardzo mi smakuje. Dzisiaj bardzo proste ciasto. Atutem tego deseru jest to, że przygotowuje się go bez pieczenia. Dzisiejsza wariacja smaków to kokos, masa puddingowa i najzwyklejsze herbatniki. Z prostych składników możemy w kilka chwil wyczarować takie bajeczne cudo :) Mam nadziej,ę że i Wy lubicie to połączenie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzepis na piernik żydowski pochodzi z książki „Torty i ciasta domowe” Marii Wiśniewskiej, z lat trzydziestych XX wieku. Przepis bardzo prosty, ciasto nie wymagające leżakowania. W przepisie nie podano z jakiej mąki upiec ciasto, ja użyłam mąki żytniej razowej. Zamiast potażu występującego w oryginalnym przepisie dodałam sodę. 3 jajka, 40 ml rumu, 1 łyżeczka sody, 250 ml płynnego miodu wielokwiatowego
królestwo garówstopniach( termoobieg) godzinę czasu. Po wyjęciu ciasto jest jakby rzadkie ale takie ma być. Pamiętajcie tu jest kasza i potrzebuje ostygnąć by ciasto było takie jak powinno być. Jak widzicie to jest bardzo proste ciasto i smakuje rewelacyjnie. Nie może go zabraknąć w ŚWIĘTA
Różowa kuchniaprzygodzie z ksylitolem dochodzę do siebie, więc tradycyjnie w sobotę upiekłam, a w sumie nie ja, a Miśka ciasto typu duża blacha z makiem i nektarynkami. Jest to dziecinnie proste ciasto, sami zobaczycie, a nektarynki możecie zastąpić brzoskwiniami, morelami a nawet śliwkami. Składniki na tradycyjną dużą, prostokątną blachę: 500 g mąki pszennej 300 g mąki ziemniaczanej
greenscarfczęść jabłek, 3 część sypka i na koniec ścieramy na tarce masło ( ciasto pokrywamy równomiernie masłem. Pieczemy ciasto przez 55-60 minut w temp. 180*C Szybkie i proste ciasto i stosunkowo tanie :) Przepis Ewy Wachowicz "Szarlotka bez jajek
W Moim Magicznym Domustraci na smaku i wyglądzie. Jeśli chodzi o dekorację to pole do popisu dla naszej wyobraźni i inwencji twórczej. Dla mnie idealny mazurek to pyszne kruche ciasto, proste acz smaczne nadzienie i nietuzinkowa dekoracja. Ten taki właśnie jest! Ciasto : 300 g mąki pszennej 200 g masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 % 100 g cukru pudru Ciemny krem
Chocolate Muffin Blogciasto. Ciasto: Do dużej miski wbijamy jajko i żółtko, wsypujemy cukier, sól i ubijamy trzepaczką do spienienia i rozpuszczenia cukru. Wlewamy maślankę i jeszcze chwilkę ubijamy. Do powstałej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy niedbale widelcem i dodajemy rozpuszczone, przestudzone masło. Początkowo składniki mieszamy widelcem, po chwili zagniatamy ręką na gładkie, zwarte ciasto. dzielimy(...)fragmenty i wylepiałam powierzchnię miejsce w miejsce. Pozostałe z zagniatanego ciasta białko ubijamy trzepaczką z trzema łyżkami cukru pudru i powstałym lukrem pokrywamy wierzch. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy 40 minut. Jeśli góra zbyt szybko się zarumieni, po 30 minutach możemy przykryć ciasto folią aluminiową. Gotowy wypiek wyciągamy i studzimy. Jest doskonały
Kronika Piekarnika