proste ciasta - 17526 przepisów (strona:318/1169)

Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 416

Nieskomplikowany, bardzo prosty przepis na sernik na zimno. Dla osób, które chcą zaoszczędzić czas i uniknąć użycia piekarnika, polecam zamiast pieczenia biszkoptu użyć gotowych okrągłych biszkopcików - dzięki temu ciasto będzie jeszcze łatwiejsze do zrobienia. Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego -  Składniki: Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku

Słodka Strona
Ciacho malinowo-kakaowe 162

Przepis jest bajecznie prosty, jestem zwolenniczką gotowania i pieczenia bez komplikowania sobie życia długimi listami artykułów spożywczych. Ma być prosto i smacznie i nie drogo. Jest to przepis na dużą blachę 35*40cm. Zmniejszone ilości podam na końcu posta. Malin nie zasypuje cukrem, gdyż nie o sok mi chodzi, a całe owoce, nawet jeżeli są kwaśne.Do naszego ciacha potrzebujemy(...)wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą . Do reszty naszej masy przesiewamy 1,5 łyżki kakao. Mieszamy i wykładamy dowolnie na jasną masę. Włączamy piekarnik na 200 stopni GÓRA-DÓŁ. Ciasto równamy i wykładamy maliny . Teraz jeżeli są kwaśne posypujemy lekko cukrem. Pieczemy  ok .35 minut/200 st. Metodą patyczka sprawdzamy gotowość ciasta do zjedzenia.Powinien być suchy. Oczywiście zamiast malin mogą

Pasje Jolki
Babka majonezowa z nutką cytryny 102

będzie sucha. A mało kto, potrafi zrobić dobrą babkę wielkanocną, która mi zasmakuje Jeśli więc masz podobne gusta do moich, albo boisz się ciasta drożdżowego, to ten przepis jest dla Ciebie. Babka majonezowa jest bardzo prosta do wykonania, więc każdy podoła temu zadaniu. Może to będą pierwsze Twoje Święta z własną babką(...)dość często piekę to ciasto, nawet nie w formie babki a zwykłej keksówce. Tłuszcz w cieście zastąpiony jest tutaj majonezem, dzięki któremu ciasto dłużej pozostaje świeże. Takie ciasto w zwykłej foremce, sprawdzi się jako ciacho do kawy na spotkanie z przyjaciółmi. Bardzo dobrze współgra tutaj cytrynowa nutka, dzięki której ciasto nie jest mdłe. Ciasto w środku jest bardzo puszyste

Mieszam w Garnku
Ciasto z rabarbarem i kruszonką II 249

Ciasto z rabarbarem i kruszonką – Dzisiaj kolejne, pyszne ciasto z rabarbarem. Uwielbiam to wiosenne warzywo :). Ciasto jest pyszne, wilgotne, z aromatyczną kruszonką. W przygotowaniu jest proste i szybkie. Najlepiej smakuje delikatnie ciepłe ze szklanką mleka. Polecam… Więcej przepisów na ciasta z rabarbarem można znaleźć tutaj: „ Ciasta z rabarbarem ”. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka

Mała Cukierenka
Pierożki z ciasta francuskiego z serem 187

Pierożki z ciasta francuskiego z serem Pierożki z ciasta francuskiego z serem, to wyśmienita przekąska, lub deser do kawy, do tego wyjątkowo prosta i szybka w wykonaniu przy założeniu, że użyjemy gotowe ciasto francuskie, a które kupimy w większości sklepów za kilka złotych. Pierożki z ciasta francuskiego z serem Składniki na 14-15szt: 1 płat ciasta francuskiego 300g

Księga-Smaku
Jeżynowe ciasto z białą czekoladą (Torta di more e cioccolato bianco) 129

Jeżeli lubicie ciasta bardzo wilgotne, puszyste, pełne świeżych owoców i kawałeczków białej czekolady a do tego proste i szybkie w przygotowaniu, to szczerze polecam Wam dzisiejsze ciasto z jeżynami. Przy każdym kęsie ciasta czuć jak niesamowita słodycz białej czekolady i jeżyn rozpływa

La grande e la piccola cuoca
Leniwe ciasto drożdżowe z rabarbarem 132

ciasto drożdżowe i czas to nadrobić. Przy okazji mogłam dołączyć do wydarzenia z serii Ciasto na niedzielę tym razem pod hasłem Rabarbarowe wypieki . Ciasto znalazłam u Doroty na MW i zapragnęłam je mieć. Proste w wykonaniu choć czasu trochę potrzebuje jak to drożdżowiec ale nakładu pracy niewiele. Ciasto jest pyszne, chrupiący rabarbar i pyszna kruszonka, polecam, zróbcie sobie takie

Moje Małe Czarowanie
Ciasto limonkowe 146

które odwiedzają mojego bloga podzielają moje kulinarne fascynacje… ale na razie sama podejmuję decyzję co przygotować następnym razem… Na dzisiaj polecam ciasto limonkowe, którego przepis znalazłam w książce Leviego Rootsa „Sweet”. Proste do przygotowania i nie spotykane na co dzień. Po prostu inne. Składniki na ciasto : 250 g masła (niesolonego, miękkiego) plus extra do natłuszczenia

UgotujmyTo.pl
Krajanka z rabarbarem 189

Lubicie rabarbar? Lekko kwaskowy, doskonale nadaje się do wypieków. Kruche ciasto to mój ulubiony sposób na wykorzystanie tego składnika. Krajanka z rabarbarem to bardzo prosty placek – nie wymaga miksera, nie potrzeba do niego jajka. Ciasta nie trzeba zagniatać – wystarczy wymieszać łyżką. Ciekawym dodatkiem są wiórki kokosowe, które nadają krajance ciekawego posmaku (jeśli nie lubicie kokosa, można zastąpić wiórki

Poezja smaku
Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami 258

Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo(...)wymieszać łyżką. Dodać rodzynki i płatki migdałowe, wymieszać. 3. Cukinię osączyć w rękach. Do mokrych składników wsypać suche i dodać osączoną cukinię, wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub do usztywnionych papilotek, tak jak ja ( patrz FILM ). 5. Babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra

Mała Cukierenka
Muffiny z cukinią, migdałami i rodzynkami 247

Proste, szybkie w przygotowaniu muffiny z cukinią, z dodatkiem rodzynek i płatków migdałowych. Pożywne, aromatyczne dzięki przyprawom korzennym, ładnie wyrośnięte. W środku gęste i wilgotne, wspaniałe na drugie śniadanie. Do ich przygotowania możemy użyć dowolnych bakalii i jeśli nie mamy cukru z prawdziwą wanilią lub pasty waniliowej, to możemy dodać cukier wanilinowy (lub po prostu zapach waniliowy pominąć). Bardzo(...)wymieszać łyżką. Dodać rodzynki i płatki migdałowe, wymieszać. 3. Cukinię osączyć w rękach. Do mokrych składników wsypać suche i dodać osączoną cukinię, wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub do usztywnionych papilotek, tak jak ja ( patrz FILM ). 5. Babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra

Mała Cukierenka
CIASTKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI I NUTELLĄ 176

family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki(14-20szt): opakowanie ciasta francuskiego tradycyjnego lub z masłem krem nutella około ½ słoiczka około 100g truskawek cukier puder Wykonanie: ciasto francuskie najlepiej żeby było w temperaturze pokojowej ( nie będzie się wtedy kurczyć podczas pieczenia

Słodkie zapomnienie
Pieczarki w cieście + film 3743

Błyskawiczna przystawka czyli pieczarki w cieście to świetny starter na domowe imprezy, najlepiej smakuje podana na gorąco z dodatkiem ulubionych ostrych sosów. To smaczne, proste i tanie danie.     składniki na 4 porcje 500 g małych pieczarek 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka sól czarny pieprz łyżeczka słodkiej mielonej papryki olej do smażenia przepis(...)miski wsypujemy przesianą mąkę dodajemy jajka, mleko i całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem i słodką mieloną papryką. Wszystko miksujemy do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego. Oczyszczone pieczarki w całości razem z nóżkami zanurzamy w cieście i smażymy partiami na rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Usmażone pieczarki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręcznik. Podajemy na gorąco

Smakowite Dania
Zakochaj się w pączku! 120

bardzo się starałam, i te starania właśnie zostały docenione poprzez wchłonięcie połowy na jedno posiedzenie.  Uroczy kształt pożyczyłam od Ani, ale przepis na ciasto wzięłam od  Doroty  - z tej prostej przyczyny, że nie chciałam, żeby zostały mi bezpańskie białka. Proporcje jednak pozmieniałam tak, że z oryginalnym przepisem mają już niewiele wspólnego... Wyszły bardzo smaczne - delikatne, bardzo(...)wkruszyć drożdże, wsypać 1 łyżeczkę cukru i zalać połową mleka wymieszanego z wodą. Odstawić na 15 minut. Do zaczynu dodać resztę płynów, jajka, sól, wódkę i pozostały cukier. Zagnieść ciasto. Masło rozpuścić i ostudzić. Dodać do ciasta, wyrobić. Ciasto może się nieco lepić. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1,5-2 cm. Wykrwać foremką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
cynamonowe gwiazdki z mlecznym kremem 214

jednej blachy ciasta na rzecz właśnie ciasteczek. Staram się, żeby co roku były inne, dlatego w te Święta będziemy się zajadać między innymi takimi. Proste kruche ciastka cynamonowe, nadzienie znane z popularnego ciasta "Milky Way" i cynamonowy cukier puder. Bez udziwnień ale jakże smacznie.   Składniki na około 120 ciasteczek: na ciasto: 350 g mąki + do podsypywania

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia