Klasyczny przepis na ciasto przechodzące z pokolenia na pokolenie. Zawsze modna i zawsze smaczna! Modny wzór ucieszy najbardziej wymagające oko a lekko wilgotne ciasto zachwyci podniebienie
Tagebuch po polskuDelikatny a jednocześnie mocno malinowy. Prawdziwa gratka dla amatorów słodkości :) Idealny na spotkania z przyjaciółmi oraz rodzinne uroczystości. Przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale smak rekompensuje wszystko
Tagebuch po polskuBanalnie proste i szybkie ciasto z nektarynkami. Wystarczy wymieszać składniki, zalać owoce i upiec :) Składniki: 3/4 szklanki mąki 3 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 3 duże nektarynki Sposób przygotowania: 1. Z nektarynek usunąć pestki. Każdą połówkę przekroić na pół a następnie każdą ćwiartkę na 4 części. Owoce poukładać w formie do pieczenia tarty
Na Ciasteczkowych Papierachpołączenie bo przecież rozmaryn przeważnie dodaje się do dań wytrawnych (głównie mięsa), ale w połączeniu na słodko z twarożkiem smakuje równie pysznie. Ciasto jest bardzo proste do wykonania. Wyrośnięte i schłodzone ciasto drożdżowe rozwałkowujemy na prostokąt, następnie smarujemy je cienką warstwą rozmarynowego twarogu i układamy na nim pokrojone śliwki
Marta Gotujedrożdżówka zaskoczy każdego. Połączenie śliwek i białego sera w jednej pysznej, puszystej, słodkiej drożdżowce jest tym wszystkim, co potrzebujemy w jesienne popołudnie do kawy. W dodatku ciasto jest proste w przygotowaniu i myślę, że każdy sobie z nim doskonale poradzi. Zapraszam. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpyszne i proste ciasto-czyli tak jak lubię-polecam puki jeszcze są truskawki-Kasia składniki: 150 g mąki+3 łyżki 100 g cukru + 2 łyżki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 60 ml mleka 100 g masła+3 łyżki 250 g miękkiego twarogu 150 g kwaśnej śmietany 60 g cukru pudru
Swojskie jedzonkoSkładniki: kostka masła 5 jajek 1 kubek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kubek cukru 2 budynie waniliowe 0, 5 l mleka 0, 5 kg
Luźna KuchniaPrzepyszna tarta z kremową masą budyniową z aromatycznymi malinami i jeżynami oraz orzeźwiającą galaretką. Ciasto idealne na letnie dni i świetny pomysł na wykorzystanie sezonowych owoców
Słodka Stronasię . Piec ok. 40 minut w rozgrzanym do 170C piekarniku - u mnie bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika . Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie gotowe kiedy wyciągniemy suchy . Ciasto banalnie proste w przygotowaniu, a jakie zaskakujące w smaku
Grunt to przepis!niezwykle. Zdarza się to rzadko, więc większość owoców zamknęłam w słoikach w słodkim syropie, co by mieć je na okres jesienny i zimowy do różnego rodzaju ciast. Przepis prosty i pyszny ;) BRZOSKWINIE W SŁODKIM SYROPIE Składniki: - brzoskwinie - cukier - woda Przygotowanie: Brzoskwinie myjemy, sparzamy i usuwamy z nich skórkę. Przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Wkładamy do umytych słoików. Całość zalewamy
Życie zamknięte w smakuOd kilku dni nosiłam się z zamiarem upieczenia czegoś „ekstra” na weekend; miało być kremowo, owocowo, czekoladowo.. po prostu rozpustnie. … Czytaj dalej
brunetkawkuchniBardzo szybkie, i proste w przygotowaniu ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką :) Idealne również w połączeniu z truskawkowym sorbetem bądź domowymi lodami truskawkowymi. Składniki: (na blaszkę 12 na 36 cm) Ciasto kruche: 1 szklanka mąki pszennej pół szklanki mąki żytniej- opcjonalnie pszennej pół szklanki oleju słonecznikowego łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka
KreatywnePinyNarodzenia. A co Wy na to, żeby zrobić dwa w jednym? Efektem jest pyszny sernik z rodzaju tych ciężkich z pierniczkowym posmakiem i kawałkami pierniczków w środku - marzenie :) Ciasto jest proste w przygotowaniu ale za to na stole prezentuje się wspaniale. Sami sprawdźcie
Milion Smakówprzepisu na babeczki, które mogłaby zrobić na urodziny jako prezent. Wybór padł na sówki od Doroty. Babeczki, mimo że wyglądają skomplikowanie to wcale takie nie są, bo są proste zarówno ciasto jak sama dekoracja. Przepis na ciasto wykorzystała z tych babeczek z piankami, ale możecie wykorzystać swój ulubiony. A skoro dwie 16-latki potrafią zrobić takie babeczki
Bernika - moj kulinarny pamietnik