Przepis na lekkie i puszyste racuchy ze śliwkami na kefirze. Bardzo proste w przygotowaniu i szybkie placuszki, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub
Przepiski.plOstatnio pokochałam zupy kremy. Są super smaczne, a do tego proste w przygotowaniu i nie potrzeba do nich wielu składników. Jako, że nigdy nie byłam dobra w zupy, ten ich rodzaj jest dla mnie po prostu idealny :) Składniki: 500g świeżego brokuła 2 cebule 2 marchewki 4 średnie ziemniaki 4 ząbki czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 5 listków laurowych
Prosto z Kotłaludzi). Dania, które uważano za niegodne stołów szlachty czy możnowładztwa. Szczęsliwie współcześnie wyciągnięto ją z zapomnienia, a to za sprawą jej wyjątkowych własności dietetycznych. Oto prosty przepis na krem z soczewicy. Zupa krem z soczewicy przepis Potrzebne nam będzie : 250 g soczewicy, 1 marchewka, 1 cebulka, 20 g masła, liść laurowy, gałązka tymianku, małe opakowanie śmietany. Przepis: Drobno
MODA NA BIODelikatnie kremowa , aksamitna ,prosta w wykonaniu ,lekka i smakowita. 40 dag.ryby ( głowy i płetwy ) 20 dag.włoszczyzny 20dag.marchewki 4 dag.cebuli 8 dag.mąki 1 żółtko sól liść laurowy sok z 1 cytryny szczypta papryki mielonej 16 dag.pieczywa ****************************************** Głowę i płetwy gotujemy z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchewki.W czasie gotowania dodać listek laurowy,paprykę mieloną i sól.Gdy warzywa(...)miękkie ,wyjąć z zupy głowę i płetwy.Wszystko zmiksować.Mąkę rozrobić ze śmietaną i żółtkiem,dodać do zupy,zagotować i Doprawić do smaku.Zupę Podajemy z pieczywem lub grzankami
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZupę pomidorową lubi chyba większość dzieci. Moja córcia, gdyby mogła, każdego dnia jadłaby tylko tę zupkę . Niestety najczęściej zupę pomidorową robi się na rosole, szczególnie tę
Moja DelicjaGrochówka to chyba jedna z najprostszych i najbardziej znanych zup. Zupa z dzisiejszego przepisu nie jest ciężka, ale treściwa – mocno pachnąca wędzonką, ze świeżymi jarzynami i
Karo in the KitchenJesteśmy fanami dalekowschodnich zup w każdej odsłonie. Czy to tom yum khai , czy miso-shiru czy ramen – na jesieni i w zimie to one rządzą na
Karo in the Kitchencórką. A ja się poczułam, jakbym nagle trafiła do równoległego świata, w którym to dzieci pełnią role dorosłych. Czy wszystko już staje na głowie, czy jeszcze coś z naszego prostego, dawnego świata zostało na swoim miejscu...? Nieco rozkojarzona, zrobiłam zakupy (na szczęście zabrałam listę; bez niej pewnie wróciłabym do domu bez kalafiora). Po drodze zmokłam jak nieszczęście(...)dmuchnął nam w twarze zimnym wiatrem, i zagonił z powrotem do kuchni. A tutaj swojskie, korzeniowe warzywa z ochotą wskakują do garnka, by zamienić się w zupy właśnie. Krem z kalafiora jest prosty i szybki w przygotowaniu, bez wyszukanych składników. Wielkim atutem jest sezamowa posypka - wyrazista w smaku, chrupiąca i aromatyczna. Zmienia delikatny krem w prawdziwe pyszne doznanie. Pogoda zdecydowanie
Pożeraczka, czyli raz adobrzezobaczyłam jakie proste jest przygotowanie zakwasu. Wszystkie składniki są zawsze u mnie w domu, więc parę dni temu wzięłam słoik, wyparzyłam go i oto jest. Prosty i łatwy sposób, a smak zupy… wyjątkowy. Składniki: - 5 łyżek mąki żytniej razowej; - 4 ząbki czosnku; - 3 listki laurowe; - łyżka majeranku; - 5 ziaren ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu; - kromka chleba żytniego razowego
dom-agi.plprosta, a tak pyszna. Warto teraz zrobić ze świeżynek...30 min i gotowa. Składniki 4 duże cukinie 1 ząbek czosnku gałązka tymianku 1 l bulionu drobiowego 4 łyżki śmietankowego serka topionego natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym czosnkiem i listkami tymianku przekładamy(...)rondelka, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, do miękkości cukinii, studzimy. Zupę miksujemy na gładki krem, dodajemy serek, rozpuszczamy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenWielkanoc? a kto tak powiedział? on jest smaczny o każdej porze roku i smakuje obłędnie. Dziś wersja na własnym zakwasie, zrobicie go sami bo to rzecz prosta. Potem będziecie delektować się wspaniałą zupą przez cały rok. Barszcz chrzanowy na zakwasie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmaczną zupę z młodej pokrzywy. Znajdziecie ją z łatwością podczas wiosennych spacerów, nie zapomnijcie zabrać ze sobą gumowych rękawiczek i nożyc, i zbierajcie najlepiej listki młodej pokrzywy, ewentualnie z gałązkami. Pokrzywa ma nieoceniony wpływ na zdrowie, zawiera wiele witamin i minerałów, przede wszystkim dużo żelaza, wzmacnia ogranizm i oczyszcza układ moczowy. Zupa z pokrzywy jest szybka i prosta(...)pokrzywy ● 300 g ziemniaków ● 2 cebule ● 1 litr wody ● bulion warzywny bio (1-2 kostki) ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 15 cl śmietany kremówki lub śmietany do sosów i zup ● sól, pieprz ● pestki dyni (opcjonalnie) Przygotowanie: Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pokrzywę opłucz (załóż rękawiczki!), oberwij listki, jeśli pokrzywa jest młoda, możesz również użyć gałązki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSKŁADNIKI: 2 opakowania mrożonej mieszanki - zupa krem z białych warzyw Iglotex PROSTE HISTORIE 6 ząbków czosnku 1000- 1200 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 duża cebula czosnkowa 2 łyżki masła do smaku ulubione przyprawy PRZYGOTOWANIE: W thermomix TM5 Do misy thermomixa wlej 1200 ml wody, dodaj mieszankę warzyw. Gotuj 20 min/100*C/obr.1. W tym czasie na patelni roztop masełko(...)dodaj posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Smaż do momentu aż warzywa zmiękną. Ważne aby się nie zarumieniły. Na 5 minut przed końcem czasu gotowania zupy dodaj do naczynia zasmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawić wedle uznania. Podkręć obroty do 4. Gdy zupa będzie gotowa zmiksuj zupę na najwyższych obrotach 5s/obr. 10. Ja do zupy dodałam grzanki, marchewkę i groszek
ClauditteMissCookingzależności od dodatków możemy uzyskać zarówno pikantną przekąskę, dwudaniowy obiad jak i słodki deser.O cukiniowyh przekąskach już co nieco było, stąd dziś prezentacja prostej, szybkiej a przede wszystkim pysznej zupy krem z cukinią w roli głównej. Zupa krem z cukinii Składniki: 0,5 kg ziemniaków ok.1 kg cukinii 2 pomidory cebula czosnek oliwa z oliwek zioła
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaTroszkę inna pomidorówka, prosta i pożywna. Składniki 2 szyje indycze 2 marchewki 1 mały seler 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 190 g koncentratu pomidorowego ulubiony makaron chilli w proszku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy(...)momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchen