Składniki: na 4-5 porcji 1 porcja rosołowa 2 kostki rosołowe drobiowe Knorr 2 brokuły 1 kubek słodkiej śmietany 2 łyżeczki
Luźna KuchniaJest to zupa indyjska, bardzo smaczna i prosta w wykonaniu.Składniki:1 łyżka oliwy,2 średnie cebule,Świeży imbir 2,5 cm,4 ząbki czosnku,1-2 czerwone chilli,1/2 łyżki kurkumy,1 łyżka kuminu,1/2 łyżki kolendry,1 łyżka garam masali,4 kolby kukurydzy (może być z puszki),Sól (do smaku) Troszkę świeżej kolendry, jak ozdoba.Wykonanie:Podgrzać oliwę
Kulinarna rozmowaSkładniki : połowa małej główki kapusty 2 marchewki 1 pietruszka kawałek papryczki chili , jeśli lubimy zupy pikantne kawałek pora i selera mała cebulka , 2 - 3 małe
Proste PotrawySkładniki : na około 5-6 szklanek wody 1 szklanka grochu w całości 1/2 szklanki grochu łupanego 1 duża marchew i pietruszka kawałek selera i pora 2
Proste PotrawyKiedy zostanie mi rosołu z dnia poprzedniego, a braknie klusek wtedy gotuję na nim kluski lane :)Tych składników starcza dla jednej osoby, na około 300 ml
Proste PotrawySkładniki : około 50 dag czerwonych młodych buraczków z liśćmi mały ząbek czosnku mała marchew i pietruszka zielony ogórek sól, pieprz ziarnisty i mielony, liść laurowy sok
Proste PotrawyFantastyczna, kremowa zupa cebulowa z grzankami z chleba.Bardzo prosta w przygotowaniu - wystarczy trochę cebuli, czerstwy chlebi kilka dodatków, które znajdą się w każdej kuchni.Na grzanki wykorzystaliśmy czerstwy chleb, pokrojony w kostkę i podsmażony na niewielkiej ilości masła. Składniki na zupę:-1 kg cebuli-2 ząbki czosnku-750 ml bulionu warzywnego-5 dkg masła-pieprz-odrobina
Maminek kulinarnyproponujemy trochę słonecznego koloru w kuchni! Soczyście żółta zupa kukurydziana zaspokoi nie tylko apetyt, ale też zachwyci zmysły i rozgrzeje w zimny dzień :) Przepis jest banalnie prosty, więc warto, a nawet trzeba wypróbować! Zupa krem z kukurydzy Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 3 kolby kukurydzy (lub ok.2 puszki konserwowej) 4 małe ziemniaki 1 duża cebula kawałek korzenia imbiru
Bananowe PoleJednogarnkowiec z serc indyczych Nie wiem czy to zupa , czy raczej gulasz , w sumie to nazwa jest najmniej istotna , liczy się smak , a on jest obłędny
Ogrodnik w podróżyNie jestem fanką żadnej zupy kalafiorowej. A w tej – prawie w ogóle kalafiora nie czuć, spełnia rolę zagęszczacza. W smaku dominuje pieczony czosnek i słono-korzenny
Karo in the KitchenWarstwowe sałatki to prosty sposób na efektowne danie – wyglądają pięknie, ale też świetnie smakują! Idealnie sprawdzają się na domowe imprezy czy święta. W dzisiejszym wpisie
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjny sernik to mój ulubiony deser. Jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu, z pewnością podbije serca Waszych gości. Ten smaczny wypiek o
Przepiski.plsiebie, że ulegają zniszczeniu pod wpływem temperatury. Dlatego ten owoc najlepiej jeść na surowo. Można nim smarować kanapki, można zrobić guacamole, ale można też spróbować oryginalnej zupy krem bez gotowania. Jest tak prosta i szybka, że spokojnie zdążymy ją zrobić nawet na śniadanie. Składniki (1-2 porcje): 1 dojrzałe (!), miękkie awokado 2 średnie jabłka, obrane 1/2 małej cebuli spora(...)garść szpinaku - zostaw kilka listków do przybrania zupy 2 szklanki mleka kokosowego (mleko kokosowe to nie to samo co mleczko - tego pierwszego szukajcie w kartonach, jest bardziej rzadkie) szczypta ostrej papryki sól i pieprz do smaku Do przybrania: listki szpinaku łyżeczka pestek dyni (słonecznik lub orzechy też będą pasować) opcjonalnie płatki papryki Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera
Powiedz dietom nieUwielbiam szybkie i proste przepisy. Nie zawsze trzeba stać godzinami w kuchni, by wyczarować smaczne danie. Nie musimy też używać do tego wyszukanych składników. Czasami najbardziej banalne rozwiazania są najlepsze.Od jakiegoś czasu regularnie u nas na stole goszczą zupy. Po pierwsze dlatego, że zupa starcza na parę obiadów (mój mąż mocno się buntuje gdy dzień w dzień wystaję
W mojej holenderskiej kuchniJapońskie Ministerstwo Zdrowia próbowało zachęcić mieszkańców Japonii do jedzenia pszennego chleba – ale chleb nie był dla Japończyków produktem prostym, tak naturalnym i zakorzenionym w tradycji kulinarnej jak makaron. To Momofuku Ando wymyślił maszynowy sposób produkcji makaronu i zamykania smaku zup w dwóch malutkich saszetkach i zupy w kubkach, które wystarczyło zalać gorącą wodą. Przez Japończyków zupy instant zostały okrzyknięte
Karo in the Kitchen