Pożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataIdealnie miękkie, pikantne żeberka w miodowej marynacie należą do naszych ulubionych dań. Marynatę zawsze przygotowuje Paweł, a moja rola ogranicza się do obrania czosnku i starcia
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZapraszam na [prostą w przygotowaniu sałatkę pomidorową. W sam raz na grilla czy do obiadu. Składniki: 10 pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku kilka listków bazylii 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Pomidorki i bazylię myjemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na ćwiartki i przekładamy do miseczki. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do pomidorków. Bazylię
słodkie i nie tylko historie kulinarneTo curry królowało w naszym compoundzie. Nigdy nie zapytałam skąd pochodzi przepis. Po prostu ktoś kiedyś je zrobił na wieczorne spotkanie przy basenie, zasmakowało nam, więc
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMamy dziś dla Was wyjątkowo łatwy i nie wymagający niemal żadnego wkłady pracy przepis na doskonałe, cudownie miękkie polędwiczki wieprzowe. Przepis pochodzi z mojej ulubionej, wydanej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPopularny zarówno w Indiach jak i Pakistanie, kurczak tandoori jest specjalnością prowincji Pendżab. Tradycyjnie przygotowuje się go w wykonanych z gliny piecach tandoor , w których temperatura
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJak wiadomo proste przepisy są najlepsze, a ten jest wyjątkowo łatwy. Za to jaki efekt.... palce lizać :) To jedno z popisowych dań Pawła, przyrządzał
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZaczyna się sezon ogórkowy, więc grzechem byłoby nie zrobić zupy na własnoręcznie ukiszonych ogórkach. Tym razem jako inspiracja posłużyła nam " studencka zupa ogórkowa " Eryka Wałkowicza, na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWolnowar zagościł w naszym domu niemal cztery lata temu, o czym wspominała już na blogu. To wystarczający okres czasu, aby móc sprawdzić jego możliwości i uznać
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNabraliśmy ostatnio ochoty na "chińszczyznę". To dania, które łączą w sobie wiele zalet - doskonały smak, prostotę przygotowania i aromatyczne przyprawy. Jedynym problemem może być dostępna w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBardzo lubię przepisy Doroty, która od dawna jest dla mnie niewyczerpanym źródłem inspiracji. Właśnie na bazie Jej przepisu powstały czekoladowo - waniliowe muffinki z wiórkami kokosowymi. Przepyszne
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataVerrine to rodzaj pochodzących z Francji przystawek lub deserów, których składniki układa się warstwami w małych szklaneczkach. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a doskonale prezentują
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarobiłam. Będąc w posiadaniu Jajowaru od Delimano postanowiłam zrobić coś właśnie na wzór pasty do kanapek, ale jak się okazało po fakcie może ona też posłużyć jako sałatka. Jest wyśmienita! Prosta, szybka w przygotowaniu, lekka i bardzo bardzo smaczna. Ze świeżym, chrupiącym pieczywem smakuje genialnie 😋 Składniki: 3 jajka 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki
Zdrowie na języku :PNie wiem jakie jest pochodzenie tej zupy. Przepis dostałam od Izy - mojej koleżanki z redakcji. Ponieważ zawierał składniki, które są bardzo często używane na Bliskim Wschodzie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZbliżająca się dużymi krokami Wielkanoc inspiruje mnie do tworzenia świątecznych przepisów. Dzisiaj na śniadanie przygotowałam prostą i orzeźwiającą sałatkę z domowej roboty majonezem. Palce lizać! Chrupiacy ogórek z koperkiem, jajko na twardo i najlepszy na świecie domowej roboty majonez za oleju rzepakowym. Idealna sałatka nie tylko na wyjątkowe okazje! Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Składniki: 1/2 zielonego
Moja smaczna kuchnia