prosta sałatka - 3526 przepisów (strona:128/236)

Schabowy po bawarsku, marynowany w musztardzie 189

Podaje przepis na letnie popołudnia. Soczysty schab w musztardzie, z wiosenną sałatką i maślanką. Kocham to. Nawet ziemniak się nie wyrywa do całości. Wolę jeden kawałek schabiku zamiast... Wykonanie banalnie proste. Fakt, schab w musztardzie powinien poleżeć minimum całą noc w lodówce. Robimy! Składniki porcja schabu musztarda bawarska  Develey kefir lub maślanka sałata maślana pomidorki czereśniowe mnóstwo koperku(...)dodaj listki bazylii jeśli chcesz. Włóż do lodówki ,najlepiej na noc. Na drugi dzień rozgrzej piekarnik do 220 i zapiekaj w naczyniu z pokrywą około godziny,można dłużej. Przygotuj sałatkę. Dosmacz solą, koperkiem. Krój schab na plastry, podawaj z sosem własnym i sałatką. Kefir? Maślanka? Wszystko jedno, ważne , aby było dużo koperku! Obiad gotowy! Schab w ten sposób przyrządzony jest

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą 122

Gotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.   I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu

Di gotuje
Frankfurterki w boczku 155

Frankfurterki, kiełbaski - proste w wykonaniu danie a wygląda efektownie na talerzu, w szczególności w sąsiedztwie jakiejś lżejszej sałatki i chrupiącego pieczywka. Albo śliwek w boczku! Liczba porcji: 1 2 frankfurterki 2 cienkie plastry boczku Piekarnik rozgrzać do 200C. Każdą frankfurterkę owinąć plastrem boczku, przypinając go na obu końcach wykałaczkami. Wyłożyć na blaszkę i zapiekać ok 10-15 minut

Czerwony Gupik
Zupa brokułowa z fasolą i pesto 160

pełną i pewnie zjemy to w okolicy czwartku najwcześniej. A jak to zjemy to organizm będzie wołał o lekkie warzywne dania, sałatki i smoothie. Z myślą o takim lekkim, poświątecznym gotowaniu zostawiam Wam dziś przepis na prostą zupę. Jak będziecie mieć przejedzone wszyskie zapasy świąteczne, żurki i mięsiwa to świetną odmianą obiadową będzie zupa brokułowa z białą fasolą

Cooking for Emily
Sałatka ze śledzi marynowanych, jabłka i cebuli 278

Sałatka ze śledzi marynowanych w occie z dodatkiem jabłka i cebuli - wyrazista w smaku i prosta w przygotowaniu. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
"Kuchnia dla biegaczy - siła roślin" - Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol 142

smaczne produkty z których można wykonać bardzo smaczne potrawy.  Przepisy są proste, często eksperymenty autorów w kuchni. Podzielone zostały jako: śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, do chleba - pasty, pasztety i inne, koktajle i napoje, desery, jedzenie przed startem, na zawodach, oraz regeneracja.Przy wszystkich przepisach znajdziemy metryczkę z liczbą kalorii, procentową zawartość węglowodanów, białka, jakie witaminy

kruche babeczki
Marynowany por z mozzarellą 130

Bardzo prosta i smaczna przekąska. Zamiast mozzarelli możemy użyć szynki parmeńskiej. Składniki: przepis zmodyfikowany z książki Sałatki 2 pory 1 kulka mozzarelli 6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki cukru sól, pieprz 1. Por oczyścić. Włożyć do gotującej i posolonej wody. Gotować 8 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą.   2. W rondelku wymieszać

Moja Galeria Smaku
Sałatka norweska do grilla 27857

Sałatka norweska  do grilla Szybka, smaczna sałatka ziemniaczana, która najlepiej smakuje przy grillu do pieczonego mięska, kiełbaski i zimnego piwka:). Banalnie prosta, może być różnie modyfikowana, ale dzisiaj podaje najprostszy przepis, który według mnie jest najsmaczniejszy i najlepiej smakuje z pieczonym mięsem, na świeżym powietrzu. Składniki: 1 kg ziemniaków (u mnie młode) 6 ząbków czosnku solidny pęczek kopru

na moim stole...
Botwina 153

O tej porze roku tej zupy nie może zabraknąć. Botwina to zupa prosta, szybka, ale jakże wykwintna z jajkiem, śmietanką i dużą ilością koperku. Botwina

Salonik smaków
Przystawki z kwiatów nasturcji 223

się, że w smaku przypominają nieco rzeżuchę, są jednak od niej znacznie ładniejsze. Nie bardzo miałam ochotę na dodawanie kwiatów do sałatki - obawiałam się że ich smak gdzieś się zagubi. I tak powstał pomysł na małe, proste przystawki - niewiele składników, a efekt smaczny i efektowny. Polecam!składniki (dla 2 osób)Faszerowane kwiaty nasturcji12 - 13 świeżych kwiatów nasturcji2 łyżki serka

Stare Gary
Surówka z czerwonych buraków 246

Surówka z czerwonych buraków...Szybka, prosta w wykonaniu i smaczna.Idealna do mięs, ryb i potraw wegetariańskich.Pyszne połączenie startych buraków i cebuli.Smaczego!Składniki:Słoik wiórków

Gospodyni Miejska
ZIELONA SURÓWKA Z PEKINKI, GROSZKU, OGÓRKA 293

 Pyszna i chrupiąca surówka z tak lubianej przez wszystkich kapusty pekińskiej. Smaczny dodatek do obiadu, do grillowanych mięs, a dla nie mięsożerców - może stanowić pyszną

Walijskie Pichcenie
Sałatka z kuskusa 1127

Danie wprost ekspresowe do przygotowania i proste, bo wykorzystać do niego możemy to co akurat jest w lodówce. Kaszy kuskus nie trzeba gotować, a jedynie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wiosenno - wielkanocna sałatka warstwowa. Sprawdzi się na świątecznym stole... 349

zanim się zaczęły. Zgodnie z tradycją do stołu jednak i tak będzie trzeba usiąść. Przedstawiam więc przepis na sałatkę warstwową. Od kilku lat za sprawą mojej Mamy regularnie gości na naszym świątecznym stole. Kolorowa, stosunkowo lekka, a przy tym prosta i szybka w przygotowaniu, cow ferworze prac świątecznych bardzo się liczy. Składniki (na dużą misę): 1 puszka kukurydzy(...)konserwowego ok 30 dag wędliny drobiowej w kawałku(szynka, polędwica) 3-4 jajka gotowane na twardo kawałek pora (kilka centymetrów) słoik majonezu (250 ml) Przygotowanie: Zanim przystąpimy do robienia sałatki produkty z puszek porządnie odsączamy z zalewy. Na dno przeźroczystej misy układamy posiekanego selera. Warstwę smarujemy majonezem. Wykładamy kukurydzę. Ponownie cienko smarujemy majonezem. Wykładamy wędlinę drobiową pokrojoną w średnią kostkę

Kuchnia po mojemu
Jak przygotować przyjęcie, nie zbankrutować i nie zmęczyć się za bardzo 179

jednak sporo: od wymiernych oszczędności po drastyczne ograniczenie wyrzucania jedzenia. System jest prosty: kupuję to, czego będę NA PEWNO potrzebować, nie robię zakupów impulsywnie. Podstawą jest własnie jadłospis na określony czas. W tym przypadku na planowaną imprezę.  Jak zrobić taką listę zakupów? Jeśli zaplanowana jest np. sałatka jarzynowa, wtedy trzeba zastanowić się ile jej potrzeba i orientacyjnie wyliczyć(...)Wyjąć dzień przed pieczeniem, rozmrażać stopniowo, bez przyspieszania np. zanurzając w letniej wodzie. Upieczone mięso można przechować w lodówce kilka dni (owinięte folią spożywczą lub w zamkniętym naczyniu.) Tradycyjna sałatka jarzynowa - skrojona, bez dodatku przypraw i majonezu , bez obaw postoi kilka dni w lodówce.  Ryby świeże, do smażenia - dzień wcześniej sprawiamy i przyprawiamy. Smażymy najlepiej przed samym podaniem. Ryby

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania