potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:27/295)

Roladki ze szpinakiem i słonecznikiem 161

Rewelacyjna odmiana dla zwykłych roladek ze szpinakiem. Ciągnący ser oraz chrupiący słonecznik w towarzystwie aromatycznego czosnku i szczypiorku stworzyły genialną potrawę. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 200 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła ½ pęczka świeżego szczypiorku 2 łyżki łuskanego słonecznika 200 g żółtego sera Sól Pieprz W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy szpinak. Dusimy

VioletoweKucharzenie
Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 210

Dzisiaj pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. Lubię potrawy, które szybko się robi, bo lubię dobrze i szybko zjeść ;) Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęć skonsumowania czegoś przepysznego :) Składniki dla 4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykietu 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko

Różne smaki w kuchni
Kurczak po myśliwsku 172

kilku lat, ale jakoś zawsze nie było okazji. W końcu go zrobiłam i żałuję, że tak późno - jest nieziemsko pyszny!    Do przygotowania tej potrawy użyłam mięsa z udek kurczaka, które są dostępne w Biedronce. Od dawna chciałam spróbować, gdyż słyszałam, że to mięso jest znacznie delikatniejsze i smaczniejsze w porównaniu do piersi z kurczaka. Nie wiedziałam

Cooking Monster
Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 149

Dzisiaj pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. Lubie potrawy , ktore szybko sie robi, bo lubie dobrze i szybko zjesc ;). Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęc skonsumowania czegoś przepysznego :) Składniki dla 4 osób:   1 podwójma pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykieta 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko

Słodkości i nie tylko
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym 228

potrzeb) 100 g świeżego szpinaku 200 g śmietany 30% 2 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny ser camembert przyprawy: suszone pomidory, sól, pieprz   Przygotowanie 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błon i kroimy w plastry grubości około 1,5 cm. Oprószamy solą i pieprzem. Pierś podsmażamy na oleju z obu stron. 2. Następnie dodajemy szpinak i dusimy(...)Całość dusimy do momentu, aż sos zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość (około 10-15 minut). Na koniec do potrawy dokładamy kawałki sera camembert, a patelnię zdejmujemy z ognia.   [caption id="attachment_7763" align="aligncenter" width="1024"] Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym[/caption]   [caption id="attachment_7762" align="aligncenter" width="685"] Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym

e-PrzepisyKulinarne
Menu na tydzień: 5 dań z pięciu składników lub mniej 127

frytkami i pieczoną brukselką w sosie balsamicznym Liczba składników: tyle, ile wymienionych jest w tytule potrawy, czyli trzy plus panierka i dwie przyprawy. No właśnie, panierka. Jeśli masz już dość nudnej panierki z bulki tartej, to ten przepis jest dla Ciebie. Środa: Kurczak teryaki z ryżem Liczba składników: Pięć plus ryż. Najszybsze danie świata, przy tym niesamowicie smaczne. Zakochacie(...)roku jest taka, że trzeba solidnie się odżywać. Nawet w makaronie jest suszona, szynka, choć można ją wyeliminować i zrobić sobie danie wegetariańskie. Trzy z pięciu potraw są bardzo szybkie do zrobienia. Kurczak teryaki nie potrzebuje więcej niż 10 minut. Caserole można zrobić w kwadrans z okładem. Polędwiczki są gotowe w 40 minut. Makaron potrzebuje więcej około godziny, podobnie

Niedzielny kucharz
Kurczak w marynacie teriyaki 187

Kurczak w marynacie teriyaki należy do naszych ulubionych potraw z grilla, a kiedy sezon grillowy się kończy, pieczemy go na patelni lub w piekarniku - zawsze jest wyśmienity. Pikantny i bardzo aromatyczny stanowi miłą odmianę w polskiej kuchni. Kurczak w marynacie teriyaki może być podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie,  przygotować kurczaka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
SMAKOWITY KURCZAK NA PARZE 190

aromatycznym i orzeźwiającym sosem pietruszkowym. Mięso ugotowane na parze jest niezwykle soczyste, warzywa "chrupiące", a nie przegotowane - wyglądają przepięknie. Wszystkie smaki oraz składniki odżywcze zamknięte w potrawie . Polecam przepis na tego kurczaka!   --------------------------------- Liczba porcji : 4 --------------------------------- SKŁADNIKI:  1 kg filetu z kurczaka 1 głowa średniego brokułu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1/2 przyprawy do gyrosa 2 kopiaste łyżeczki

Moja Książka Kucharska
Filet z kurczaka z karmelizowanymi truskawkami ( z klopsikami ryżowymi ) 179

jedno danie w ten sposób. Dziś mam dla Was niezwykle smaczny przepis na danie , które zrobi furorę na niejednym obiedzie czy niejednym przyjęciu! Nietypowe połączenie smaków ( kurczak + truskawki ) sprawia , że najbardziej prosta potrawa nabiera iście królewskiego wyrazu. Danie podbije serca nawet najbardziej wybrednych smakoszy! SKŁADNIKI: MIĘSO: - filet z kurczaka – 2 x 150 g -sos sojowy ciemny – 1 łyżka

Ostra na Słodko
Odkrywamy kalifornijskie wina 146

przepiórka).   Syrah   Do dań z czarną fasolą, chili z wieprzowiny, wołowiny.   Sangiovese   Do kiełbasy z karmelizowaną cebulą.   Zinfandel   Do potraw z grilla - grillowanej wołowiny, udźca jagnięcego czy kurczaka podawanego ze słonymi lub pikantnymi sosami.   Chardonnay   Idealne do białej ryby, ostryg, homarów, skorupiaków – szczególnie z kremowymi, maślanymi sosami. Mogą być również ryby(...)owocami morza.   Pinot Gris / Pinot Grigio   Do dań z kuchni tajskiej - sajgonek. Do pikantnego kurczaka, bekonu, sałaty i pomidorów z rustykalnym wiejskim chlebem.   Sauvignon Blanc   Do grillowanych ryb np. łososia oraz białych mięs.   Riesling Do kurczaka z mango, marokańsko-korzennego halibuta lub dyni z kokosowym curry.   Viognier   Do owoców morza.   Teorię łączenia

królestwo garów
Kotlety pożarskie 19524

Cytuję za  Wikipedią : Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej powstała na początku XIX wieku. Według legendy miała być przyrządzana przez karczmarza o nazwisku Pożarski, u którego miał się zatrzymać  M ikołaj I. Danie zasmakowało władcy, który kazał je włączyć do dworskiego menu. Z kolei o znajdującej się w  Torżoku  restauracji Pożarskiego i podawanych tam kotletach wspominał(...)pyszne i delikatne, już dawno temu zakochałam się w nich od pierwszego kęsa :) Kotlety pożarskie Składniki: 80 dag piersi z kurczaka 2 kajzerki szklanka mleka 5 łyżek masła + 1 do smażenia pieczarek 1 jajko 1 żółtko (ocalałe z innej potrawy) bułka tarta do panierowania sól pieprz 40 dag pieczarek olej do smażenia Wykonanie: Kajzerki namoczyłam w mleku. Pieczarki oczyściłam

Kuchenne zapiski Edyty
Kurczak a'la Saltimbocca, puree z marchewki i tagliatelle z cukinii- czyli gotowanie na parze ze smakiem 215

wcześniej zamarynować produkty, użyć ziół i przypraw. Do naczynia/garnka z wodą można też dodać odrobinę wina i gałązki świeżych ziół, co na pewno wzbogaci aromat przygotowywanych potraw. Gotowanie na parze- przepisy: KURCZAK A'LA SALTIMBOCCA Składniki: pierś kurczaka 4 listki świeżej szałwi 4 plastry szynki parmeńskiej pieprz Przygotowanie: Pierś kroimy wzdłuż na pół, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak w kremowym sosie z suszonych pomidorów 184

Zainspirowała mnie nazwa tej potrawy, którą zobaczyłam na jakimś blogu, nie skorzystałam jednak z tamtego przepisu, gdyż wydawał mi się mało ciekawy, a potrawa na zdjęciach wyglądała niezbyt zachęcająco. Postanowiłam spróbować przygotować taką potrawę według łasnego uznania. 2 piersi z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów w oliwie (200g) 2 małe czerwone cebulki 2 duże ząbki czosnku 200ml bulionu warzywnego

Codzienne Gotowanie
Kurczak z porem i tymiankiem zapiekany w cieście francuskim wg przepisu Pascala Brodnickiego (Tourte z kurczakiem) 365

Dzisiaj przepyszna propozycja na aromatycznego kurczaka z porem, szynką i kurczakiem zapiekanego w cieście francuskim. Mimo, że potrawa wymaga poświęcenia nieco czasu na jej przygotowanie to jest absolutnie przepyszna. Wsiąkłam w nią już po pierwszym gryzie i nie mogłam się oderwać póki nie zostały same okruszki. Zdecydowanie polecam! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1 godz. Potrawa wolna od glutenu

Kolizje Smaków
Aromatyczny kurczak curry z imbirem i miodem 172

mniej smaczne, ba, jest wręcz przeciwnie! Ta słodko-ostro-korzenna gra smaków i aromatów, ta domieszka miodu i cytryny… chyba nie muszę mówić nic więcej? Kurczak jest bardzo uniwersalnym składnikiem wielu potraw. Można go przyrządzić w kremowym sosie z grzybami, tak jak w Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem , ale i bez sosu jak w Kurczak w prażonej

A to pestka
Kurczak w ziołowym sosie na ryżu 192

czym dodajemy posikaną natkę pietruszki, znów mieszamy. Całość doprawiamy pieprzem (posypujemy po wierzchu). Kurczaka dusimy do miękkości, co jakiś czas mieszając. Sos powinien ładnie zgęstnieć, a kurczak być miękki. Pod koniec można potrawę doprawić pieprzem (jeśli uważamy, że jest go za mało). Na talerze wykładamy ciepły ryż i porcje kurczaka w sosie. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Skrzydełka z kurczaka w płatkach kukurydzianych 268

Pikantna potrawa lub przekąska dedykowana dla wszystkich fanów KFC Mieszanka przypraw i chrupiąca panierka sprawiają, że skrzydełka z kurczaka mają w sobie ‚to coś’ Polecam! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: skrzydełka z kurczaka – ile dusza zapragnie

Za drzwiami kuchni