pomysł na obiad - 8009 przepisów (strona:9/534)

Ryż z kurczakiem, boczkiem oraz suszonymi pomidorami 174

Coś dla osób szukających pomysłu na obiad lub pomysłu na wykorzystanie resztek z lodówki. Pyszny ciemny ryż z dodatkiem piersi z kurczaka, podsmażonego boczku oraz posiekanych pomidorów suszonych. Wszystko idealnie doprawione ziołami prowansalskimi. Coś co zaskoczy chyba wszystkich!  Składniki: * 2 szklanki ciemnego ryżu * 1 pierś z kurczaka * 4 suszone pomidory * 3 plastry wędzonego boczku * 1.5 łyżki ziół prowansalskich

Klasyka Gotowania
Pieczony Kurczak z Ziemniakami - Pomysł na Fit Obiad 3350

Przepis na Pieczone Piersi z Ziemniakami - Pomysł na Fit Obiad . Zapraszam do wypróbowania tej pysznego pomysłu na Obiad. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM - ✔   500 g PIERSI Z KURCZAKA ✔   PRZYPRAWA GYROS ✔   1000 g ZIEMNIAKÓW ✔   8 ZĄBKÓW CZOSNKU ✔   SÓL ✔   PIEPRZ - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  1365   Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Szare kluchy z kiełbaską i twarogiem 125

Najbardziej lubię spontaniczne obiady,siedzisz i się głowisz co tu zrobić na obiad. Pomysłu brak i raptem wpada ci pierwsza myśl ,a co ja mam w tym domu coś z czego mogła bym coś przyrządzić.Patrze o są ziemniaki, a w  lodówce wędlinka się wala i samotny twarożek i mam to -, szare kluchy , moment i zrobione:) Składniki: ziemniaki młode

Różowa kuchnia
CHIŃSKI KURCZAK Z KURKUMĄ 111

Dzisiaj na obiad pomysł na lekko pikantnego kurczaka po chińsku, aromatycznego który wspaniale komponuje się z makaronem i warzywami. Danie bardzo smaczne, polecam.                                                                   Składniki : 400 g piersi

Kulinarne Fantazje Marioli
5. numer Magazynu Aromat 155

Blogosfera Kulinarna. Tym razem na okładce jest Gosia Łaniak z bloga Modern Taste. Bez niej z pewnością nie byłoby Aromatu   W letnim numerze znajdziecie m.in.: przepisy na letnie obiady pomysły z pysznościami dla dzieci przepisy na lubelskie przysmaki – inspiracją była premiera lubelskiej wersji przewodnika nieMAPA informacje jakie wino najlepiej pasuje do Czytaj dalej... Artykuł 5. numer Magazynu Aromat

Pasja Smaku
4. numer Magazynu Aromat 132

okładce nie ma żadnej z nas, ale jest piękna wiosenna kompozycja autorstwa Gosi Łaniak z bloga Modern Taste.   W wiosennym numerze znajdziecie m.in.: przepisy na wiosenne śniadania i obiady pomysły na czekoladowe pyszności informacje o tym jak hodować kiełki zwyczaje wielkanocne na świecie recenzję restauracji Armenia, którą osobiście przetestowałam Czytaj dalej... Artykuł 4. numer Magazynu Aromat pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
Pałki z kurczaka pieczone w folii 239

zamarynować pałki z kurczaka i obrać ziemniaki, a potem wrzucić je do osobnych rękawów do pieczenia i upiec w tym samym czasie. Niemal bez wysiłku mamy gotowy bardzo smaczny obiad. Pomysł na to danie (z minimalnymi zmianami) pochodzi z bloga Bake&Taste . Składniki: 10 pałek z kurczaka 8 średnich ziemniaków 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego

Trzeci talerz
Kule jaglane smażone ala arancini 142

Wróciłam z wakacji z Sycylii. W barach, jak zapewne wiecie, królują arancini. Spejalność z ryżu. Moje kule powstały z resztek kaszy jaglanej z obiaduPomysł powstał na bazie arancini. Podane z salsą pomidorową, ale dzieci pewnie wybrałyby ketchup. Polecam różne nadzienia. Można schować w kuli jaglanej także warzywa np. brukselkę, szpinak, kawaek ryby. Podawać  z różnymi  sosami

AZgotuj!
Roladki drobiowe z białą kiełbasą 144

Szybki patent na pożywny obiad,pomysł powstał z tego co znalazłam w lodówce, połączenie okazało się pyszne więc polecam! Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 4 białe kiełbaski 1/2 małej cukinii zioła włoskie do smaku sól i pieprz do smaku 2 jajka mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na cztery porcje, rozbijamy

Wanilia i Kardamon
Schabowy w wiosennym wydaniu 119

których tradycyjny schabowy chyba zawsze będzie rarytasem. Dziś mam dla Was propozycję na troszkę inną wersję typowego schabowego. Z pewnością lżejszy, z warzywami i kolorowy. Prosty i szybki obiadPomysł na dodatek papryki i cebuli zaczerpnięty od Nigela Slatera.  Składniki: 2 kotlety schabowe, 2 czerwone papryki szpiczaste, 1 mniejsza czerwona cebula, świeże liście bazylii, pesto bazyliowe, sól, pieprz

Plate of Joy
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. 2745

Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z dodatkiem pieczarek to doskonałe danie na wszelkiego typu uroczystości w tym świąteczny obiad :) Pomysł na wykonanie samej kapusty podpatrzyłam na WŻ troszkę go zmodyfikowałam dodając swoje przyprawy. Połączyłam ją z karkówką i wyszło wyśmienite danie, mięsko przepyszne mięciutkie, a kapustka palce lizać :) Polecam. Składniki - 1 kg karkówki - 70 dkg kapusty kiszonej - 30 dkg pieczarek

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety ryżowe 303

Pomysł na szybki obiad, dla wprawionych do wykonania w kilka minut... O ile obiad może być bez mięska :)Proporcje trzeba samemu dopasować do liczby konsumentów;) Z tego przepisu spokojnie naje się cztery osoby ;)Kotlety ryżoweSkładniki:woreczek ryżuworeczek ryżu z warzywami30 dag pieczarek2 cebule2 ząbki czosnku3 jajkasuszony koperekpieprzsólpapryka słodka vegetaPrzygotowanie:Gotujemy na twardo 2 jajka, studzimy i kroimy w kostkę

Lawendowe Niebo
Duszona fasola w sosie pomidorowym 154

Pyszna duszona fasola molowa, w sam raz na syty jarski obiad. Pomysł znalazłam na Smakerze. Przepis podaję z moimi zmianami.Składniki:1 kg białej fasoli "duży jaś"2 duże cebule1 puszka pomidorów bez skórki2 duże marchewki1 pietruszka1 selerprzyprawa do dań z fasolikminekziele angielskieliść laurowysłodka i ostra papryka do smakuewentualnie kostka rosołowa2 łyżki olejuSposób przygotowania:1. Fasolę moczymy całą noc, gotujemy

Kuchnia domowa Ani
Udka barbecue 363

Obiad pomysł na szybko. Udka tradycyjnie smażone jakoś nie wchodziły w rachubę, więc pomyślałam że zrobię je na grillu elektrycznym. W trackie, gdy smażyły się na grillu postanowiłam zrobić coś w stylu amerykańskim i powstał szybki, prosty sos barbecue, którym posmarowałam udka, a następnie dopiekłam je w piekarniku. Mój błąd że udek nie zabezpieczyłam folią albo nie przykryłam dzięki czemu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
MY BONES ARE ROCKIN'. Obiad w kolorach body 162

body, a gdzie w tym wszystkim obiad? Już mówię. Ubrałam w końcu mojego Bączka w tego kościotrupa. Swoją drogą to ostatni dzwonek, Skubaniec tak rośnie. I przymierzyłam się do obiadu. Pomysłu totalnie nie miałam. Do chwili gdy nie otworzyłam lodówki i nie ujrzałam jakże pomarańczowych marchewek. Hmm, bingo! Paczę na Młodego, na marchewki, znowu na Młodego i tak wyszło

bastalena