warzyw, po trzecie są bardzo pożywne i sycące. No i najważniejsze po czwarte możne je ugotować rano lub wieczorem poprzedniego dania, podgrzać i mieć idealny obiad w 10 minut po ciężkim dniu. Dzisiaj pomysł na zupę kalafiorową. Jednak tym razem nie będzie to krem z kalafiora, a tradycyjna polska zupa, którą przygotować można w ekspresowym tempie Zupa kalafiorowa z kładzionymi
PatiGotujeBułeczki na zsiadłym mleku Składniki: Zsiadłe mleko – 400g Mąka pszenna – 800g Sól – 1 łyżeczka Soda oczyszczona – 1 łyżeczka Wykonanie: W dużej misce wymieszać zsiadłe mleko z
Kuchnia Bon AppetitWczoraj miałam okazję uczestniczyć w warsztatach prowadzonych przez Darię Ładochę - autorkę bloga Mamałyga i organizowanych przez Lidl Polska . Warsztaty odbyły się pod hasłem: Bez glutenu? Bez
Kuchnia Bon AppetitRisotto brokułowe z mahoniowym kurczakiem Risotto to bardzo prosty obiad w stylu włoskim , chociaż moje dzieciaki je lubią , to jednak zawsze oczekują ,że jakiś kawałek mięska
Ogrodnik w podróżyZapiekana kasza jaglana z jabłkami i bakaliami Składniki: Kasza jaglana – 200g Mleko – 1 szklanka Miód – 2 łyżki Jajka – 2 sztuki Mieszanka studencka Kresto – 200g Jabłka – 3
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon Appetitmojego mini ogródka, ziół w nich mnóstwo, wyrosły kępy pachnących i aromatycznych ziół. Wzięłam nożyce i poobcinałam aby rosły jeszcze piękniej i wpadłam na pomysł że skoro i tak mam robić na obiad małże to czemu nie wykorzystać moich ziół właśnie do małży? Rezultat jest zaskakujący pozytywnie oczywiście, danie wyszło pyszne i aromatyczne a małże skąpane w tym sosie wyborne
Moje Małe Czarowaniejeszcze jeden, chyba najważniejszy dla mnie walor – wyciągam je z lodówki, gdy po prostu nie chce mi się za bardzo zastanawiać, co zrobić na obiad. Jednymi słowy lenia mam Dzisiaj więc kolejny pomysł z serii: Co dziś będzie w cieście francuskim Składniki: 1 opakowanie prostokątnego ciasta francuskiego 350 – 400 g filetu z indyka garść posiekanej, świeżej natki pietruszki
gutfutPrzepis na pulled pork znajdziesz na moim blogu http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/pulled-pork-ciagnieta-wieprzowina/ Wczoraj podałam propozycję na podanie pulled pork na obiad z młodymi ziemniaczkami http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/mlode-ziemniaczki-z-pulled-pork-i-wiosenna-salatka/ Dziś pomysł na burgery. Oczywiście najlepiej jak mamy swoje bułki do burgerów, niestety tym razem musiałam zastosować kupne. Składniki na 4 burgery, dla 2 osób: 4 bułki 2 ogórki świeże 1 ogórek małosolny cebula
Kocham Czekoladę