pewno będzie wtedy tanie). PS. Można zmiksować dwa moje przepisy ten i na rybę po industrialno-skandynawsku, to znaczy usmażyć rybę według tego drugiego i połączyć z sosem pomidorowym
Tanie przepisy studenckiecebule -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy (opcjonalnie) -jeden kartonik (ok 200ml) przecieru pomidorowego -puszka krojonych pomidorów (można zastąpić świeżymi, obranymi ze skórki) -łyżeczka koncentratu pomidorowego (jak ktoś lubi mocno pomidorowe) -świeża papryczka chili, lub chili w proszku -dwie-trzy łyżki oleju do smażenia -sól, pieprz Przygotowanie: Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę na oleju aż będzie lekko zeszklona(...)się zetnie. Przekładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy kilka minut a następnie dodajemy po kolei przecier, pomidory i ewentualnie koncentrat (tak przygotowana potrawa ma bardzo mocny pomidorowy smak, jeśli komuś on nie odpowiada można zrezygnować z koncentratu lub użyć mniej pomidorów), dodajemy również fasolę, kukurydze (nie jest konieczna w tej potrawie), chilli i dusimy na małym ogniu
Tanie przepisy studenckieczasu na przygotowania, szybka potrawa. Wiec jak smacznie i szybko to wiadomo, że włoskie i że makaron :P Proponujemy zatem szybkie spaghetti w pomidorach z oliwkami. Spaghetti w sosie pomidorowym z oliwkami (4 osoby) Składniki : 1 opakowanie spaghetti 1 opakowanie passaty pomidorowej 1 duża czerwona cebula 1/2 młodej cukinii 2-3 łyżki kukurydzy oliwki zielone oliwa z oliwek(...)grubszą kostkę. Smażymy cebule aż się zeszkli i wlewamy passatę. Dusimy na małym ogniu a w międzyczasie ścieramy na dużych oczkach tarki połowę cukinii i dodajemy do sosu pomidorowego. Chwile razem dusimy i dodajemy kukurydzę, oliwki i wszystko doprawiamy ziołami, pieprzem oraz delikatnie sosem sojowym. Nie solimy ponieważ passata przeważnie ma w sobie sól a do tego makaron jest również
vegetaniesera, czyli taka wersja De Lux ;))) Zachęcam do wypróbowania, nie tylko ze względu na prostotę przygotowania, ale również naprawdę dobry smak! * rurki- 10 szt. * parówki- 5 szt.* * sok pomidorowy- 500 ml * ogórki kiszone- 2 duże * ser- 250 g * czosnek- 1 ząbek * bazylia suszona- 1 łyżeczka * cukier trzcinowy- 1 łyżka * sól pieprz- do smaku Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Rurki(...)nadziać parówkami i przełożyć do naczynia do zapiekania (uprzednio posmarowanego olejem). Sok pomidorowy doprawić sprasowanym czosnkiem, bazylią, cukrem, solą oraz pieprzem. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę i dodać do soku pomidorowego. Doprawionym sokiem zalać makaron. Naczynie przykryć i zapiekać przez około 40 minut, odkryć, posypać startym serem i zapiekać bez przykrycia przez 5 minut- aż ser się roztopi i lekko
Kraina Miodem Płynącapieprzem i tymiankiem. Mieszamy, aż serek lekko się roztopi i cały farsz bedzie miał kremową konsystencję. Zdejmujemy z ognia. Gdy farsz trochę przestygnie, możemy nim nadziewać nasze muszle. Sos pomidorowy: 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów w całości lub krojonych 2-3 łyżki octu balsamicznego 1 mała pikantna papryczka lub papryka ostra w proszku garść listków bazylii(...)mnie ok 3 łyżeczek), solą i pieprzem. Sos powinien być gęsty, z niewielkimi kawałkami pomidorów i cebuli. Na koniec dodajemy posiekane listki bazylii. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy sos pomidorowy. Muszle nadziewamy farszem i układamy je obok siebie na sosie. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180st piekarnika (góra i dół, bez termoobiegu) na ok 20 minut. Tuż przed podaniem możemy
Zawsze głodna!naleśniki Wartości: wartość energetyczna 308 kcal; - białko 25,8 g - węglowodany 13,2 - tłuszcz 17,8 g Obiad: Składniki na zupę pomidorową: - pół puszki pomidorów; - 2 łyżki przecieru pomidorowego; - ząbek czosnku; - łyżeczka drobno posiekanej świeżej bazylii; - mała garść orzeszków nerkowca; - 1/2 łyżeczki soli morskiej - 4 kawałki mini sera mozzarella; Wykonanie: pomidory i przecier wlać do garnka, dodać 3/4 szklanki(...)xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('95529fb665729260b646ecf131070bdd').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: naleśniki z pasta brokulowa The post Dieta 5:2, czyli naleśniki i zupa pomidorowa appeared first
dom-agi.plśniadanie i zupa pomidorowa na obiad. Teraz proponuję jajecznicę i kotlety rybne z fasolką i ziemniakami. Śniadanie; - 2 jajka; - 1 mała cebula; - łyżka oliwy; - 2 łyżki przecieru pomidorowego; - sól, pieprz Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie. Jajka rozbełtać z przecierem, solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie złota dodać jajka i smażyć do ulubionej konsystencji. Wartości: Wartość energetyczna: 246 kcal(...)/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/dieta-52-czyli-pomidorowa-jajecznica-i-kotlety-rybne/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('fde4bdd9f3240604fd7ac2d9791ea2d8').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Dieta 5:2, czyli pomidorowa jajecznica i kotlety rybne appeared first
dom-agi.plsama). Dzisiaj podałam na obiad bardzo proste i ekspresowe danie czyli makaron z sosem pomidorowym :) Składniki: 200g makaronu świderki 300ml przecieru pomidorowego (mogą być również krojone pomidory z puszki) 2-3 małe kiełbaski śląskie 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz(...)Makaron gotujemy w osolonym wrzątku. Kiełbaski kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebulka zeszkli się, wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy. Do smaku solimy i pieprzymy, gdy sos jest zbyt kwaśny dodajemy szczyptę cukru, ale nie jest to konieczne. Pod koniec dodajemy suszoną bazylię. Na talerz kładziemy makaron, polewamy sosem
Amatorka kuchennaktóry świetnie nada się na zupę pomidorową czy też rożnego rodzaju gulasze bądź sosy. W mojej spiżarni nie może zabraknąć kilku takich pomidorowych słoiczków. Domowy przecier pomidorowy na zimę SKŁADNIKI: 4,6 kg pomidorów 1 - 2 łyżki cukru 1 - 2 łyżeczki soli PRZYGOTOWANIE: Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i przekładamy do dużego garnka. Całość gotujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipomidorowy-doskonały do dań mięsnych Składniki : 2 szklanki wody 1 kostka rosołowa 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 4 ziarenka ziela angielskiego 8 ziarenek czarnego pieprzu 1-2 listki laurowe sól pieprz mielony Sposób wykonania : Gotujemy 1,5 szklanki wody i do gotującej się(...)wody wrzucamy i rozpuszczamy kostkę rosołową. Po około 2-3 minutach gotowania dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Do 1/2 szklanki zimnej wody dodajemy 2 łyżeczki mąki pszennej i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Mieszamy razem aby nie było grudek ( dodajemy 3-4 łyżki gorącego roztworu z wody i kostki rosołowej ) i wlewamy do wody przegotowanej z kostką rosołową. Stawiamy na średnim ogniu
Przepisy i porady kulinarnepomidorowym, zagotować. Jeśli farsz będzie za rzadki trzymać na ogniu aż odparuje. Doprawić do smaku dodając sos Sweet Chilli i ewentualnie inne przyprawy (w zależności od smaku sosu pomidorowego). Ewentualnie można dodać troszkę śmietany. 5. Nakładać po ok 3 czubate łyżki gorącego farszu na naleśnik, zawinąć. Podsmażyć lub zapiec w piekarniku. Podawać z sosem czosnkowym lub posypane serem żółtym
Kto ugości moich gości?Dziś na moim stole zawitały polędwiczki wieprzowe. Przygotowałem je w pikantnym sosie pomidorowym co nadało im wyrazistego smaku. Sos przygotowałem ze świeżych pomidorków koktajlowych. Gdyż inne pomidory w tym okresie nie mają już wyrazistego smaku i zapachu jak te które kupowaliśmy kilka miesięcy temu na straganach i w warzywniakach. Danie nie wymaga dużego nakładu pracy i nie jest(...)godzinę. I zabieramy się za przygotowanie sosu.-Eskalopki z polędwiczek smażymy na oliwie z obu stron, aż się ładnie zarumienią. Pamiętajmy aby ich nie przesuszyć :)PRZYGOTOWANIE pikantnego sosu pomidorowego:Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory i posiekaną bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dusimy, aż pomidory się rozpadną. Dodajemy koncentratu pomidorowego i przesmażamy
kulinarnyJaCzas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4 osób (ok. 20 szt. pulpetów)Koszt przygotowania: 18,00 złSKŁADNIKI do przygotowania pulpetów w sosie pomidorowym:500 g mielonego mięsa wieprzowego1/2 czerwonej papryki1/2 zielonej papryki1/2 żółtej papryki1 jajko1 cebula1 puszka pomidorów rozdrobnionych3 łyżki koncentratu pomidorowego3 łyżki bułki tartej3 łyżki mąkigarść świeżych liści bazylii2 szklanki wody1 łyżeczka pieprzu ziołowego2 łyżeczki papryki słodkiej mielonejsóloliwaSKŁADNIKI(...)delikatnie zarumienią. Usmażone odstawiamy na bok.Paprykę kroimy w drobną kostkę i smażymy w garnku z dodatkiem oliwy i mielonej papryki czerwonej. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Dodajemy dwie szklanki wody i zagotowujemy.Do gotującego się sosu pomidorowego dodajemy wcześniej usmażone pulpeciki.Pulpety dusimy w sosie przez ok. 15 min.PRZYGOTOWANIE puree ziemniaczanego:Obrane
kulinarnyJabardzo ciepłej wody + 4 łyżki2,5 łyżeczki suszonych drożdży lub 30 g świeżych2,5 łyżeczki oliwy z oliwek1 łyżeczka cukru1,5 łyżeczki solikasza manna (semolina ) do podsypaniaSKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY:4 łyżki oliwy z oliwek0,5 średniej cebuli albo 1 mała2 duże ząbki czosnkumała garść świeżej bazylii (opcjonalnie 3-4 łyżeczki suszonej)2 duże pomidory lub 1 puszka pomidorów(...)Uformuj je w kulę i skrop całe ciepłą wodą z kranu, wsadź do miski, przykryj lnianą ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu na 2 godziny do wyrośnięcia.SOS POMIDOROWY:Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij na niej posiekaną w drobniutką kostkę cebulę.Dodaj do niej obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory (lub pomidory z puszki), koncentrat
Słodko-Słony Świat Ilonytalerzu i odstawić do lodówki.Sos pomidorowy:- 1 cebula- 2 ząbki czosnku- 1 łyżeczka suszonego oregano- 1 łyżka masła- 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy- 700g przecieru pomidorowego (passaty pomidorowej)- sól mi pieprz do smaku- 100ml pełnotłustego mleka- szczypta ksylitolu lub cukruW dużym rondlu rozgrzać masło z olejem kokosowym, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć, ok.10 minut(...)koniec dodać zmiażdżony czosnek oraz oregano i mieszając jeszcze chwilę podgrzewać.Dodać przecier pomidorowy i ok.1,5 szklanki zimnej wody. Doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i ksylitolem (lub cukrem). Sos będzie dość rzadki, później zgęstnieje. Dodać mleko, zagotować całość i pojedynczo wkładać surowe pulpeciki.Dopóki kulki nie zmienią koloru z różowego na brązowy nie należy mieszać, gdyż kulki mogą się
Smaczne Zdrowe