pomidor - 8433 przepisów (strona:341/563)

Chleb z papryką i suszonymi pomidorami 123

starając się zbyt dużo nie zagarnąć mąki z brzegów. Całość odstawić, aż zaczyn zacznie rosnąć na ok. 15 minut. Po tym czasie dodać sól, obie papryki, płatki s uszonych pomidorów i oliwę oraz stopniowo wodę i wyrobić - ja do wyrabiania używam miksera z mieszadłami hakowymi, bo mąka żytnia ma to do siebie, że jest mocno kleista . Ciasto powinno być elastyczne

Grunt to przepis!
Pizza ze szparagami i porem. 135

przesiać, dodać wyrośnięty rozczyn oraz pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować kulę, przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Sos: puszka pomidorów bez skórki (odsączonych z zalewy) 2 ząbki czosnku sól pieprz bazylia  oregano cukier Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Ilość przypraw dobrać według własnego smaku

zadanie-gotowanie
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 20.05.2016 r. 140

grupy. Możecie zamieszczać linki do własnych postów na blogach, możecie wpisywać swoje szybkie sposoby na...  bezpośrednio na grupie. A poniżej przepisy z ubiegłego piątku :) Chłopski garnek Tuńczyk w pomidorach z selerem naciowym Makaron z jagodami Spring rollsy warzywno-kwiatowe Zupa z botwiny Zupa szczawiowa z chrzanem Lekka sałatka z serem pleśniowym Mleko z orzechów laskowych Antipasto - i love

Codzienna kuchnia niecodzienna
8 urodziny Hani i 5 urodziny bloga :) 145

napisałam powyżej, czyli dzieci, dodatkowe projekty kulinarne i.... działeczka , która pochłonęła niemal każde wolne popołudnie, a już na pewno każdy słoneczny weekend.  Rosną już pierwsze warzywa, wczoraj posadziłam pomidory i ogórki. Blog nie przestanie istnieć, ale kto wie czy nie zamieni się trochę w fotogalerię bistro mamy - działkowca :)  Dziękuję wszystkim tym, którzy jeszcze lubią tu zaglądać

bistro mama
Dieta bez diety – recenzja 276

klasyczną z ziemniakiem, marchewką, selerem i pietruszką z dodatkiem majonezu z 250g wchłoniemy około 320 kcal i 30 g tłuszczu. Jeżeli jednak wybierzemy sałatkę przygotowaną na bazie kapusty, ogórka, pomidorów, oliwek z oliwą okazuje się, że przyjmiemy jedynie 100 kcal i 2,5 g tłuszczu. To spora różnica jak na krótką imprezę u cioci, która prawdopodobnie będzie się starała wepchać

Mr. Taste
Pasztet sojowy – bez pieczenia 215

razie potrzeby dopraw do smaku solą oraz ewentualnie drobno zmielonym pieprzem. Przełóż do słoików i wstaw do lodówki. I voilà. Twój pasztet sojowy jest gotowy! Ja uwielbiam z pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Czasami jako dodatek daję keczup lub sojonez . Smacznego! Artykuł Pasztet sojowy – bez pieczenia pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Pikantne chipsy z obierek i brokułowy dip 126

jabłka Składniki na dip: łodyga brokuła  pozostałości po natce od pietruszki - łodygi skórka od limonki olej i woda pieprz i sól Marynata: 4 łyżki oleju - pozostałość po suszonych pomidorach w oleju 1/4 łyżeczki sproszkowanego chilli 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 przeciśnięty ząbek czosnku pieprz i sól dla smaku Przygotowanie: 1. Obierki to pozostałości po obieraniu

Bananowe Pole
Naan – indyjskie chlebki 166

zwykle je się tam coś na kształt potrawki – z mięsem, rybą lub wegetariańską zawsze w przepysznym sosie. Sosy mogą być przeróżne, ja polecam te na bazie orzechów, pomidorów i szpinaku. Do tego podaje się jako tzw. zapychacz ryż lub naan. Chlebkiem lub ryżem zagarnia się potrawkę wraz z sosikiem. Polecam Wam spróbowanie jedzenia jak Hindusi, czyli rękami. Wtedy całe

Mieszam w Garnku
Frisco.pl nowa kampania agencji Streetcom 108

innych sklepów spożywczych online? Na pewno nie jest to sklep typu hipermarket, przynajmniej w mojej opinii. Dlaczego? Bo we Frisco.pl nie spotkacie włosa w zapakowanym mięsie czy zepsutego pomidora. Jakość dostarczanych produktów jest bardzo wysoka, wręcz taka, jakbyśmy sami wybierali sobie zakupy do koszyczka. To dla mnie ważne. Na początku mojej przygody z zakupami online, prawie każde z nich kończyły

Gotowanie i blogowanie
SZPINAKOWA SHAKSHOUKA / SPINACH SHAKSHOUKA 111

już pisałam przy okazji przepisu na omlet . Dzisiaj przyszła pora na wariację na temat klasycznego dania dla kuchni tunezyjskiej – szakszuki. W wersji oryginalnej to danie mięsne z pomidorami i papryką, natomiast w wersji dzisiejszej to danie wegetariańskie na bazie szpinaku. Wykonanie nie zajmie specjalnie dużo czasu, składników też niewiele – miłego gotowania i smacznego! I love eggs in every

Martyna Cooks
Szybka jednoosobowa frittata śniadaniowa. Zrób taką, jaką lubisz! 138

szybka frittata jednoosobowa. Przepis na te małe frittaty podkradłam wiele lat temu Nigelli Lawson. Stały się jednym z moich ulubionych śniadań , obok jajecznicy, burrito śniadaniowego i fasolki w pomidorach. Mam nawet taką specjalną mała patelenkę idealną na dwa jajka, na której smażę moje omleciki. W odróżnieniu od ostatnio pokazywanych, bardziej tradycyjnych w wykonaniu i rozmiarze frittat , tu smażymy małe omlety

Chilli Czosnek i Oliwa
Bazylia w roli głównej! Konkurs 127

internetu Zwycięski przepis opublikuję na blogu Przepisy, które mogą Was zainspirować: Makaron z kurczakiem, pesto i cukinią Makaron z zielonym pesto z bazylii Sałatka makaronowa z bazylią i suszonymi pomidorami Partnerem konkursu jest function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Kuchnia Bazylii
Pieczone warzywa z serem 154

sumie powinnam lubić wiosnę. Nie, no lubię wiosnę, ale nie lubię tego momentu, kiedy niby ciepło, niby rzodkiewki i pomidory już są, ale dalej smakują papierem. Na wiosnę chce mi się zmian, chce mi się czegoś nowego, nowych smaków, zapachów i miejsc. O ile nowe miejsca sobie zorganizuję, to dostępność produktów spożywczych na przednówku jest na tyle uboga, że należy

ladykitchen
Bio Planet – spodziewaj się niespodziewanego 110

zawsze sporo w kuchni, bo zazwyczaj zaczynam dzień od jaglanki, ale na pewno się przyda), mielone siemię lniane (głównie używam w swojej kuchni zamiast jajka) oraz suszone pomidory (i tutaj mam dylemat co z nimi zrobić… zerkając na miskę z namoczoną ciecierzycą rozważam hummus z ich dodatkiem, ale jest ich na tyle dużo, że pewnie zostanie mi jeszcze

Blendman
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 108

Główne nuty zapachowe to aromaty ciemnych owoców: jeżyn, dojrzałych śliwek, świeżych malin i porzeczek w połączeniu z subtelną nutą pieprzową. Dobrze komponuje się z każdym rodzajem mięsa, makaronami z pomidorami lub z dojrzałymi serami. Ironstone Reserva Old Vine Zinfandel (99,0 zł) Czerwony, wytrawny, kalifornijski zinfandel. Wielowymiarowy i aromatyczny, a przy tym delikatny. Dominują intensywne, wyraźne aromaty ciemnych owoców- dojrzałych

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania