Składniki: 1 sałata ( masłowa lub karbowana ) 200 g sera feta 2 pomidory 1 ogórek szklarniowy 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypioru 1/2 pęczka kopru 5 łyżek majonezu 2 łyżki mleka 1,5 łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki. 2. Warzywa dokładnie umyć i pokroić w dość spore kawałki. 3. Szczypior i koper starannie
A Ty Smakuj Mniedrożdży szczypta soli i pieprzu 1 płaska łyżka cukru 1 jajko 2 szklanki mąki 1/3 kostki masła Dodatki: 3 łyżki pikantnego ketchupu 30 dag pieczarek 1 cebula 1 pomidor 5 ogórków konserowych 15 dag żółtego sera zioła prowansalskie ( inne dowolne składniki ) Sposób przygotowania: 1. Mleko podgrzać. Rozpuścić drożdże. Dodać sól, pieprz cukier. 2. Wbić jajko. Stopniowo dodawać mąkę i rozpuszczone
A Ty Smakuj Mniepysznego. Dodatkowo małym milusińskim możemy powiedzieć, że to kanapka a'la subway, co ich ucieszy;-) Składniki: bagietka, 1/2 piersi z kurczaka, garść rukoli, kilka plasterków sera żółtego, duży pomidor, świeży ogórek, cebulka, (opcjonalnie oliwki jeśli lubicie i macie ochotę:-) oregano, masło, olej Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry o grubości ok 1,5 cm. Doprawiamy do smaku
Kuchnia Pełna PasjiPorcja dla dwóch osób 125 gram rukoli 4 łyżki słonecznika 2 gałązki szczypiorku 6 pomidorków koktajlowych 4 jajka ¾ świeżego ogórka sól, pieprz Jajka gotujemy
Humanistka w kuchniwszystkiego. Rozkładamy talerze i już można ściągać gulasz z patelni. Dynia ma lekko zmięknąć ale nie rozciapać się, te kilka minut w zupełności wystarczy. Na zagryzkę pomidory, sałata, ogórki, grzyby marynowane - co kto lubi i ... smacznego
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkompozycją sos chcemy podać. Na przykład do wersji z czosnkiem wystarczy tylko postrzępiona sałata i orzechy włoskie. wersja z ziołami pasuje mi do zestawów, w których pojawia się pomidor i ogórek. Winegret z dodatkiem miodu jest idealny do sałaty, sera pleśniowego, orzechów, rodzynek... sos: 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
bistro mamabardziej "tahinowy" i kremowy, dzięki dodaniu w czasie miksowania odrobiny zalewy z puszki po cieciorce. Jedynym nielibańskim składnikiem mojej dzisiejszej propozycji są warzywa. Zimą nie chciałam sięgać po pomidory i ogórki, dlatego zgodnie z zasadami przedstawionymi we wpisie o diecie śródziemnomorskiej w wersji polskiej dodałam czerwoną kapustę, marchewkę oraz jarmuż . Sprawdziły się znakomicie. Smakowało również mojemu Mężowi, który był zaskoczony
Chilli Czosnek i OliwaCiężko jest mi pisać o jedzeniu bo na razie nie ustabilizowałam zmniejszenia głodu. Dzisiaj zaległy przepis na surówkę z pekinki . Składniki: 1 mała pekinka 1 papryka 1 ogórek zielony 1 pomidor 20 g jogurtu Sałatkowy sos czosnkowy w proszku ( przypraw więcej nie potrzeba ) Sposób wykonania : Wszystkie składniki pokroić drobno. I wymieszać. Oddzielnie rozrobić sałatkowy sos czosnkowy
Na słodko lub wytrawnieząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula, 2 ząbki czosnku, ogórek kiszony, pomidor, papryka, kukurydza, sałata, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jajko, olej. 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy mięso mielone oraz doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 2h do lodówki
Kuchnia Pełna Pasjidrogie w przygotowaniu. Jedzenie ma być pyszne, tanie i zdrowe a ta sałatka spełnia wszystkie te wymagania, polecam spróbować :D Składniki: mały serek wiejski, garść czarnych oliwek, pół ogórka świeżego, pomidor, 1/2 papryki czerwonej, pieprz ziołowy, sól, zioła prowansalskie 1. Do salaterki wykładamy serek wiejski. 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do serka. 3. Doprawiamy do smaku
Kuchnia Pełna Pasjimałe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z pestek winogron. Można je podawać z dowolnym sosem, ja wybrałam wersję z sałatką z pomidora i ogórka.Pyszne
Lawendowe Niebowygląd pięknie i jest egzotyczna :)Składniki:Kasza bulgurSok z połowy limonki Sok z polowy cytrynyPęczek pietruszkiPęczek mięty1 granat1 awokado1 czerwona cebulaSól W oryginalnym przepisie zamiast mango powinny być pomidor i ogórek. Ja dodałam awokado moim zdaniem też świetnie pasuje. Wykonianie:1 szklankę kaszy bulgur zalewamy 2,5 szklanki wrzącej osolonej wody i gotujemy około 7 min. Następnie odstawiamy
Kulinarna rozmowaMokoszy jest miejscem gościnnym, z wspaniałymi, życzliwymi ludźmi pełnymi pasji. Kiedyś w Ustce, teraz niedaleko Radzynia Podlaskiego. Na wsi, w drewnianym starym domu, z bogactwem jabłek, cukinii, pomidorów i ogórków. Po prostu raj na ziemi!!!Dzieciaki buszowały między drzewami, taplały się w baseniku
Dzieje kuchennej Wiewióryoliwa albo sos balsamicznysól, pieprzWszystkie warzywa myjemy, osuszamy i jeśli jest konieczność obieramy ze skórki. Sałatę szarpiemy i układamy na talerzu. Następnie w plasterki kroimy rzodkiewkę, ogórek, w ósemki kroimy pomidory, ser żółty w paseczki, fetę kroimy w kostkę, jajka ugotowane na twardo w ćwiartki. Wszystko układamy na talerzu, dodajemy oliwki. Boczek podsmażamy na oliwie z obu stron aż będą
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:1/2 kapusty pekińskiej1 duża marchewka1 ogórek1 jabłko1 pomidorsiekana natka pietruszkisól, pieprzprzyprawa do sałatekmajonezSposób wykonania:1. Kapustę drobno kroimy.2. Obraną marchew ścieramy na tarce jarzynowej.3. Pomidora oraz obrane jabłko, ogórek kroimy w kostkę.4. Wszystko łączymy. Dodajemy majonez, natkę, sól, pieprz i przyprawę do sałatek i mieszamy.Smacznego
Kuchnia domowa Ani