ciężkim dniu... Składniki /ok. 40 ciasteczek/: 230 g mąki pszennej 180 g zimnego masła 90 g cukru pudru 1 płaska łyżka cynamonu 40 g skrobi ziemniaczanej szczypta soli Polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki masła Wykonanie: Mąkę, cukier puder, cynamon, skrobię i sól wysypać na stolnicę, Dodać masło i szybko posiekać je nożem. Zagnieść ciasto, owinąć(...)warto uważać, bo mogą się szybko przypalić. Odłożyć do ostudzenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami masła. Ciasteczka maczać w czekoladzie i odkładać na kratkę do zastygnięcia polewy
Pasja Smakusera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g mascarpone 4/5 puszki masy kajmakowej 4 jajka 1/3 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Polewa: 1/5 puszki masy kajmakowej 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: płatki migdałowe do posypania Herbatniki dokładnie pokruszyć. Wymieszać z mlekiem i roztopionym masłem. Powstałą(...)temperaturze 170°C, później zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika sernik pozostawić jeszcze na około 10 minut z uchylonymi drzwiczkami. Przygotować polewę. Masę kajmakową gotować na małym ogniu z czekoladą, masłem i mlekiem aż do całkowitego połączenia. Polać sernik. Posypać posiekanymi płatkami migdałowymi i wstawić do lodówki. Podawać po minimum kilku godzinach
Bullioskładniki tak jak poprzednio. Wyłożyć do formy i wstawić do piekarnika. Piec przez około 70 minut, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić (można przygotować dzień wcześniej). Polewa kajmakowa . Ok . połowę zawartości p uszk i z kajmakiem podgrzać w garnku z wodą tak by go trochę rozrzedzić. Posmarować ciasto. Można dodatkowo rozpuścić czekoladę i wykonać
coolinarnastrefa.blogspot.compowstał kożuch). Miękkie masło utrzeć z przesianym przez sitko cukrem pudrem na puszysty krem. Stopniowo dodawać ostudzony budyń ciągle miksując (nie na najwyższych obrotach, bo budyń będzie się rozpryskiwał). Polewa: Czekoladę i śmietankę umieścić w garnuszku. Rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzić. Wykonanie: Gotowy biszkopt przekroić na pół, posmarować marmoladą. Na dolny wyłożyć równomiernie masę kokosową. Nałożyć górny
Passions hobbies lifezmiksowanych truskawek i stopniowo dodawać do ubitej śmietany miksując wszystko na jednolitą masę. Oba placki posmarować cienką warstwą dżemu, następnie nałożyć krem, na to górny placek i znowu krem. Polewa truskawkowa: Pozostałe zmiksowane truskawki przelać z blendera do garnuszka i zagotować. Wyłączyć palnik i mieszając dodać galaretki. Tężejącą masą polać górę ciasta. Dobra rada: Jeżeli używacie świeżych truskawek
Passions hobbies lifeogniu przez 20 minut. Kolejno dodajemy masło i mieszamy do rozpuszczenia. Na koniec do masy kokosowej dodajemy wymieszany budyń z mlekiem i gotujemy przez 2-3 minuty. Lekko przestudzić. Polewa 1 tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady, 1 tabliczka białej czekolady, Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Wykonanie: Biszkopt przekroić na pół i nasączyć. Na pierwszy blat wylać jeszcze ciepły
Delicious Titbitskształcie serca mocno natłuszczamy i posypujemy mąką. Na spód wlewamy dwie części kokosowego ciasta, a na górę część kakaową. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.Na przestudzone ciasto wylewamy polewę: czekoladę kruszymy i rozpuszczamy na parze, dolewamy mleko i wsypujemy orzechy. Ciepłą masę wylewamy na ciasto i wyrównujemy całość ;) Jest pyszne! I najważniejsze, że Mężowi się podobało
Lawendowe Niebominut.Po wyjęciu z piekarnika wyciągnąć babkę z formy i studzić na kratce lub na talerzu.W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i wymieszać ją z 4 łyżkami wody.Wystudzoną babkę oblać polewą i posypać posypką
Ze smakiem i z pasjąrzadka. Taka ma być.Formę na muffiny wysmarować masłem, wlać masę do 3/4 wysokości.Piec 30-35 minut w 180 stopniach. Aż wykałaczka włożona w ciasto będzie sucha.Składniki polewy ubić mikserem na jednolitą masę. Mi jednolita nie wyszła, ale i tak była smaczna.Dekorowałam marchewką, której zostało mi trochę po ścieraniu
W kuchni wieczoremdużą ilością czosnku i majeranku. Warto użyć jak najlepszego majeranku. Majeranek, którego użyłam, został przywieziony z Grecji i jest niezwykle aromatyczny. Kaczka była polewana najpierw piwem Perła Chmielowa, a następnie piwem z dodatkiem miodu. Kaczki ani nie moczyłam wcześniej w solance, ani nie trzymałam długo w przyprawach. Po natarciu od razu trafiła do piekarnika(...)Następnie ptaka odwrócić na plecy ( piersiami do góry), przez kolejne 20 - 30 minut piec przykrytą, a następnie piec kolejne 1,5 godziny już bez pokrywki. Po zdjęciu pokrywki polewać kaczkę co jakiś czas piwem. Podawać z kiszoną kapustą i kluskami kartoflanymi i oczywiście pysznymi, pieczonymi kartoflami, które znakomicie trzymały nasz ruszt. I oczywiście polewać znakomitym sosem
Stare Garywłoskie. Całość przekładamy do podłużnej prostokątnej formy (20x25) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C przez około 30 minut.Studzimy w formie, wierzch dekorujemy polewą czekoladową ( z tego przepisu ) i cienkim plasterkiem cytryny.Smacznego
Słodkie Przyjemnościmarchewkę. Przełożyć do natłuszczonej foremki i piec ok 30 min w 180st. Mleko wymieszać ze szklanką cukru i dodać do ostudzonej wcześniej masy kakaowej. Tak przygotowaną polewą posmarować jeszcze ciepłe upieczone ciasto. Odstawić do ostygnięcia
happycreatiff.blogspot.commarchew 4 średnie SERNIK: twaróg 1 kg, jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, budyń waniliowy 1 duży, cynamon 1/2 łyżeczki, imbir mielony 1/2 łyżeczki, anyż 1/2 gwiazdki Royal Brand POLEWA ŚMIETANOWA: śmietana 18% 250 ml, cukier 3 łyżki, cukier puder - do posypania obraną marchewkę zetrzeć na tarce drobne oczka do rondla, dać masło, cukier, sok z cytryny i mieszając(...)budyń i wszystko z 1 minutę mieszać spód podpiec w 200C z 10 minut i wylać na spód sernik, piec z 50 minut po 50 minutach wlać na sernik polewę: śmietanę wymieszać z cukrem i piec jeszcze z 20 minut po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut i potem blaszkę zostawić do wystudzenia najlepiej
W Mojej Kuchni Lubięcytrynową- mieszamy, aż się rozpuści.Masą jabłkową smarujemy drugi blat i przykrywamy go trzecim blatem.PolewaMasło rozpuszczamy w rondelku, następnie dodajemy połamaną na kostki czekoladę.Mieszamy do połączenia składników.Polewę rozsmarowujemy na wierzchu ciasta.SMACZNEGO!!! :)Przepis pochodzi z bloga Sweet Dreams
Czerwona Porzeczkazaburza,ani smaku,ani konsystencji sernika.I tak jak ciasta drożdżowego z ksylitolem nie nie się upiec (unieczynnia działanie drożdży),to w serniku sprawdzi się idealnie Klasyczny sernik waniliowy wieńczy polewa czekoladowa z krokantem z orzechów laskowych ,mielone orzechy laskowe są równiez dodatkiem w spodzie sernika.Składniki na spód sernika:60 g sucharków pełnoziarnistych60 g mielonych orzechów laskowych40 g masła1(...)lekko uchylom piekarniku,następnie na kratcew małym garnuszku zagotować śmietankę kremówkę,zdjąć z ognia.Dodać do śmietanki po- łamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.Przestudzony sernik polać polewą czekoladową i posypać krokantem z orzechów laskowychsernik podawać najlepiej schłodzony przez całą noc w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!