Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oraz oliwę extra vergine Bertolli.Naszym [ tzn, blogerów] zadaniem jest przyrządzenie piersi z kurczaka z wykorzystaniem w/w produktów i przekonanie się czy faktycznie pierś jest soczysta.. Robiłam już mięsko wieprzowe , było pyszne, mięciutkie i soczyste..Teraz przyszła kolej na pierś z kurczaka..zrobiłam roladki ze szpinakiem w środku..Takie roladki można dodatkowo obtoczyć w jajku i bułce tartej(...)Oliwę utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć pierś i odstawić na godzinę .Szpinak podsmażyć na łyżeczce oliwy z dodatkiem soli, pieprzu.Pierś posmarować majonezem, położyć szpinak, ułożyć kawałek odciętej polędwiczki z piersi.Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką, obtoczyć w pozostałej oliwie z kostką i smażyć na oliwie z każdej strony na rumiano
Moje domowe kucharzeniechcę dziś zaprezentować to kwintesencja zdrowego, pięknego, a także pysznego jedzenia :) Roladki z polędwicy wieprzowej nadziane cukinią oraz kolorową papryką (porcja dla 2-3 osób) Potrzebujemy: 1 sporą polędwicę wieprzową (moja ważyła ok. 0,5 kg) 1 cukinię 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 puszkę pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g brązowego, naturalnego ryżu przyprawy: sól morską, świeżo(...)jednej strony paski obu papryk. Każdy kawałek ciasno zwijamy i okręcamy nitką (można też spiąć je wykałaczkami, ale ich akurat nie posiadałam). Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy nasze polędwiczki krótko, ale na mocnym ogniu i ze wszystkich stron do czasu, aż się trochę zrumienią. Roladki przekładamy wtedy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, zlewamy do niego sok, który puściły podczas smażenia
Ratunku obiad