placki - 22990 przepisów (strona:1234/1533)

Dietetyczne placuszki twarogowe (97 kcal) 330

śniadanie czy lunch. Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podałam je z jogurtem truskawkowym. Jeden placuszek to niecałe 100 kcal.   Składniki (wychodzi ok 8 placków): 300 g twarogu (najlepiej chudego) 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki otrębów (dałam pszenne) łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru ( może być zwykły, stewia, ksylitol)   Przygotowanie Wszystkie

e-PrzepisyKulinarne
Porzeczkowiec 1882

ciągle mieszając mikserem .  Następnie dodajemy śmietanę fix , wszystko mieszamy. Zimne ciasto przeciąć na pół . Na jedną połowę ciasta wyłożyć słoiczek dżemu , następnie wykładamy połowę masy śmietanowej . Przykrywamy drugim plackiem . Wierzch smarujemy resztą dżemu i masy śmietanowej. Na wierzch ścieramy czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych , ekologicznych , bez konserwantów produktów firmy  http://www.primavika.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Tatrzańska kwaśnica na żeberku 138

Będąc w Tatrach nie sposób przejść obojętnie obok tradycyjnych potraw regionalnych. Jednym z dań, obok oscypków, czy placków zbójnickich, bez którego nie wyobrażam sobie wakacji w górach jest kwaśnica- zupa z pozoru i z nazwy nie zachęcająca do spróbowania, w rzeczywistości smakuje o wiele lepiej niż się nazywa.  Serwowana praktycznie w każdej karczmie Zakopanego - o ile oczywiście wybieramy

Kuchenne aromaty
Placek ziemniaczany na wędzonej słoninie z czerwonym pesto i ziołami 195

Składniki: (na blaszkę 25x30cm) - 1,5 kg ziemniaków - mąka - 2 jajka - wędzona słonina lub boczek - czerwone pesto - zioła: majeranek, kurkuma, pietruszka, pieprz, sól - papier do pieczenia

upichcona
Sos pieczarkowy 166

Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się … Przeczytaj cały artykuł Post Sos pieczarkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Gryczane racuchy z jabłkami 218

Przypominają mi się smaki z dzieciństwa, kiedy moja mama przygotowywała mi smaczne racuszki z jabłkami. Tym razem w wersji gryczanej. Smakują identycznie jak z zwykła pszenną

Truskawkowa Fiesta
Weekendowe śniadanie - naleśniki pszenno-owsiane z melasą i kwiatami jasnoty 176

P yszne naleśniki ale z mąki pszennej i owsianej z dodatkiem melasy z trzciny cukrowej. Naleśniki będą miały lekko karmelowy posmak. Świetnie smakują z puszystym nadzieniem

SzczyptaSmaQ
Puszyste placuszki 179

Zaczyna się wiosna, już lada moment zacznie się targ. W końcu będzie można kupić pyszne nowalijki! Później zaczną się wspaniałe owoce i warzywa! Teraz trzeba zacząć

Plate of Joy
Placuszki z selera całkiem fit 258

Te placuszki nie dość że są zdrowe, pyszne i aromatyczne to są odchudzające. Po zjedzeniu jeszcze długo spalają nadmiar tkanki tłuszczowej więc polecam wszystkim a w

Moje Małe Czarowanie
Coś z niczego -czyli zapiekane tortille. 236

suszonych pomidorów w zalewie 2 plastry szynki gotowanej ser mozzarella Sposób przygotowania: Na patelni układamy warstwami składniki. Na początek tortillę.Następnie szynka,pomidory,na wierzch ser.Całość przykrywamy drugim plackiem i smażymy na chrupko z dwóch stron. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
delikatne placuszki z jabłkami 110

Składniki: 0,5 kg tartych jabłek(ja używam LOBO) cukier wanilinowy szczypta soli 2 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia jajko mleko,woda(ile potrzeba

Wielki apetyt
Placuszki "pół na pół" 109

Składniki: 3 ugotowane ziemniaki 3 surowe ziemniaki 2 szklanki mąki 1,5 szklani maślanki 1/2 łyżeczki sody szczypta soli masło klarowane do smażenia miód Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Bhaji czyli cebulowe placki 225

jako samodzielny posiłek. Jak przystało na kuchnie indyjską bhaji jest potrawą która jest przygotowywana w ekspresowym tempie. Do przygotowania Bhaji potrzebne jest nam niezwykle mało składników. Przygotowanie naszych placków zaczynamy od posiekania cebuli na cienkie półplasterki, następnie dodajemy kolejno mieszankę przypraw curry, paprykę ostrą, jajko, mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Całość smażymy na głębokim tłuszczu po minucie z każdej

Full Smaku
Hui two-layer crepes – CHIŃSKIE NALEŚNIKI DWUWARSTWOWE 223

layer crepes – czyli chińskie naleśniki dwuwarstwowe. Smakują rewelacyjnie i fajnie wyglądają! Oczywiście absolutnie nie trzeba ich podawać w formie roladek, tak jak ja! Śmiało można zajadać w formie placków z ulubionymi dodatkami! Polecam! Warto spróbować! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) 1 warstwa : * mąka – 3/ 4 szkl * woda w temp. pokojowej – niecała szkl * olej – 1 łyżka * sól

Ostra na Słodko
957. Jesienne rozpoczęcie maja. 173

  Jabłka smażone w cieście naleśnikowym;  z sosem karmelowym Dziurek w środku nie ma jak chciałam, ale za to mam więcej ciasta :D Zawsze trzeba

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania