placki zi - 500 przepisów (strona:16/34)

Nominacje do Liebster Blog Award 115

domu-co robisz?  Jadę do mamy Czy jest coś, co nie podoba Ci się w innych blogach/blogerach?   Nie ma Twoja największa katastrofa kulinarna?  Jabłecznik wyglądający jak placek Co robisz, kiedy nie blogujesz?  Spędzam czas z rodziną na łonie natury Skąd najczęściej czerpiesz kulinarne inspiracje?   Z zeszytu mamy Potrawa, która kojarzy Ci się z dzieciństwem

magiczna kuchnia Kasi
Placki ziemniaczane z lubczykiem 191

Pyszne placki o pięknym aromacie Składniki - 8 ziemniaków średnich - 1 marchew - 1 jajko - 2 czubate łyżki mąki - 1 gałązkę lubczyku - szczypior z 1 cebuli - 1 ząbek czosnku - sól - pieprz - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Ziemniaki i marchewkę obrać zetrzeć na drobnej tarce  posolić odcisnąć  powstały sok do szklanki  - Dodać zmiażdżony czosnek posiekany lubczyk

W królestwie smaków Beaty
Wilgotny tort czekoladowy 214

jajka nie mogą być gorące). Całość ucieramy aż powstanie puszysty krem (w tym momencie dodajemy też brandy). Krem łączymy ostrożnie z ubitą śmietaną i przekładamy nim nasze ostudzone placki. Całość można udekorować czekoladą lub tak jak u mnie masą cukrową

Cynamonowe szczęście
Ciasto (placek) z malinami - proste, szybkie i bardzo smaczne 191

Dziś zapraszam Was na prosty, szybki i bardzo smaczny przepis z malinami w roli głównej. Ciasto malinowe jest idealnym słodkim akcentem do kawy lub herbaty. Taki placek zasmakuje chyba każdemu. Przygotowałam dziś to ciasto z dwóch powodów. Po pierwsze - moje kochane małe łasuchy (i ja) je wprost uwielbiają, a ja widząc dziś na targu wspaniałe, czerwone maliny nie mogłam

Słodkie okruszki
Naleśniki ze szpinakiem 124

łyżka skrobi ziemniaczanej firmy Kupiec (lub skrobia kukurydziana w przypadku osób stosujących dietę białkową) szczypta soli Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki miksujemy, a następnie smażymy cienkie placki na rozgrzanej teflonowej patelni smażymy na małym ogniu, odwracamy dopiero wtedy kiedy brzegi naleśnika zaczną lekko odchodzić szpinak rozmrażamy, podsmażamy na patelni, aż cała woda wyparuję dodajemy ser i doprawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placuszki z tuńczykiem 130

Sposób przygotowania: Tuńczyka porządnie odcedzamy mieszamy razem wszystkie składniki smażymy na rozgrzanej patelni (lekko posmarowanej oliwą z oliwek) pod przykrywką, na małym ogniu przewracamy na drugą stronę jak góra placka się zetnie SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chrupiące pieczywo kukurydziane 129

soli Wykonanie: Wszystkie składniki umieściłam w niedużej misce - dobrze wymieszałam. Ciasto jest miękkie, nie luźne Na dużą blachę położyłam papier do pieczenia i wyłożyłam ciasto. Rozpłaszczyłam na bardzo cienki placek grubości 1 mm ( u mnie wyszedł okrągły, więc możesz użyć np. okrągłej blaszki do pizzy ) . Przed pieczeniem ponacinałam ciasto na kawałki ( około 10 w miarę równych części ) i wstawiłam

apetytnapieczenie
Donna Hay "Szybko, świeżo, prosto" - kilka słów o książce 171

pieczone kurczaki,  pieczone mięsa, jajka na grzankach, kurczak w cieście, zupy, pierożki, żeberka, ryby i krewetki. Na końcu działu również znajdują się słodkości - np. bananowo-karmelowe ciasto, kruchy placek z brzoskwiniami, pudding cytrynowy, panna cotta, creme brulee czy czekoladowe brownie. Trzeci dział - PROSTO - dział przedstawia kulinarne triki, aby z podstawowych składników stworzyć przepisy na każdą okazję. Tu znajdziemy

Plate of Joy
Pankejki czyli amerykańskie pancakes. 97

Blueberry Corner by "jagodzianka" Pankejki to rodzaj małych, ale dość grubych naleśników. To typowe amerykańskie danie na śniadanie. Przeważnie smaży się placki o średnicy … Przeczytaj cały artykuł Post Pankejki czyli amerykańskie pancakes. pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Torcik orzechowy z pastą pomarańczową 197

Cały ten torcik przypomina mi magię Bożego Narodzenia- choinkę, prezenty i tą rodzinną atmosferę. Idealne połączenie placków z miodem i orzechami, pasty pomarańczowej z cynamonem i słodkiej masy kajmakowej. Dla mnie ciasto idealne, pomimo, że Święta już za nami. Tortownica 24 cm Biszkopty: 600 g mąki 170 g cukru 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu(...)trzy części. Każdą z części wykładamy w tortownicy. W garnku rozgrzewamy 4 łyżki cukru i 100 g margaryny, dodajemy posiekane orzechy i gotujemy. Studzimy i wykładamy na jeden z placków. Biszkopty pieczemy kolejno w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 20 minut. Proszek budyniowy mieszamy z 100 ml mleka, resztę gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze wlewamy budyń

VioletoweKucharzenie
Pierogowe paluszki z cukinią. 124

dużą ilością tymianku. Pomyśleliśmy też, aby nadać im inny kształt niż klasyczny. Ciasto po rozwałkowaniu pocięliśmy na kwadraty i co teraz hehehehe. Sklejać w trójkąty, czy może nałożyć drugi placek i zrobić kwadraty. To już było, a chcemy zawsze pokazywać coś ciekawego, innego. No i powstał koncept nałożenia farszu i zrobienia ruloników, i sklejeniu na końcach. Wyszło nam coś

vegetanie
Pizza gyros 1016

Smażyć chwilę co jakiś czas mieszając. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Ogórka pokroić na cienkie plastry. Ser (mozzarellę i zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej

Bullio
Tarta z kremem z pomarańczy, ricotty i mascarpone 166

gotujemy w karmelu po 2 minuty z każdej strony. Wykładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia i odstawiamy do ostygnięcia. 3. Ciasto wyciągamy z lodówki i rozwałkowujemy na placek większy niż średnica formy (ok. 26-27 cm). Wykładamy nim formę, nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Wyjmujemy, przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy ryżem, grochem

My Culinary Art
Biszkopt z 5 jaj - wersja jasna i ciemna 624

ciemniejszą (z kakao).  Obydwie pieczone w tortownicy 24 cm.  Biszkopt ten jest idealny do tortu.  Dość wysoki, spokojnie każdą część można przekroić nawet na 3 placki.      Składniki: Wersja jasna: 5 jajek szczypta soli 130 g cukru 100 g mąki pszennej typ 450 50 g mąki ziemniaczanej   Wersja ciemna: 5 jajek szczypta soli

Sto kolorów kuchni
Dietetyczne pierogi 345

minut. Odstawiamy na 20 minut żeby odpoczęło. Mięso i warzywa z rosołu mielimy w maszynce do mięsa lub drobno siekamy nożem, przyprawiamy do smaku. Ciasto wałkujemy na cienki placek, w którym wycinamy kółka. Każde nadziewamy farszem. Tak wyrabiamy całe ciasto. Ciasto nie jest elastyczne. Pierogi gotujemy partiami w osolonej wodzie po 5 minut od momentu wypłynięcia. Smacznego:) function load

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania