placki z serem - 3507 przepisów (strona:32/234)

Tortille z nadzieniem 151

czerwona papryka 1 żółta papryka 1 nieduża cukinia 2 duże ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, chilli w proszku  Dodatkowo:  8 placków tortilli 8 plasterków żółtego sera pikantny ketchup zioła prowansalskie   Obie cebule, szynkę, papryki oraz cukinię (wraz ze skórką) pokroić w średnią kostkę. Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucić cebule, gdy się zeszklą dodać szynkę(...)chilli i smażyć bez przykrycia, aż nadmiar wody trochę odparuje.   W miseczce wymieszać ketchup z ziołami prowansalskimi i posmarować nim każdy placek tortilli. Na nim ułożyć ścieżkę z farszu, a na niej plasterek żółtego sera (można go podrzeć na mniejsze kawałki i porozkładać na nadzieniu). Tortillę zawinąć w rulonik i podsmażyć na złoto z obu stron na małym

Simply Food
PLACUSZKI SEROWO-OWSIANE Z BORÓWKAMI 183

cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz zmielonymi płatkami owsianymi. Ser biały rozdrabniamy widelcem i mieszamy z jajkami oraz mlekiem. Składniki suche dodajemy do składników mokrych. Mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, formując małe placuszki. Gdy placki trochę podrosną, w każdym placku umieszczamy kilka borówek. Smażymy

Kuchnia MagdaLeny
Cebularze 263

godziny. Cebule pokroić w talarki i podsmażyć krótko na rozgrzanym tłuszczu. Wyłączyć palnik, dodać śmietanę, przyprawić. Ser zetrzeć drobno na tarce.  Na rozwałkowane placki nałożyć podsmażoną cebulę i posypać żółtym serem. Piec w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 15-18 minut. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Sałatka z kurczaka w torebeczkach z tortilli z ziarnami słonecznika prażonymi na oleju rzepakowym 386

łyzki majonezu sól i pieprz 1 pierś z kurczaka1 łyżka oleju rzepakowego ulubione zioła do panierowania kurczaka 2 łyzki ziaren słonecznika 1 plaster sera feta 1 jajko 1 pomidor kawałek ogórka zielonego 2 placki tortilli kilka sztuk oliwek Pierś z kurczaka kroimy w plastry obtaczamy w przyprawach, podsmażamy na oleju  dodajemy ziarna słonecznika i smażymy(...)kurczak nie będzie surowy.Jajko gotujemy na twardoKapustę pekińska, cebulę oraz ogórka kroimy drobno, dodajemy kukurydze oraz majonez i przyprawiamy do smaku.Pomidor, jajko kroimy w plastry. Ser Feta w grubsza kostkęNa plackach tortilli układamy sałatkę z kapusty, następnie kurczaka i pomidor, jajka oraz fetę...Na koniec posypujemy oliwkami. Tortille zawijamy

NaKońcuJęzyka
Domowe Qurrito 327

się chrupiąca, ser przyjemnie się ciągnie, dobrze doprawiony kurczak podkręca smak a całość bardzo syci. Nie polecam smarować placków keczupem przed pieczeniem, bo zmiękną i będą oklapłe. Do środka można dodać warzywa, choć ja wolę je w sałatce, jako dodatek do Qurtito. Ciekawe danie na obiad, dwie tortille wystarczą by najeść się do syta. Smacznego! :-) 4 placki tortilli(...)startego żółtego sera 100g startej mozzarelli sól, pieprz, chilli, papryka słodka, bazylia, oregano 2 łyżki oleju 1. Filety z kurczaka kroimy na małe kawałki i mieszamy z przyprawami w preferowanych proporcjach. Smażymy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Na połowie tortilli wykładamy ser, usmażone filety i ponownie ser. Tortillę składamy na pół. Postępujemy tak ze wszystkimi plackami

Szefowa kuchni
Rösti-szwajcarskie placki z podgotowanych ziemniaków na ostro z chilli... 155

Składniki: PLACKI: ziemniaki 8 większe, papryczka rozdrobnione chilli 2 łyżeczki, przyprawa do ziemniaków 2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzebaDODATKI: boczek wędzony 9 plastrów, cebula 9 plastrów, pomidory 9 plastrów, ser żółty 9 plasterków ziemniaki z gatunku "klejące" ugotować w mundurkach na pół twardo i ostudzone obrać - nie mogą być całkiem ugotowane utrzeć je na tarce grubsze oczka i wymieszać(...)chilli na mocno rozgrzanym oleju smażyć placki o grubości do 1 cm i odkładać na ręcznik papierowy boczek wędzony podsmażyć na lekko rumiany na każdy placek położyć plaster boczku - cebuli- pomidora- sera ja zapiekłam w mikrofali 10 minut na 450Wat Combi - w piekarniku z 20 minut w 180C placki Rösti są narodową potrawą Szwajcarów z ziemniaków podgotowanych

W Mojej Kuchni Lubię
quesadilla z awokado i salsą pomidorową 143

kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie półsłupki. Jeden placek tortilli umieszczamy na patelni wykładamy troszkę startego sera, pokrojone awokado, paprykę, listki pietruszki oraz pozostały ser żółty, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy drugim plackiem tortilli i podsmażamy, gdy jedna strona się zrumieni delikatnie przewracamy na drugą i smażymy do zrumienienia. Następnie przekładamy na deskę lub talerz, kroimy

Domowy Smak Jedzenia
Langosz 236

ciasta chlebowego blisko ogniska. Zresztą sama nazwa znaczy tyle co płomień . Teraz smaży się placki na głębokim tłuszczu. Składniki: 500 g mąki pszennej 300 ml mleka 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek 200 g sera żółtego 1 ząbek czosnku Olej Sposób przygotowania: Na początku w 100 ml mleka rozpuszczamy drożdże(...)wody i wszystko mieszamy ze sobą. Ser trzemy na tarce o większych oczkach. Po usmażeniu langosza kładziemy na papierowym ręczniku żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Każdy placek smarujemy przygotowanym sosem i grubo posypujemy startym serem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kąski z tortiili 878

zróbcie ich od razu więcej;-)   Składniki: Opakowanie placków tortilla, ponad to: Farsz 1: serek typu Almette (np. naturalny), 1/2 papryki czerwonej, 2 plasteki ulubinej szynki, ser żółty, oregano. Farsz 2: serek marscapone, kilka plastrów łososia, koperek, kilka kropel soku z cytryny. Farsz 3: 2 łyżki majonezu wymieszane ze startym serem żółtym, 2 plasterki szynki, cebula, pomidor, kilka posiekanych oliwek(...)oregano. Przygotowanie: Tortillę smarujemy serkiem. Warzywa myjemy, kroimy w drobną kosteczkę. Wykładamy na placki. Szynkę kroimy w drobne paseczki. Posypujemy nią tortillę oraz serem żółtym startym na tarce. Doprawiamy oregano, solą czy pieprzem. Tak przygotowany placek zwijamy w rulon, dociskamy. Następnie kroimy w 3 centymetrowe kanapeczki. Pozostałe tortille przygotowujemy analogicznie

Kuchnia Pełna Pasji
Chaczapuri megruli 236

zastąpić wymieszaną w proporcji pół na pół mozarellą z fetą. Generalna zasada jest taka, że stosunek ciasta do farszu powinien wynosić 1:1. Ale oczywiście jeśli wolicie mniej sera w środku bez problemu możecie zmniejszyć jego ilość. Generalnie w większości przepisów zalecają albo pieczenie chlebków w piekarniku albo smażenie ich na patelni. W Gruzji tradycyjnie przed włożeniem chaczapuri do pieca(...)kawałki (u mnie było ich 8). Każdy z kawałków rozwałkowujemy na okrągły, cienki (ok. 1,5 cm) placek na środku którego umieszczamy garść sera (ilość ser musicie rozplanować sobie sami, tak aby w każdym placku była mniej więcej taka sama ilość). Brzegi ciasta dokładnie zlepiamy tworząc coś na kształt sakiewki, którą póżniej spłaszczamy ręką lub rozwałkowujemy na placek

PatiGotuje
RACUCHY W SŁONEJ ODSŁONIE 261

ktoś z Was się już spotkał z taką wersją? Osobiście się nie spotkałam, ale tak zaczęłam kombinować z rana… No bo jeśli są wersje naleśników, omletów i placków na słodko i na słono to czemu by nie zjeść racuchów w słonej odsłonie? Przedstawiam Wam moją wersję, którą zrobiłam na śniadanie Można się nimi w sumie zajadać w każdej porze(...)mąka pszenna – 2 szklanki – 400 g mleko – 1 szklanka – 200 ml proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki jajko – 2 sztuki czosnek – 1 ząbek cukinia – 1 sztuka szynka – 4 plasterki ser żółty – 4 plasterki papryka słodka – 1 łyżeczka kurkuma – 1 łyżeczka sól – 1 łyżeczka pieprz – według uznania olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować na gładką masę

kuchniabellissima.wordpress.com
Naleśniki ze szpinakiem i serem ricotta 219

Jeśli patelnia jest wystarczająco gorąca, naleśniki nie będą się do niej przyklejać.Szpinak podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z serem i nadziewać usmażone placki. Gotowe naleśniki można jeszcze podsmażyć, aby nabrały apatycznej, złotej barwy, nie jest to jednak konieczne.Podawać na gorąco.Smacznego!Wyliczenia:mąka 1 złmleko 1 złjajka

Obiad za dychę
Placki z pieczarkami i suszonymi pomidorami 259

bądź pesto. Wersja mięsna, inna? - dodajcie do nich dowolną kiełbasę, parówki lub wędlinę, groszek, kukurydzę, soczewicę, fasolę. Nawet kawałki kurczaka lub ryby. Tarty twardy ser i bazylię, powstaną placki serowe. Na pewno każda wersja będzie nie tylko inna, ale i bardzo apetyczna!:) Składniki: 280 g mąki 8 pieczarek 4 suszone pomidory w oleju 1 mała cebula

Zasmakuj Kuchni
Mielone roladki obiadowe 184

rozmoknie odcisnąć. Cebulę pokroić, zeszklić na smalcu. Mięso zmielić razem z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić. Masę dokładnie wymieszać.  Z masy mięsnej formować płaskie placki, kłaść na nich ser i kiełbasę pokrojoną w słupki, po czym formować ruloniki. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Praktyczna pl
Bezglutenowe placuszki z płatków jaglanych z żółtym serem 110

zwykłą przekąskę, którą można również zapakować do lunch boxa.  To świetny sposób na "polubienie się" z płatkami, ponieważ naprawdę ciężko odgadnąć co wchodzi w skład placków - oprócz oczywiście kusząco ciągnąceeego się żółtego sera. Możecie je doprawić zgodnie z własnymi upodobaniami, choć przyznam, że zaprezentowana wersja jest delikatna i jednym słowem... przepyszna.  I od razu radzę, zwiększcie ilość składników(...)kilka minut, aby płatki odrobinę napęczniały. Po tym czasie masę wymieszać z żółtym serem - uprzednio pokrojonym w drobniutką kostkę oraz doprawić do smaku.   Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu solo

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania