mieć kilka puszek zapasu bo gotowa kukurydza przydaje się do różnych potraw. Można ją wykorzystać do zup, zapiekanek, sosów, galaretek mięsno jarzynowych . Można też posypać nią pizzę, dodać do placków a nawet zrobić z niej pastę do chleba . Dzisiaj najpierw zapraszam Was na moją pyszną, złocistą sałatkę, ale zaraz po niej niespodzianka i konkurs! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamiękkim masłem, stopniowo dodawać cukier puder, cały czas miksować. Włożyć na kilkanaście minut do lodówki. Dobrze wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować 1/3 kremu, przykryć drugim plackiem. Wierzch udekorować pozostałym kremem i orzechami włoskimi. Smacznego
Domowa cukiernia EwySzybki sposób na zdrowe i pożywne śniadanie. Jeżeli jesteście w posiadaniu bardzo dojrzałych bananów, przygotujcie sobie przepyszne placuszki serowo- bananowe. Przepis
magiczna kuchnia KasiRacuchy serowe są bardzo udanym pomysłem na letnią kolację lub śniadanie. Gdy mamy więcej czasu i nigdzie nam się nie śpieszy pozwólmy sobie na spokojne przygotowanie
sierotka maRysia w kuchnipytanie o ulubione danie bez wahania odpowiadam: naleśniki! Doskonale sycą i dobrze smakują zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej. Nadmiar placków zawsze można odgrzać i nadziać ulubionym farszem. Pomysł na zielone naleśniki wyłapałam już dawno i niejednokrotnie próbowałam w swojej kuchni, ale ale ... z różnym efektem. Dzisiaj miałam więcej czasu i swobody w kuchni, więc postanowiłam zabrać się
Kuchnia EllieKwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym to tradycyjny wiosenny deser rodem ze Śląska Cieszyńskiego. Zwane tam "naleśnikami cesarskimi", ponieważ smakołykiem tym podobno zachwycił się cesarz Franciszek
Smakowity Blog KulinarnyNa śniadanie, na podwieczorek czy kolację po treningu będą znakomite. Pożywne i dostarczają mnóstwo pozytywnej energii, polecam. Użyłam tutaj bardzo dojrzałych bananów wręcz brązowych wtedy są
Moje Małe CzarowaniePizzę jadamy zazwyczaj w letnim czasie urlopowym po grzybobraniu. Najbardziej nam smakuje na świeżym powietrzu w ogrodzie. Dzieci wyciągają nas na ławki nawet wtedy, gdy pada
Weekendy w domu i ogrodzie~dyniowe drożdżowe racuszki z sosem orzechowym*~ * mix orzechowy Primavika + odrobina gorącego mleka sojowego Pierwszy weekend, w którym nigdzie nie wyjeżdżam i nie mam żadnych zajęć dodatkowych
breakfast of dreamsKolejna odsłona mojego ulubionego omleta. Nie będę się rozpisywała, po prostu polecam go wykonać! Składniki: 2 jajka 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżeczka odżywki
Truskawkowa FiestaRacuchy z jabłkami to doskonała propozycja, zarówno na kolację, obiad a nawet na śniadanie. Dzięki zastąpieniu drożdży proszkiem wykonujemy je błyskawicznie, a są równie dobre jak
Słodka Kraina WypiekówCo ja tu będę pisać – przecież każdy je zna; jedzenie, które smakuje jak marzenie z dzieciństwa – krzepiąco i beztrosko – powinno być proste i bezproblemowe, i takie
Roślinna - blog wegańskizetrzeć na tarce, 1/3 pokroić w słupki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, oliwki również pokroić w plasterki. Salami pokroić na ćwiartki. Parówkę pokroić w ukośne plasterki. SKŁADANIE: Na placku, przy samym brzegu blaszki, poukładać jeden przy drugim, dookoła, słupki sera. Wystające brzegi ciasta zawinąć, "otulając" kawałki sera. Ciasto (poza brzegami) posmarować sosem pomidorowym (u mnie domowy, kubański), posypać startym
Cakes By Kejtniespodzianka - przypominają mi się tamte smaki i z przyjemnością odtwarzam je w kuchni w Polsce. Gdyby zapytać ludzi, co to jest tortilla, większość pewnie opowiedziałaby o placku podobnym do dużego naleśnika. To wydanie meksykańskie. Tortilla hiszpańska, zwłaszcza odmiana patatas, czyli z ziemniakami, to rodzaj omletu. Jest on gruby na ok. 5 cm. Hiszpanie jedzą go na zimno i na ciepło
Weekendy w domu i ogrodzieDzisiaj wpis typowo letni, z dodatkiem przepysznych, słodziutkich malin. W sam raz, gdy mamy ochotę na coś dobrego po całym tygodniu pracy. A więc przedstawiam placuszki
psgotujemy