placki bez pieczenia - 3418 przepisów (strona:193/228)

Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku 152

To danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego

Niedzielny kucharz
Apulia najpiękniejsze miejsca 142

tylko zapowiedź stromych skał, na których wisi całe miasto. I to właśnie starówka, znajdująca się zaraz obok mostu, zachwyca widokami z placyków, podwórek i tarasów wychodzących nad urwiska. Nie bez przyczyny tu właśnie odbywają się jedne z zawodów cyklu Cliff Diving firmowane przez Red Bull. Wąskie uliczki, kościoły wciśnięte w szeregi zabudowań i klimat włoskiego południa, typowy a jednak(...)kilku blogach. Czy warto?  Moim zdaniem NIE.  Na szczęście znaleźliśmy w nim starą piekarnię, która od setek lat wypieka bochenki chleba w kształcie serca w piecu opalanym drewnem. Na miejscu można usiąść zjeść i napić się. Kupić chleb oraz ręcznie robione ciasteczka z masy migdałowej. Ciasteczka kosztują 10 euro.  Fot. Chleb z Altamury  Fot. Nasz własny

AZgotuj!
Zapiekane naleśniki na Tłusty Wtorek 163

Dzisiaj, jakby ktoś nie wiedział (nie uważam, że taka niewiedza to coś, czego należy się wstydzić - sama do niedawna nie miałam o tym pojęcia), jest Dzień

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszyste ciasto z rabarbarem 219

Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Francja: Crêpes Suzette 164

p { margin-bottom: 0.21cm; }   Na niedzielne popołudnie mam dla Was bardzo słodką i pomarańczową propozycję, którą zaprezentuję na tle nowego wydatku. Dostałam bowiem zwrot

Przepysznik - BLW i nie tylko
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 189

reszta lokali? Oto, co możecie tam spotkać ;) 1. American Bull 6/10 pkt Swojski kostek, czyli pieczony schab z kością w sosie myśliwskim, podawany z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym Kompozycyjnie całość prezentuje się nieźle, chociaż na tle konkurencji nie powala. Schab mięciutki, ale bez zdecydowanego smaku, co akurat tutaj nadrabia sos. Nie ma on jednak wiele wspólnego z sosem(...)lokali wyglądała nieco niechlujnie. Kiszka ziemniaczana bardzo smaczna, dla mnie doskonale komponująca się z pomarańczową marmoladą. Sałatka też warta uwagi, chociaż z nieproporcjonalnie dużą ilością chrzanu. Obsługa okej, ale bez rewelacji. Jest to jednak do wybaczenia, bo w Irish Pubie panował spory tłok. Okiem Kesji: Lokal przywitał nas jedną z moich ulubionych piosenek Beatlesów – to był dobry znak. Czekania

Życie zamknięte w smaku
Akademia Smaku Bosch. Warsztaty kulinarne z pieczenia chleba "Chlebem i solą" 132

bardzo wiedział, co ma kupić. Spójrzmy prawdzie w oczy: czy ktokolwiek, poza paroma oszołomami takimi jak my, zna się na mąkach? Dla większości ludzi mąka to po prostu mąka, bez wdawania się w niepotrzebne szczegóły. Więc wybaczamy organizatorowi. Po paru sekundach konsternacji po prostu użyliśmy orkiszowej razowej i pszennej razowej, bo te mąki akurat były. Z tych mąk też(...)dodawała takie dodatki, które uznała za słuszne. Zioła, czosnek, cokolwiek przyszło do głowy. Dzięki temu na koniec były 4 różne placki do spróbowania. Włoski placek socca Włoski placek socca Włoski placek socca I chleb bezglutenowy. Nie jesteśmy fanami takich wypieków. Należymy do grupy tych szczęśliwców, którzy mogą jeść gluten, lubią go i sobie nie odmawiają

Marder&Marder Manufacture
MSM MOŃKI - wspólpraca 172

kremowego serka topionego  MSM Mońki 2 ogórki gruntowe 100 g plastrów łososia wędzonego 2 spore garści jarmużu 2 spore garści rukoli 4 posiekany pomidory suszone PRZYGOTOWANIE: Każdy placek tortilli należy posmarować serkiem. Na nasz serek, który jest bazą smaku i konsystencji położyć ulubione dodatki (składniki) i ciasno zawinąć. Można jeść jako tortille lub jako krążki. Idealne jako przystawka(...)Prócz tradycyjnych bloków, umożliwiających zakup sera na wagę, produkty MSM Mońki dostępne są również w plasterkach, w funkcjonalnych opakowaniach typu „otwórz – zamknij”. Dzięki temu rozwiązaniu sery można wielokrotnie otwierać bez obawy, że utracą swoją świeżość, a co za tym idzie – wyjątkowe walory smakowe. Forma plastrowana pozwala na szybkie przyrządzenie kanapek i innych przekąsek. Idealne na wycieczkę i posiłki

ClauditteMissCooking
Roślinny jadłospis na cały tydzień 192

płatków drożdżowych, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 1 łyżeczka czarnej soli (kala namak – nadaje jajecznego smaku), 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, pieprz i sól do smaku, łyżeczka oliwy (5g) kromka (35g) chleba żytniego duży pomidor Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawami, następnie dodaj wodę. Całość połącz w gładkie, lejące się ciasto, a następnie odstaw na chwilę. Potem(...)desce połóż tortillę, posmaruj ją pastą z awokado. Następnie połóż na placku 2 łyżki fasolowej pasty. Na koniec wszystko posyp odcedzoną kukurydzą, połóż kilka liści pietruszki, dodaj 2 kleksy hummusu oraz posyp wegańskim parmezanem. Zawiń lewy i prawy bok do środka, podobnie zawiń górną część. Teraz zwiń placek w rulon. Na koniec rozgrzej patelnię i podpiekaj na sucho Twoje

365 dni dookoła kuchni
Piernik dojrzewający 80

Staropolski piernik dojrzewający jest ciastem, bez którego trudno sobie wyobrazić tradycyjne święta Bożego Narodzenia. Takie ciasto robi się tylko raz w roku, aby je przygotować trzeba uzbroić się w cierpliwość, jednak mogę wam zagwarantować, że jego smak rekompensuje każdą minutę oczekiwania. Dlaczego piernik powinien dojrzewać? Jeśli do tej pory nie próbowałeś piernika dojrzewającego, z pewnością zadasz sobie pytanie(...)tygodni. Piernik dojrzewający: pieczenie i składanie ciasta Kiedy ciasto dojrzeje, podziel je na trzy równe części. Przygotuj blaszkę o wymiarach ok. 30cm x 40cm i wytnij kawałek papieru do pieczenia, pasujący do dna blaszki. Następnie rozwałkuj porcję ciasta na piernik dojrzewający, tak aby pasowała do prostokąta z papieru. Przełóż ciasto do blaszki. Piecz w temperaturze 180 stopni przez

okolicepalnika.pl
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 254

Czerwony krem z pieczonych warzyw  - przepis z bloga Definicja smaku Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i melisą  - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Krem z pieczonych pomidorów  - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pomidorowy krem z bazylią i mozzarellą  - przepis z bloga Rodzinka od kuchni Ribollita  - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog(...)orzechów włoskich - mikimama z bloga Czerwień i błękit Cannelloni z brokułami i mozzarellą - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Dietetyczna lasagna z cukinią i beszamelem na maślance bez masła - Paulina Gruszecka z bloga Jazzowe Smaki Lasagne alla bolognese - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Lasagne ze szpinakiem, mozarellą i pomidorami - Młoda Mężatka z bloga Przepisy młodej mężatki Lasagne

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta na kruchym cieście z brukselką 308

Tarta na kruchym cieście z brukselką to dość oryginalne połączenie, jednak jak go spróbujecie to przekonacie się, że jest pysznie… Jeśli nie macie czasu, ani

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 356

wierzchu układamy kostki serka. Całość zalewamy olejem ze snacków. Oprószamy kilkoma szczyptami suszonego czosnku i posypujemy listkami świeżego oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 35 - 40 minut. Pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim serkiem z chili i świeżym oregano można podać jako gorącą przekąskę. Frittata z łososiem i szpinakiem 3 jajka 100 g wędzonego łososia 100 g świeżego(...)odchodzące od dłoni ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Następnie rękami formujemy prostokątny placek. Ostrym końcem drewnianej łyżki nakłuwamy ciasto w kilkunastu miejscach. Na wierzchu układamy liście bazylii. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez 25 minut. Smakuje na ciepło i równie dobrze na zimno

My Chcemy Jeść
20 przepisów na obiad jesienią! 157

robienie obiadu, a w domu wszyscy głodni! WIĘCEJ 6.  ROZGRZEWAJĄCY KREM Z PIECZONEJ DYNI I SŁODKIEJ PAPRYKI! Dzisiaj trochę takiej prostej magii w kuchni, aby wyczarować obłędnie kremową, gęstą i aromatyczną zupę krem z pieczonej dyni Hokkaido. Najważniejsze są dwie rzeczy sposób pieczenia dyni i wybór dobrego gatunku o dużej zawartości suchej masy.  WIĘCEJ(...)PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO! Jedna z najlepszych rozgrzewających zup na jesień. Bardzo gładka, sycąca i gęsta. Bardziej to krem -zupa. Przygotowuje ją z pieczonej dyni obficie polanej oliwą z oliwek. Zamiast grzanek czy makaronu podałam ją z białą fasolką gotowaną na parze. Podsmażaną razem z szynką wędzoną na surowo. Całość smakuje rewelacyjnie. Polecam na niejeden jesienny obiad! WIĘCEJ 13. PIECZONE MARCHEWKI

SMYKWKUCHNI
Domowe ciasto marchewkowe 190

Domowe ciasto marchewkowe to chyba jedno z najprostszych ciast jakie można przygotować. Wbrew pozorom smak marchewki w tym cieśnie nie jest wyczuwalny. Podczas przygotowania tego deseru

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!