placki bez pieczenia - 3418 przepisów (strona:192/228)

Polenta z kaszy kukurydzianej na słodko z nektarynką i amarantusem (Vege & gluten free) 163

Niejednokrotnie oglądając przeróżne programy na kanałach kulinarnych w przepisach pojawiała się tajemnicza polenta. Zawsze zastanawiałam się co to jest? i czy u nas można to gdzieś

vaniliowoczekoladowa
Placuszki z ricotty. Z (prawie) jagodami 156

Wtorek (też wolny; aż sama nie wierzę we własne szczęście) rozpoczęłam od zrobienia czarnych kresek na powiekach i ubrania się w jedną z letnich sukienek; bez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 263

Ciasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na Makowiec w kształcie kwiatu - puszysty i wilgotny 398

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na makowiec o trochę innym wyglądzie bo w kształcie kwiatu. Makowiec jest pyszny, puszysty i wilgotny, także polecam wypróbować przepis

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto czekoladowe 195

Ta wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kruche ciasto bezglutenowe z rabarbarem i pianką 179

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotuj Się Kto Może
Domowa lemoniada 168

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Migdałowa szachownica 803

złożony w taki sposób, aby w przekroju powstała kratka, tudzież szachownica :). Tym samym, jest to bardziej efektowna wizualnie wersja tego wypieku :). Osobiście je uwielbiam; niby w smaku proste i bez większych fajerwerków, ale ma w sobie to coś, co już od czasów dzieciństwa mnie w nim urzeka...puszyste, piaskowe ciasto, krem budyniowy i gruba warstwa czekoladowej polewy - to chyba(...)się za pieczenie ;). Polecam :). W związku z tym, że ciasto jest dość pracochłonne, ciasta polecam upiec dzień wcześniej; łatwiej będą się też dzięki temu przekrawać. Składniki na ciasto jasne: 240 g mąki pszennej tortowej ( 1,5 szklanki ) 4 duże jajka 165 g cukru ( 3/4 szklanki ) 8 łyżek oleju 8 łyżek letniej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Opowieści z piekarnika
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 121

pomocy szklanki, kubka. Pozostałą część ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę(...)again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method – make a roll of a part of the dough and cut a small piece of it and roll that piece. Regardless the method of making the circles put some filling on each circle and close it. Do it precisely, so it won’t fall apart while

Martyna Cooks
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 146

pomocy szklanki, kubka. Pozostałą część ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę(...)again the leftovers and roll again, and so on. The less convectional method – make a roll of a part of the dough and cut a small piece of it and roll that piece. Regardless the method of making the circles put some filling on each circle and close it. Do it precisely, so it won’t fall apart while

Martyna Cooks
Wtorek: Pieczone pierogi z pstrągiem 160

Mamy dla Was zupełnie niecodzienny przepis z wędzoną rybą, która w połączeniu z plastrami ziemniaków i cebuli tworzy rozpływający się w ustach farsz opakowany kruchym, drożdżowym

Niedzielny kucharz
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 184

Erytrytol należy do substancji słodzących z grupy polioli, czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Odznacza się zerowym indeksem glikemicznym, a także nie zawiera kalorii. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier, bo jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%. Wartość odżywcza w 100 g produktu:  Energia: 0 kcal Tłuszcz(...)Białko: 0 g Sól: 0 g Musli owsiane z czekoladą i czarną porzeczką bezglutenowe Składniki ⇾  płatki owsiane bezglutenowe 50%, daktyle suszone, ziarno słonecznika, czekolada gorzka bez cukru*, figa suszona, banan suszony, siemię lniane, czarna porzeczka liofilizowana. *Składniki czekolady ⇾  (miazga kakaowa 60%, substancja słodząca (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%) tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku

Zdrowie na języku :P
Zapiekane naleśniki gryczane bolognese na bogato 74

Nie ma to jak zapiekane naleśniki! Niby nic takiego, ale zapieczenie naleśników nadaje zwykłym, faszerowanym naleśnikom zupełnie innego wymiaru. Naleśniki są bardziej chrupiące, przechodzą smakiem zamieszczonego

Be Fit Be Strong
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ i frytkami z pietruszki 225

udziału widelca. Do bułeczek bao wrzuciłem jeszcze słynną sałatkę coleslaw, ale żeby nie było nudno, to nowej odsłonie z czerwonej kapusty z gruszką. Oczywiście czym byłby fast-food bez dobrego sosu i frytek? Dlatego nie mogło zabraknąć domowego sosu barbecue z naszymi polskimi wędzonymi śliwkami, które nadają mu niepowtarzalnego aromatu. I lekkich frytek z pietruszki. To jak, piszecie się(...)mięso. Po 10 minutach obracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze raz tyle. Ma to na celu zamknięcie porów. Mięso można również obsmażyć na patelni. Po 20 minutach całość zalewamy szklanką wody, rondel przykrywamy pokrywką, a temperaturę zmniejszamy do 100-120°C. W ten sposób przygotowaną łopatkę pieczemy przez około 8 godzin. Co jakiś czas można ją podlać sokami

Food Square